Ersin Ceyhan 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 arkadaşlar 1998 mondeo nun seyahat esnasında fren balata ışığı yandı.ilk etapta anlamadım.tamircimi arayıp sordum.balataların değişimi gelmiş şimdilik sıkıntı yok dedi.2 gün sonra ışık söndü ve 15 gündür yanmıyor.acaba araba sinyali verdikten sonra kendiliğinden mi sönüyor.yoksa öylesine yandı da, kendiliğinden mi düzeldi? ama frenlerimde sorun yok. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 El freni ile ilgili bir sorun da olabilir.Fren hidroliği kontrolü yapın.Eksilme varsa tamamlamayın balata değişiminden sonra seviye yükselecektir. 1 Yorum bağlantısı
Osman ÇETİN 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 ışığın yanması Ayhan bey'in dediği gibi el fren'i olabilir,balatalar bitmek üzere veya fren hidroliği eksik bunlardan biridir..saygılar Yorum bağlantısı
Eray Eski 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 mk2 mondeo ghia`larda balatanin bittigini gosterecen ayrica bi kontrol lambasi varmiydi ? elektronik check bolumunde bihayli uyari lambasi var cunku. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 7 Mayıs 2012 Paylaş 7 Mayıs 2012 Balataları kontrol ettirmekte fayda var. Yorum bağlantısı
Ersin Ceyhan 8 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 8 Mayıs 2012 (düzenlendi) mk2 mondeo ghia`larda balatanin bittigini gosterecen ayrica bi kontrol lambasi varmiydi ? elektronik check bolumunde bihayli uyari lambasi var cunku. varmış bizde öğrendik.ışıklı göstergede teker gibi yuvarlak ve halkanın kenarında balata şekli var. 8 Mayıs 2012 tarihinde Ersin Ceyhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 balata bitiyor uyarısnı vermiş, yine yanacaktır Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Balatanın içinde bir kablo, bu kablonun iki ucuna bağlı soket vardır.. Soketi balataya takınca devre tamamlanır ışık söner.. Balata aşınır, balata içindeki kablo kopar ışık yanarsa balata değişim zamanı gelmiş demektir.. Bu sebeple O ışık balatadan dolayı yanarsa balata değişmeden bir daha sönmez.. Bence soket arızası var.. balataya bağlı soketler temizlenmeli.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Sırf şu gösterge paneli için benimkini satacam 99 alacam ya Yorum bağlantısı
Eray Eski 8 Mayıs 2012 Paylaş 8 Mayıs 2012 Sırf şu gösterge paneli için benimkini satacam 99 alacam ya 97-98 ghia alman lazim Hakan abi Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Balatanın içinde bir kablo, bu kablonun iki ucuna bağlı soket vardır.. Soketi balataya takınca devre tamamlanır ışık söner.. Balata aşınır, balata içindeki kablo kopar ışık yanarsa balata değişim zamanı gelmiş demektir.. Bu sebeple O ışık balatadan dolayı yanarsa balata değişmeden bir daha sönmez.. Bence soket arızası var.. balataya bağlı soketler temizlenmeli.. soket yerinden oynamıştır yada şase almıyodur biyerden başka türlü yandığı zaman balata bitiminde vs göstergede ynaıp sönme olmaz olamaz;) Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 97-98 ghia alman lazim Hakan abi Benimki 2000 ghia Yorum bağlantısı
Eray Eski 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Benimki 2000 ghia seninkide ayri bir dert abi. vakti zamaninda senin arabayi sifir alan adam 1 yil daha beklese yeni kasa alacakmis. insan bekler birazda yeni kasa alir dimi. ben sifir arac aldiktan sonra kasa degisseydi kahrolurdum Yorum bağlantısı
Ersin Ceyhan 15 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2012 evet arkadaşlar tamirciye gittik balata ve fren hidroliğine baktırdık.balata çok temiz yağ seviyesi normal emminin dediği gibi soket veya kablo arızası var.şimdilik kalsın dedim elletmedim Yorum bağlantısı
Ersin Ceyhan 15 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2012 Sırf şu gösterge paneli için benimkini satacam 99 alacam ya olsun sen o makinanın kıymetini bil.nedenmi.geçtiğimiz günlerde arabamı satmak için 12000 tl ye anlaştık.sonra baktım ikinci el fiyatlara yok alınacak düzgün ve hesaplı bir araba.bir de arkaşım "birisinin 1996 model doğanı 10000 tl ye sattığını" söyledi.bende aradım adamı ben arabayı satmıyorum dedim. telefonu kapadım.yahu doğan nere mondeo nere yazıklar olsun bu piyasa ya Yorum bağlantısı
