İçeriğe Yönlendir

2.0 Tdi 140 Hp 320 Nm Tork Motorun Test Verileri

Halis Parlak

Recommended Posts

Süha Demirtaş

Sen olsan fabrika verilerini ve test sürüşlerini alt üst edersin.Sakin bir kullanıcıdan ancak bu kadar.6.vites 4000 devir çevirebiliyor çünkü ben 225/h yaptım zaten.

4400 devir sonrası enjektörleri patlatmayalım :biggrin:

Ben 6.vites 3000 devirini merak etmiştim mondinin?

Abi senin aracın direk pompa enjeksiyon yani 2000Bar basınç ile çalışıyor. Her enjektör aynı zamanda pompa vede CR den çok daha başarılı bir sistem ayrıca taş gibide enjektörler onlara bir şey olmaz :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Maaşallah tüketimde iyiymiş valla :D

Fun'un salça olmadığı konu görürsem gözlerim yaşaracak :biggrin:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Maaşallah tüketimde iyiymiş valla :D

Fun'un salça olmadığı konu görürsem gözlerim yaşaracak :biggrin:

O anlık tüketim,ortalama değil.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Satmam diyor forumdan sattığım abim :( Ben başkasını istemiyorum ondan dirisini bulmam çok zor...

Ford'a toplu olarak mail atalim imza toplayalim yeni bir FUN yapsinlar sana bu kadar istiyorsun madem.. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Halis abi vidyo yu yeni izleyebildim.

1) 2000 devir altı kaldırmışsın aracı bu sebepten yaklaşık 1sn kadar kaybın olmuş bilgine.

2) Yeni canavar gibi lastiklerimiz ile yeniden 0-100 testi yaparız o zaman gerçekler ortaya çıkar :D

Anlık tüketim neydi bu durumda

tam o sırada kendimden örnek vereyim 13lt-14lt

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

110 luk tdci ile en yüksek sürat rakamı nedir bilen varmı? chipli yada chipsiz farketmez...

chipli 233 gördüm yokuş aşağı, düzde 210

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

chipli 233 gördüm yokuş aşağı, düzde 210

Ne varsa chiplilerde var :D

Geçen gün Edirneye giderken biraz basayım dedim rakamları arabamın biraz tuhaf geldide merak ettim...

Malum şanzuman dandik vede özürlü eve birlikte dönmek iyi olur diye düşünüp ayağımı gazdan çettim :koskos:

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Ne varsa chiplilerde var :D

Geçen gün Edirneye giderken biraz basayım dedim rakamları arabamın biraz tuhaf geldide merak ettim...

Malum şanzuman dandik vede özürlü eve birlikte dönmek iyi olur diye düşünüp ayağımı gazdan çettim :koskos:

rakamı aalım abi ;)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Yaşım tutmaz benim :D

Ama benim ile oynaşan 3,20 dizel 200+ lerde uzun süre gidemeyip beyaz bayrak salladı yada arabası yeniydi motoru daha açılmamışta olabilir :D

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bu arada ilk defa 2.0 tdci mondeoya bindim haftasonu, o da çok sağlam gidiyor...

birde yazılımlısına bin derim ;)

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Halis abi vidyo yu yeni izleyebildim.

1) 2000 devir altı kaldırmışsın aracı bu sebepten yaklaşık 1sn kadar kaybın olmuş bilgine.

2) Yeni canavar gibi lastiklerimiz ile yeniden 0-100 testi yaparız o zaman gerçekler ortaya çıkar :D

tam o sırada kendimden örnek vereyim 13lt-14lt

Senin gibi üstat değilim bu konuda.Dediğin gibi yeni lastiklerle bir test sürüşü yaparız.

Bu arada ilk defa 2.0 tdci mondeoya bindim haftasonu, o da çok sağlam gidiyor...

Ben de merak ediyorum açıkçası.Hala öğrenemedim mondinin 6.vites 3000 devirdeki hızı nedir?

