Orçun Ural 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 (düzenlendi) merhabalar.yazın gelmesiyle klima ihtiyacı ile klima düğmeme bastım lakin ac ışığı yanıyor fakat soğutmuyordu.klimacıya gittim gaz olmadığını ve boruda patlak olduğunu söyledi.sağ tekerin tam üzerinde klima gazı basınç sensörünün olduğu yer lastiğin çukura düşmesinden dolayı 3 cm ebatında kırılmış.neyse kaynattırdık.fakat basınç sensörü çatlamış.idareten düz bağladık.klima gazı bastık klima rolanti de iken hiç soğutmuyor.ancak 2000 ve üstü devirlerde hafif bir serinlik veriyor.klima devreye giriyor yani düğmeye basınca klima kasnağı dönemye başlıyor fakat soğutmuyor. klima ustası klima kompresörün yeteri kadar emmiyor olabilir dedi.2007 model 120 000 de bir arabada klim akompresörü bu kadar erken iflas edermi bilemedim.araç adanada kullanılmış malum adana 5 ay boyunca kavurucu bir şekilde sıcak olur bunun bir etkisi olabilir mi. birde auto ya basınca normalde 22 dereceden başlaması lazım fakat direk son kademeden başlıyor.ayrıca klima devreye girince motor devrinde öyle çokta gözle görülür bir yükseliş olmuyor.fakat eminim ki fan ve klima devreye giriyor. sonuç olarak klima kompresörü haricinde bir problem olabilir mi .bazı arkadaşlar klima gazı filtresi tıkanıklığından felan bahsetmişler.eğer komresörü değiştirmem gerekirse ford connectin kliması buna uyar mı. klima ayar ve kadaeme düğmesinden bir problem olabilir m..saygılar. 15 Mayıs 2012 tarihinde Orçun Ural tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 Gaz miktarı şu an normalse ; basınç sensörü bağlı olmadığı için soğutmuyor olabilir; radyatör kirlenmiş olabilir ısıyı dışa veremediği için verimli çalışmıyor olabilir.. Öndeki radyatörü basınçlı su ile temizleyin epey kir çıkacaktır.. Ancak benim tavsiyem basıç sensörü olmadan kullanmayın; konsoldaki radyatör patlarsa masraf iyice artar.. Yorum bağlantısı
Metin Çilo 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 Polen filitresini de değiştirin belki kirlenmiş ve tıkanmış olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 basınç sensöründe hasar var diye algıladım, soğutmaması çok normal, hasarlı parça değişmeli? Yorum bağlantısı
Orçun Ural 15 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 15 Mayıs 2012 çağlar qabi basınç sensörü bildiğim kadar ile sadece klima borusundaki basıncın etkisi ile tetiklenip klimaya elektrik akımı yolluyor diye biliyorum.dolayısı ile klima içerisindeki gaz yok olunca klimanın çalışmayışı bu sensörden kaynaklanıyor.oysa ben basınç sensörünün soketini çıkarıp iki ucunu birleştirdim lakin yarın bir sensörü(müşir) alıp deneyeyim Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Mayıs 2012 Paylaş 16 Mayıs 2012 Bence de o sensörden dolayı sıkıntı var.. Yorum bağlantısı
Orçun Ural 17 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2012 teşhis kondu.klima kompresörü yetersiz çalışıyor.zamanla pistonlar aşınmış dendi. şimdi acaba sıfırı ne kadardır.çıkma taksak onda da kondisyon problemi varmıdır yokmudur bilemeyizki tekrar tak trekrar sök yada tamiri varmıdırkafam karıştı inanın. Yorum bağlantısı
Eray Eski 17 Mayıs 2012 Paylaş 17 Mayıs 2012 2007 model aracin klima kompresoru zamanla asinmis mi ve bu arac mondeo... masallah bizim araclara o zaman Orcun hocam bana tuzlu bir parca gibi geliyor ama hayirlisi.... Yorum bağlantısı
Orçun Ural 17 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2012 valla banada enteresan geliyor ama yeni kompresör takılınca ak koyun kara kayun çıkacak ortaya.700 tl ye sıfır 300 tlye garantili çıkma buldum.serviste 2000 tl 1 Yorum bağlantısı
Orçun Ural 19 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2012 klima kompresörü değişti.artık soğutuyor.aynı problemden muzdaripler için işçilik dahil çıkması 500 yenisi 1000 tl ye maloluyor. bu durumda mondeo eğer mersin gibi bir yerde bullanılırsa 12000 km de kliması iflas ediyor. ford firmasının mondeo da bir üretim hatası yapmış olduğuna artık kanaat getirdim.koltuk motoru direksiyon kutusu katalizör.manifold kelebekleri ses izalasyonu şarj dinamasu ve aklıma gelmeyen daha neler neler. Yorum bağlantısı
Akan Belen 17 Nisan 2014 Paylaş 17 Nisan 2014 Bugün bende klimayı bir açayım dedim ama nafile sogutmadi hiç.Benim hatam uzun süredir hiç acmamaistim klimayı.Geçen sene bur sıkıntı yoktu hiç.Bugün yaklaşık 15 dakika low ayarda ve full konumda çalıştırdım ama nafile soğukla alakalisi bile yok olayın.Resmen ilik geliyor sıcaklık.Konuyu okuyunca gözüm açıldı olabilecek masrafları görünce Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Nisan 2014 Paylaş 17 Nisan 2014 mk3 lerde havalandırma fanı açıldığı an klima da devryee girer girer çıkar. yani komplresör belli zmanalarda hep çalışır geisi şans meselesidir nadir arıza görülür Yorum bağlantısı
Akan Belen 17 Nisan 2014 Paylaş 17 Nisan 2014 mk3 lerde havalandırma fanı açıldığı an klima da devryee girer girer çıkar. yani komplresör belli zmanalarda hep çalışır geisi şans meselesidir nadir arıza görülürAbi bendeki soğutmama sorunu neden olabilir.Daha bugun farkettim biryere göstermedim ama.Cola gibi gazı kaçmış olabilir mi.Yada neresine baktirayim ustaya Yorum bağlantısı
Serhat Işık 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Benim aracında kliması çok performanslı değil.gazı var klima devreye giriyor ama ılık üflüyor.ancak uzun yolda gayet iyi soğutuyor. ama şehir içi çok kötü diyebilirim.sizce sorun ne olabilir.... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Benim aracında kliması çok performanslı değil.gazı var klima devreye giriyor ama ılık üflüyor.ancak uzun yolda gayet iyi soğutuyor. ama şehir içi çok kötü diyebilirim.sizce sorun ne olabilir.... Klima radyatörünün temizliğe ihtiyacı olabilir, fan çalışmıyor olabilir.. Yorum bağlantısı
Serhat Işık 15 Mayıs 2014 Paylaş 15 Mayıs 2014 klimacıya mı baktırmak gerekiyor yoksa... Yorum bağlantısı
Recommended Posts