İçeriğe Yönlendir

Focus Mobil 10 - 60 Yağ

Emrullah Gül

Recommended Posts

Emrullah Gül

Arkadaşlar aracım alalı 7 ay gibi bi zaman zarfı oldu ve aracımın yağ yaktığını anladım arada kontrol ediyorum ve yağ eksiltiyo normalde 5-30 yağ attırıyodum ama usta bu sefer 10-60 koydu bide bunla deneyelim dedi başına gelen varmı motor yağı yakan

Yorum bağlantısı
Efkan Kır

Bende de 2001 focus ghia vardı. Yağ eksiltmeye başladı. Belli bir süre takip ettim. Problem aracın 3 silindire düşmesi ile sonuçlandı. Motor açıldığında 2 numaralı silindir yağ sekmanında burulma olduğu ve buradan yağ sızdırdığı tespit edildi. Tabi ciddi bir masrafla onarımı yapıldı. Daha önce forumda farklı başlıklar altında okuduğumu hatırlıyorum. Focusların 2 numaralı silindirleri (her ne hikmetse) bu konuda meşhur. Umarım sizin probleminiz bu kadar derinde değildir. İhmal etmeyin yakından takip edin.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Emrullah Gül

Kaç km de ne kadar eksiltiyor ?

aracım 2001 model hb ghia 150000km de 500 km de yarım litre civarında eksiltiyor

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

aracım 2001 model hb ghia 150000km de 500 km de yarım litre civarında eksiltiyor

Aşırı bir eksiltme var.Eğer kaçak yoksa..Normal şartlarda 10 bin km de 1 litre civarı kabul edilebilir bir ölçüdür.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Nazar değmesin benim focus 10000 km de 200 ml civarında eksiltiyor.Yağcıya kalsa yağ satmak için 1 litre ilave edecek bu konularda dikkatli olun.Birde bazı ustalar stoklarında bulunan yağı kullanmak için bu da uyar diyorlar.Normal şartlarda 5 30'dan şaşmayın derim.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

10/60 ile yağ yakmayı kesmek, masrafı artırır sadece, yağ yakıyorsa, zaman geçirmeden rektifiye edilmeli.

Yorum bağlantısı
Emrullah Gül

park ettiğim yerde hiç bir sızıntı olmuyor yani yakıyor yağı

Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

benim de araç yağ eksiltmiş. 138bin de yağ değişmişti, 140bin de trigeri değiştirdiğimde hiç eksilme yoktu, şimdi 142bin de yağ çubuğunun ucundaki topuza kadar inmiş. motorunda üzerinde yağ vardı. Yere damlama falan yok ama parmağa sürünce baya baya geldi yani yağ. egzoz dumanından anlaşılır dediler yağ yakıyosa ama benim egzozdan neredeyse hiç duman çıkmıyo :) salıya ustaya götüreyim hayırlısı bakalım. sizde de ciddi bir şey çıkmaz umarım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

karterde yağlanma vs varmı damlamasada çamurumsu şekilde yağlanıyor tozla birleşince. yağ müşirinden vs kaçırıyordur belki de bu dediğim 500 km de yarım litre etmez tabi :) acaba 5bin mi demek istediniz.

Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

bugün götürdüm ben birlik otomotive, sekman atılacak dediler. en son koyduğum yağ motocrafttı onu boşalttırıp bir de mobil ile deneyelim dedim. şu güne kadar hiç eksiltmeyip de birden bire bu kadar eksiltmesi bana normal gelmediği için açtırmadım şimdilik motoru.

Başka bir arkadaşa daha gösterdim. Bujilere baktı, kompresyona baktı yağın yanmadığına kanaat getirdi ama yağ sekmanı ömrünü tamamlamış olabilir dedi, kaçak falan da bulamadılar.

Yol yakınken sekman attırılması mı uygun olur yoksa şimdilik yağ ekleyerek devam mı edeyim. Anladığım kadarıyla 10/60 yağ fikrine sıcak bakılmıyor :)

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç

Arızayı ertelemeyin bence.İyi bir motor ustasına gidin.Sekman atılacaksa atılsın başınız ağrımadan kullanın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

500 km'de 500 gram yağı bir motor kolay kolay yakamaz...

Piyasadaki motorcraft yağların bir çoğu sahte.. Belki de size de sahtesi denk gelmiştir..

Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

Valla hocam yakma hiç yoktu normalde, yani bakımda ne yağ konulduysa diğer bakımda aynı çizgide oluyordu. LPG takıldıktan sonra biraz yanması normal dediler ama bu öyle böyle değil. 4.75 litere yağ konulmuştu içine, 4bin km geçmiş, 3.25 litre boşalttık toplamda. Öyle hor da kullanmıyorum arabayı, en hor kullandığım geçen hafta sideden gelirken 3 saat kadar sürekli 140 da sürdüm arabayı bir tek o. Egzoz dumanı falan hiç bir şey de yok.

Geçen foruma bakarken başka işlem yaptırmadan segman attırmak parayı boşa harcamaktır gibisinden bir yazı okumuştum. Hem ondan hem de neresinden baksak 750-1000 belki daha fazla ücret çıkacak, ne kadar gerekli bir harcama onu kestiremediğimden bugünlük yağı değiştirmekle yetindim. İnşallah dediğiniz gibi yağ sahtedir de bide başıma bu bela açılmaz :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz

bugün götürdüm ben birlik otomotive, sekman atılacak dediler. en son koyduğum yağ motocrafttı onu boşalttırıp bir de mobil ile deneyelim dedim. şu güne kadar hiç eksiltmeyip de birden bire bu kadar eksiltmesi bana normal gelmediği için açtırmadım şimdilik motoru.

Başka bir arkadaşa daha gösterdim. Bujilere baktı, kompresyona baktı yağın yanmadığına kanaat getirdi ama yağ sekmanı ömrünü tamamlamış olabilir dedi, kaçak falan da bulamadılar.

Yol yakınken sekman attırılması mı uygun olur yoksa şimdilik yağ ekleyerek devam mı edeyim. Anladığım kadarıyla 10/60 yağ fikrine sıcak bakılmıyor :)

Gündüz bey yaklaşık 20bin km motocraft 5/30 kullandım..araç 2000 kmde 1 lt yağ eksiltiyordu..mobil'in yağ eksilten araçlar için ürettiği 10/60 yağını araştırdım..mobilin müşteri ilişkilerini aradım ve telefondaki kişi focus gibi 5/30 yağ kullanan bir araca bunu öneremem açıkçası dedi..mobilin 5/30 unu düzenli olarak kullanmam durumunda yağ eksiltmenin azalabileceğini söyledi..15bin kmdir mobil kullanıyorum ve eksiltme eskisine göre yarı yarıya azaldı..(aracın geçmişinde 10/40 gibi kalın yağ kullanıldıysa bu şekilde bir eksiltmenin yaşanabileceği,5/30da ısrar edilirse eksiltmenin azalacağı söylenmekte)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

Yazdıklarınızı şiir okur gibi zevkle okudum. Motocraft benim cahilliğime geldi aslında, kablolarda falan fişman her yerde motocraft yazıyo ya, bujileri de motocraft almıştım, dedim yağ da motocraft olsun. Bilgisayarcı mantığıyla iş yapılınca böyle oluyo tabi...

Şimdilik İsmet beyin önerdiği çözümü askıya alıp böyle devam edeyim, ben de içten içten inanmak istiyorum düzeleceğine inşallah hayırlısı öyledir de düzelir. Teşekkür ediyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...