Mustafa Yenigün 18 Mayıs 2012 Paylaş 18 Mayıs 2012 Merhaba, Ağırlıklı olarak zamanımı masa başında geçirdiğim bir işim var. Boyum uzun olduğundan ve şirketteki tüm masalar standart yükseklikte olduğundan maalesef masam bana alçak geliyor ve çalışırken ister istemez öne eğilmek zorunda kalıyorum. Kambur durduğumu farkettiğim anda sırtımı yaslıyorum, bu sefer de farketmeden koltukta ileri doğru kayıp masayla aynı seviyeye geliyorum. Bu durumda da bel bölgesi koltuğa dayanmıyor ve boşta kalıyor. Sonuç olarak bu duruş bozuklukları gün sonunda bel - sırt ve omuz bölgemde ciddi ağrılara sebep oluyor. Daha önceden el tipi küçük bir masaj aleti almıştım, pek işe yaradığını söyleyemem. Sonra sadece titreşim veren masaj minderlerinden almıştım, o da pek yararlı olmadı. Ancak şu sıralar teknomarketlerde tanıtım amaçlı sunulan ve satılmaya başlanan Homedics marka toplu masaj minderlerini denediğimde oldukça memnun kaldım. http://www.webdenal.com/homedics-cbs-1000-eu-masaj-minderi_387824.html Biraz araştırdığımda ise, birbirinden çok farklı tipte markalar ve cihazlarla, tabii buna bağlı olarak da çok geniş bir fiyat aralığı ile karşılaştım. 100 TL'den 900 TL'ye kadar bir fiyat aralığı mevcut. Örneğin Homedics markası Electroworld,Mediamarkt ve Saturn'de satılıyor. Fakat aynı modelin iki farklı teknomarkette 200 TL fiyat farkı ile satılması, fiyatların biraz şişirildiğini gösteriyor. İşin sağlık boyutuna gelince, kaş yapayım derken göz çıkarma ihtimalinden de çekiniyorum. Minderler üzerinde toplar mekanik bir hareket yapıyor, orayı da burayı da ovsun derken baskı yapmaması gereken bir yere baskı yaptırıp da sonra daha kötü sonuçlarla karşılaşır mıyım diye de düşünmeden edemiyorum. Aranızda bu tip masaj minderlerinden kullanan, memnun kalan ve marka / model tavsiye edebilecek arkadaşlar varsa yorumlarını paylaşmalarını rica ediyorum. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Mayıs 2012 Paylaş 18 Mayıs 2012 http://www.isbiryata...u-masaj-minderi bugüne kadar çok kişi aldı ; memnun olmayan yok.. Çok ucuzunu almayın hiçbirşeye yaramıyor.. Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 8 Kasım 2012 Yazar Paylaş 8 Kasım 2012 http://www.isbiryata...u-masaj-minderi bugüne kadar çok kişi aldı ; memnun olmayan yok.. Çok ucuzunu almayın hiçbirşeye yaramıyor.. İşbir'den yatak alırken, fiyatının düşmesini beklediğim ama bir türlü istediğim fiyatlara ulaşmayan Homedics masaj minderinden vazgeçip, tavsiye ettiğiniz masaj minderini de deneme şansım oldu ve satın aldım. 217 TL liste fiyatı var. Ürün Çin malı ama İşbir garantisi altında satılıyor. Çok fonksiyonlu olmasa da oldukça yeterli. Alt minder için sadece titreşim mevcut, titreşim kademesi yüksek / orta / az olarak seçilebiliyor. Sırt bölgesinde ise toplar ile masaj yapıyor, bu bölge için de sadece bel bölgesi, sadece sırt bölgesi veya ikisi birden şeklinde seçim yapabiliyorsunuz. Sırt bölgesi için isterseniz toplar üzerinde hafif bir ısıtma işlevi de var. Ürünün kullanım kılavuzunda bir kullanımda 15 dakikayı geçmemek gerektiği yazıyor. Kısaca üründen fiyat / performans olarak ben de memnun kaldım. Masaj minderi almayı düşünen varsa, denemesini tavsiye ederim. Öneriniz için ayrıca teşekkür ederim. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 8 Kasım 2012 Yazar Paylaş 8 Kasım 2012 Dediğiniz gibi klasik meslek hastalıkları bunlar maalesef. Yaklaşık bir yıl kadar önce bir Ortopedi uzmanına muayene olmuştum. O zamanki şikayetim, sürekli masama doğru eğilerek çalışmak zorunda olmamın dik duruşumu zamanla bozmasıydı. Durumun masa başı çalışanlarda yaygın olduğunu, eğilme nedeni ile sırt bölgesindeki kasların uzadığını bu nedenle günde yarım saat ayırarak Pilates - Dik Duruş Hareketleri'ni yapmamı önerdi. Zamanla bel ve sırt ağrılarım da başladı. Ancak bunun nedeni sadece çalıştığım ortam değil, sabahları bir saatimi, akşam ise 2 saat ya da fazlasını servisle iş - ev arasında geçirmemdi. İnsan ister istemez, İstanbul trafiğinde o kadar zaman geçirince, servis koltuğunda almadığı şekil kalmıyor. 8 yılı bu şekilde yolda geçirdikten sonra, Temmuz ayında canıma tak etti ve işime arabayla 15 dakika ve trafiksiz mesafede bir ev kiraladım ve yerleştim. Yolda geçirdiğim zaman bana kaldı, bu sayede de bir spor salonunda düzenli spora başladım. Trafik çilesi, sinir, stres, boşa harcanan zaman minimuma indi, yaşam kalitem arttı ve bunlarla orantılı olarak da kendimi artık daha sağlıklı hissediyorum diyebilirim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts