İçeriğe Yönlendir

Fiesta'da Müziğimi Dinlemek?

Yekta Leblebici

Recommended Posts

Yekta Leblebici

Herkese merhaba,

Yaklaşık 1 haftadır 2007 Fiesta kullanıyorum, sanırım Mk6,5 deniyor bunlara (arka farlarında baloncuklar olan), genel olarak memnunum ama teyple aramız bozuk. Aslında tek beklentim bir şekilde cep telefonumdaki sesi teybe vermek, onun dışında navi/tv tarzı ihtiyaçlarım da yok. Ancak üzerindeki 5000C ile bunu nasıl yapabileceğime emin olamadım, alternatif olarak şunları düşündüm:

• FM Transmitter alabilirim, ama Ankara'da yaşıyorum, sürekli parazit, kanal değiştirme, kalite kaybı derken derdi çekilmez bunun.
  • Kaset şeklinde aparatlar var ama onlar da hiç estetik değiller.
  • (Mümkünse) 5000C'yi adam etmeye çalışabilirim.
  • Yeni bir teyp alabilirim, ama o küçük dikdörtgen şekilli, klasik teypler Fiesta 'ya hiç yakışmıyor, ekranlı büyük olanlar da fazla özellikli/masraflı sanki?

Kararsız kaldım. Birkaç merak ettiğim konu var:

1) 5000C'nin menüsünde BT OFF/ON var, ama ON'a getirsem de Bluetooth bulamıyorum. Servise sordum yoktur dediler ama menüde niye var çözemedim, sonradan takılabilen bir şeyi mi var acaba?

2) AUX tuşuna basınca ekranda AUX yazıyor ama konsolda AUX girişi göremedim, sanırım yok. Varsa nerede olur? Yoksa yaptırılır mı, kim yapar Ankara'da?

3) Çevirici modüller [1] var ama benimkine olur mu bunlar? Önerir misiniz?

4) Bu ilk üçünün dışında, 200 lira civarına dikdörtgen şekilli olmayan bir teyp ne önerirsiniz? Bir şekilde sesi alsın, konsolda iyi dursun yeter. Kendi üstündeki teybi çok iyi duruyor çünkü.

Okuduğunuz için teşekkürler :) Kısacası aslında sorum, ön konsolu olabildiğince bozmadan, kendi müziğimi çalmak istiyorum, sizce nasıl yapılmalı bu?

[1] http://www.hepsiburada.com/Liste/ford-focus-mk1-digital-music-orijinal-muzik-calari-usb-sd-li-calara-cevirici-modul/productDetails.aspx?productId=otelf14945&categoryId=20054741#Yorumlar

Yorum bağlantısı
Yekta Leblebici

Teşekkürler, maalesef yok :/ Forumda sonradan yaptıranlar var sanırım.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Transmitter kullanabilirsiniz o zaman. Bir önceki aracımda kullandım. Cızırtı sorunum olmamıştı fakat sorunu olanlara anteni çıkartması tavsiye ediliyordu. En ekonomik yöntem bu gibi.

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

ooff of ben de bu dertten müzdaribim fusion da sürekli radyoda frekans değeiştiriyorum ,cd doldurmakla da uğraşmak istemiyorum..

Yorum bağlantısı
Yekta Leblebici

Transmitter'dan kaçınmaya, son tercihe bırakmaya çalışıyorum. Elektrik işlerinden pek anlamıyorum ama, Ankara'da AUX'u nereye yaptırabilirim? Benim için çok pratik bir çözüm olur o. Veya Fiesta'ya önerebileceğiniz konsola uyacak bir teyp de olabilir tabii :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Ford 6000 cd çalar alıp ayrıca aux girişi yaptırabilirsiniz yada Ford Sony cd/mp3 çalar alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

200-250 TL ye aux girşili pioneer vb. muadili alınır, mis gibi her türlü ses ihtiyacı giderilir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yekta Leblebici

@Nihat P. 5000C'de AUX yaptıramıyor muyum? Sony CD/MP3'ler 500 TL gibi fiyatlara gidiyor sanırım, 200'ü fazla aşmamaya çalışıyorum.

@Çağlar B. Evet onlar fonksiyon olarak çok iyiler ama Fiesta'nın konsoluna gerçekten hiç oturmuyorlar, kendi radyosu çok daha iyi görünüyor.

Transmitter'a kalacağım galiba :(

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

transmitterdan ben cok memnun değilim ya cok frekans karısıyo,ben de çözüm arıyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

@Nihat P. 5000C'de AUX yaptıramıyor muyum? Sony CD/MP3'ler 500 TL gibi fiyatlara gidiyor sanırım, 200'ü fazla aşmamaya çalışıyorum.

@Çağlar B. Evet onlar fonksiyon olarak çok iyiler ama Fiesta'nın konsoluna gerçekten hiç oturmuyorlar, kendi radyosu çok daha iyi görünüyor.