Yaşım tutmaz benim :D

Ama benim ile oynaşan 3,20 dizel 200+ lerde uzun süre gidemeyip beyaz bayrak salladı yada arabası yeniydi motoru daha açılmamışta olabilir :D

Fatih Abi,ne yaptın sen öyle? :)

Buda karşılaştırmak amaçlı olsun.90hp tdci focus :p VWlerde varmı bilmiyorum ama focusun ibre sapmasınıda hesaba katarsak aynı hızdalar :)

YSB abi bizde cruze olmadığı için sabitlemiyoruz biraz geçebiliyoruz o yüzden :p

Uploaded with ImageShack.us

Ben 225 km deki görüntüyü alamadım.Dönüş yolunda yaparız dedik yol beklediğimizden kalabalık geldi ve yağmur vardı.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Tahmin edebiliyorum, 6. viteste bile şahlanıyor araba. Ses de sağlam geliyor ama. :D

2.5 TDI V6 quadro dan sonra buneymiş böle derken, 5.0 V10 TDI gördükten sonra nirvanayı dizelde tamamladım ;) Milletl nelere biniyor biz neyin peşindeyiz:D

Senin gibi üstat değilim bu konuda.Dediğin gibi yeni lastiklerle bir test sürüşü yaparız.

Ben de merak ediyorum açıkçası.Hala öğrenemedim mondinin 6.vites 3000 devirdeki hızı nedir?

Estafurullah Halis abi,

Bu arada 6. vites 3000devir 180km

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

2.5 TDI V6 quadro dan sonra buneymiş böle derken, 5.0 V10 TDI gördükten sonra nirvanayı dizelde tamamladım ;) Milletl nelere biniyor biz neyin peşindeyiz:D

Yahu bu dizel fanatikliğini bırakın artık gerçek arabalar benzin ile çalışır. Forumun yarısı dizelci diğer yarısıda tüpçü.Aradada sıkışmış kaza ile benzinli kullanan bir kaç kişi var.

Benim gençliğimde ya traktörler yada fakirler dizel motorlu araç kullanırdı :D

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Yahu bu dizel fanatikliğini bırakın artık gerçek arabalar benzin ile çalışır. Forumun yarısı dizelci diğer yarısıda tüpçü.Aradada sıkışmış kaza ile benzinli kullanan bir kaç kişi var.

Benim gençliğimde ya traktörler yada fakirler dizel motorlu araç kullanırdı :D

Fatih abicim yılda 30.000 km yol yapıyorum. Bu 30.000km ortalamam 6.5lt/100km = 300x6.5=1950lt Mazot = 1950 x 3.9tl = 7600TL yıllık mazot param var :D Bunu benzinli yapsak 8lt/100km olsa = 8x300=2400lt = 2400 x 4.3tl= 10300tTL :) yıllık benzin

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Fatih abicim yılda 30.000 km yol yapıyorum. Bu 30.000km ortalamam 6.5lt/100km = 300x6.5=1950lt Mazot = 1950 x 3.9tl = 7600TL yıllık mazot param var :D Bunu benzinli yapsak 8lt/100km olsa = 8x300=2400lt = 2400 x 4.3tl= 10300tTL :) yıllık benzin

Araban traktör gibi ses çıkarsada traktör değildi sanırım :D Benzine o kadar para veremeyip dizel kullandığına göre diğer sınıfa giriyorsun demektir... :dribble:

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Araban traktör gibi ses çıkarsada traktör değildi sanırım :D Benzine o kadar para veremeyip dizel kullandığına göre diğer sınıfa giriyorsun demektir... :dribble:

aklımda col czt 1.5lt 150ps var ama aracımı satmaya kıyamıyorum :)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Allah hepinizin gönlüne göre olanını nasip etsin. Yaşın çok genç daha kimbilir neler alıp güzel sağlıklı günlerde kullanacaksın...

Neticede hepsi metalden yapılmış az oturgaçlı götürgeç (Türk dil kurumu bir zamanlar böyle demişti neyseki aklı selim halkımız kullanmadı :) )

Biri gider diğeri gelir. Dua edelimki gelen gideni aratmasın işte bütün mesele bu :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Halis Parlak

Hocam 140'lık cr motoru kullandınız mı hiç, ona göre nasıl gidiyor bu, pd daha iyi gidiyor diyorlar genelde.

Geçen hafta 2.0 140 hp cr tdi 'ı geniş test etme imkanı buldum (700-800 km kadar) passatın ağır kasasına rağmen muhteşem gidiyor, bu ondan da iyi gidiyorsa süper valla. :)

Hiç test etme fırsatım olmadı.PD yakıt olarak fazla ama daha performanslı olduğunu duydum.Biri alsa da denesek :fiuw:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Cem de bisiklet satıyor, nerden geldi ise aklıma....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...