Nuri Tanır 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 dostlar; hep büyük motor ( 2000 cc ) çok yakar şeklinde bir kanı var ve Türk halkı genel anlamda küçük motorlu araçların ( 1600 cc ve altı ) daha az yaktığı yönünde şehir efsaneleri mevcut, dolayısı ile mondeo gibi kaliteli bir araba sudan ucuza satılıyor ( Allah böyle düşünenlerden bin kere razı olsun ) çok net olarak inanıyorum ki teknik olarak gereken bakımları zamanında yapılmış ve ihmal edilmemiş bir 2000cc benzinli mondeo neredeyse 1600 cc benzinli araçların tamamından daha az yakar ( 130 km veya 3000 devir aşılmadan ) araç gitsin diye çabanız olmuyor mondeo da gaza dokunmanızla zaten araç ivme kazanıyor oysa küçük motorlu araçlarda araç ivmelensin diye gaza yüklenmek zorunda kalıyorsunuz gaz - benzin fark etmez mondeo çok yakan diyen arkadaşlar bence araçlarının bakımlarını daha titiz takip etmeli ki daha az sarfiyat yaşasınlar elbette sakin kullanımıda öneririm :) 2 Yorum bağlantısı
Eray Eski 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 dostlar; hep büyük motor ( 2000 cc ) çok yakar şeklinde bir kanı var ve Türk halkı genel anlamda küçük motorlu araçların ( 1600 cc ve altı ) daha az yaktığı yönünde şehir efsaneleri mevcut, dolayısı ile mondeo gibi kaliteli bir araba sudan ucuza satılıyor ( Allah böyle düşünenlerden bin kere razı olsun ) çok net olarak inanıyorum ki teknik olarak gereken bakımları zamanında yapılmış ve ihmal edilmemiş bir 2000cc benzinli mondeo neredeyse 1600 cc benzinli araçların tamamından daha az yakar ( 130 km veya 3000 devir aşılmadan ) araç gitsin diye çabanız olmuyor mondeo da gaza dokunmanızla zaten araç ivme kazanıyor oysa küçük motorlu araçlarda araç ivmelensin diye gaza yüklenmek zorunda kalıyorsunuz gaz - benzin fark etmez mondeo çok yakan diyen arkadaşlar bence araçlarının bakımlarını daha titiz takip etmeli ki daha az sarfiyat yaşasınlar elbette sakin kullanımıda öneririm :) bugun tamircime bir focus cu geldi. focus 2.5 benzin+ lpg li. mondeo ne kadar yakiyor diye sordu. 30kr civari dedim. ee bu araba 1.6 motorlarla hemen hemen ayni yakiyormus dedi.. sehir disi 20 -21 kurus yakiyor deyince inanmadi zaten Allahtan millet bunlarin degerini pek bilmiyorda ucuza alip binebiliyoruz dedim. gelen adam al satci. elimden cok araba geldi gecti, opel vectranin temizini zor bulursunu . mondeonun dokugunu zor bulursun diyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 dostlar; hep büyük motor ( 2000 cc ) çok yakar şeklinde bir kanı var ve Türk halkı genel anlamda küçük motorlu araçların ( 1600 cc ve altı ) daha az yaktığı yönünde şehir efsaneleri mevcut, dolayısı ile mondeo gibi kaliteli bir araba sudan ucuza satılıyor ( Allah böyle düşünenlerden bin kere razı olsun ) çok net olarak inanıyorum ki teknik olarak gereken bakımları zamanında yapılmış ve ihmal edilmemiş bir 2000cc benzinli mondeo neredeyse 1600 cc benzinli araçların tamamından daha az yakar ( 130 km veya 3000 devir aşılmadan ) araç gitsin diye çabanız olmuyor mondeo da gaza dokunmanızla zaten araç ivme kazanıyor oysa küçük motorlu araçlarda araç ivmelensin diye gaza yüklenmek zorunda kalıyorsunuz gaz - benzin fark etmez mondeo çok yakan diyen arkadaşlar bence araçlarının bakımlarını daha titiz takip etmeli ki daha az sarfiyat yaşasınlar elbette sakin kullanımıda öneririm :) Bu zetec için geçerli.. Yıllarca zetec 2,0 motor kullandım... yazılanlar harfiyen doğru.. Amaa duratec motor harbi yakıyor En az % 20 fazla 3 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 3.0 motorlu scorpio mun şehir içi 12 lt şehir dışı 6.5 - 7 lt yaktığına kullanan bir kaç kişi haricinde kimseyi inandıramadım. Biladerin fındık kadar motorlu c3 ü ile benim kocaoğlan aynı yakıt değerlerine sahiptii. şükür onu sattırdım da onu da ford çu yaptık 1.6 laguna 9-10 lt yakıyordu. Burda biraz da kasanın ağırlığı ön plana çıkıyor. motoru ne kadar küçültürseniz küçüktün motor-kasa ikilisinin optimum uyumunu yakalarsanız yakıt değerleriniz ideal seviyelere iniyor. 1 Yorum bağlantısı
Eray Eski 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 Bu zetec için geçerli.. Yıllarca zetec 2,0 motor kullandım... yazılanlar harfiyen doğru.. Amaa duratec motor harbi yakıyor En az % 20 fazla Mk3 mondeo hayallerimi baltaliyorsun Mehmet abi Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mayıs 2012 Paylaş 16 Mayıs 2012 Uzun yolda 8, 8,5 litre yakıyor. Hemde az yaksın diye hiç kastırmadan. Fakat şehir içi akıcı kullanayım dediğimde mükemmel yakıyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Mayıs 2012 Paylaş 16 Mayıs 2012 Mk3 mondeo hayallerimi baltaliyorsun Mehmet abi Gerçek bu.. en az % 20 Ama bi o kadarda çekiyor... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Mayıs 2012 Paylaş 16 Mayıs 2012 Bu iyi gidiyormuş lem diye gazlarsan böyle olur tabii Yorum bağlantısı
Recommended Posts