Sizin çözümünüz bence sony teyp :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-sony-ford-cia-orjinal-teyp-77976691/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

transmitterdan ben cok memnun değilim ya cok frekans karısıyo,ben de çözüm arıyorum..

Anteni sökmeyi denediniz mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Mevcut kullandığınız kasetçalara aux girişi yapılabilirmi bilmiyorum arka sokete bakmak lazım.

6000 cd alırsanız kaset derdinden kurtulursunuz cd çalarsınız ama mp3 çalamaz track çalarsınız o zaman aux yapabilirsiniz.

Sony mp3 çalar alırsanız aux girişine ihtiyacınız olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yekta Leblebici
(düzenlendi)

@Nihat P. Linkteki Sony teyp uygun görünüyor, AUX'a ihtiyacım olmaz derken, Bluetooth mu var onda? 5000C'ye olmuyorsa uygun fiyatlı bir 6000CD de alabilirim aslında, ama AUX girişini yaptırabileceğim bir adrese çok ihtiyacım var, bilmiyorum nerede nasıl yapılır çünkü :)

edit: elektrikten pek/hiç anlamayan biri olarak, Google'da şunu buldum ama, fikir verir mi acaba, 5000C'nin şeması:

ford-5000c.gif

tarihinde Yekta Leblebici tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

@Nihat P. Linkteki Sony teyp uygun görünüyor, AUX'a ihtiyacım olmaz derken, Bluetooth mu var onda? 5000C'ye olmuyorsa uygun fiyatlı bir 6000CD de alabilirim aslında, ama AUX girişini yaptırabileceğim bir adrese çok ihtiyacım var, bilmiyorum nerede nasıl yapılır çünkü :)

edit: elektrikten pek/hiç anlamayan biri olarak, Google'da şunu buldum ama, fikir verir mi acaba, 5000C'nin şeması:

Aux a ihtiyacın olmaz derken mp3 formatında cd çalabilirsin diye söyledim.

Kaseçaları sök ve arkasına bak. 1-12 arası pinlerden 5-6-11-12 pinleri teyp üzerinde varsa aux girişi yapılabilir.

Şemayı fazla dikkate alma ülkeye göre farklılık gösterebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

kasetçalar var, 5000C.

2007 model arabada kasetçalar var, bu Ford'u zopalamak lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yekta Leblebici
(düzenlendi)

Mümkün oldukça sesi telefondan alırsam daha iyi. O zaman 5000C'yi bir sorayım, olmazsa 6000CD ile AUX denerim, sanırım tek çıkış yolu bu olacak :) Görünüm/boyut olarak Fiesta kasasına oturacak (=büyüklük/renk), ekransız -ki ucuz olsun- falan bir teyp bulabilsem onu da alabilirim aslında.

@Hüseyin S. Noktası virgülüne bunu söylemiştim ilk gün. :D BluRay vardı 2007'de.

tarihinde Yekta Leblebici tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Mümkün oldukça sesi telefondan alırsam daha iyi. O zaman 5000C'yi bir sorayım, olmazsa 6000CD ile AUX denerim, sanırım tek çıkış yolu bu olacak :) Görünüm/boyut olarak Fiesta kasasına oturacak (=büyüklük/renk), ekransız -ki ucuz olsun- falan bir teyp bulabilsem onu da alabilirim aslında.

@Hüseyin S. Noktası virgülüne bunu söylemiştim ilk gün. :D BluRay vardı 2007'de.

Seçenek çok birine karar vereceksin artık. Farkı din boyutunda üzerinde usb ve aux girişli bir cihaz alırsan fiyata 50 tl çerçeve fiyatı eklemen gerekir.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mustafa Turhan

konuyu hortlatmıs oldum sanırım ama cozum bulundumu bilmiyorum ama bende bu konu hakkında ilgilendiğm için arastırmalarım sonucunda bir kac çözüm buldum.

1. sony mp3 alınabilir.

2. Mevcut 5000c teybin arka soketine bir adaptor vasıtasıyla (ford parca numarası: 1426121) aux girişi yapılabilir. Tan otodan 94 tl fiyat aldım. biraz pahalı geldi açıkcası sony teyp almak daha mantıklı geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

2004 model Aracim, 6000 Cd Calar Koymus Ford, 2007 Kaset Calar Garipsedim dogrusu..

Yorum bağlantısı
Mustafa Turhan

Arkadaslar ben bugun ivedik organızede Radyocu Ahmet'e aux girişi yaptırdım 5000c kaset calarlı teyp ime guzel oldu cok sırıtmadı ses felan cok iyi. işcilik dahil 50 Tl para verdim. Tavsiye ederim. Resimlerini cekip atarım.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

2004 model Aracim, 6000 Cd Calar Koymus Ford, 2007 Kaset Calar Garipsedim dogrusu..

2004 modelde cd çalar yoktu ben aldığımda, ilk sahibi siz misiniz aracınızın ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...