M.Fatih Yüce 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 (düzenlendi) Doğru bilgi: manuel candır. En otomatik sistemdir, ister ekonomi ister konfor hepsi vites attıranın elinde. Gel sen istanbul'da bir hafta kullan sonra yeniden konuşuruz 23 Mayıs 2012 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Powershift yeni bir ürün, Getrag ve Luk ile Ford'un ortak geliştirdiği bir şanzıman. CVT ve DSG'ye göre şansının yüksek olacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Gel sen istanbul'da bir hafta kullan sonra yeniden konuşuruz Günde 150 km. yol yapan ve servis dolayısıyla en az 120 kez dur kalk yapan biri var burada. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Günde 150 km. yol yapan ve servis dolayısıyla en az 120 kez dur kalk yapan biri var burada. Neticede Yalova'da araba kullanıyorsun Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Neticede Yalova'da araba kullanıyorsun Yalova, İstanbul'un eski ilçesi. Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 aracımı yeni aldım sayılır, otomatiği yok, yani hem genç hem dizel hemde otomatik focus yok. olsaydı bir saniye durmaz alırdım. tadını biliyorum. bundan önceki aracımında dizel otomatiği olmadığı için manueline bindim. ondan önceki aracım benzinli otomatikti. honda euro civic 1.6 ils idi(japon ithal) dedim ya olsa saniye durmam, anında boşanırım manuel ile...ama ne yapayım 2011 dizel otomatik focus yok. benim naçizane tavsiyem, şanzıman yağını servis ne diyorsa öyle değiştirin. 45.000 diyorsa 50.000 i geçirmeyin. şanzıman yağını geç değiştirerek hem şanzıman elemanlarına zarar verirsiniz, hemde yakıt sarfiyatı fazlalaştığından, geç değiştirerek elde ettiğiniz kar boşa gider. cebinizden çıkan para değişmiyorsa aracın sağlığını bozmayın. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 2004-2006 mondeo tdci otomatik tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 2007 de olur peki :amabenolsam2006ghiaalırdım: Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 yeşil pasport şart ona binmek için, bizi aşar Yorum bağlantısı
Hasan Kerik 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 150 km nerede yaptığına bakar, ben 1 sene önceye kadar hadımköyde çalışıp ataşehirde oturuyordum, git gel 130 KM . Toplam 2,5 ile 4 saat arası alıyordu günde, ve köprü trafiğinde değil 1 günde 1 saatte yapıyosun 120 dur kalkı. çarp 4 ile sol ayağımda problem oluştu debriyaj yüzünden . Otomatik var hayat var. Anadoludaki adama koymaz ama, manuelin çilesi bitmez istanbulluya. (şiir gibi oldu ) 3 Yorum bağlantısı
Atıl Yazıcıoğlu 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 1-İleri yada geri manevra yaparken tam durmadan kesinlikle vites değiştirmeyin. 2-Park edince aracı boşa alın el frenini çekin ayak frenini serbest bırakın araç boşta iken tam otursun. Sonra P'ya alın stop edin.Otomatik araç kullananların içinde o kadar çok el freni çekmeyen varki anlaşılır gibi değil. Gerçi bizimki elektrikli unutursanız kendiside çekiyor stop ederken. 3-Kitapçığına göre 120,000 km. servislere göre 45,000 de bana göre ikisinin ortası 75,000 kmde yağ ve yağ filtresini değiştirin.Yaklaşık 400-450 tl tutuyor ve bunu çoğu kimse önemsemiyor. Ama 15,000 servis aralığı verilen motor yağını her nedense çoğu kimse (bana göre gereksiz yere) 8-10,000 kmde değiştirmeye can atıyor. 4-Kullanmasını bilmeyen tanıdıklarınızı şöför koltuğuna oturtmayın. 5-İlk 4 maddeyi uygulayın ve iyi günlerde kullanın Fatih bey verdiğiniz bilgiler için teşşekkürler, kesinlikle uygulayacağım ve bir dahaki bakıma yağ değişimini planlıyacağım. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Herkese merhaba... Uzunca bir süredir takip edemiyorum formları; 2006 yılından beri 1998 model Mondeo 2.0 Ghia otomatik aracımla devam etmekteyim... Bu aralar arabayı değiştirmeyi düşündüğümden alabileceğim araçlara şöyle bir baktım ve C-max Tdci-cvt araca adeta kafayı taktım, ne dedilerse ne okuduysam bir türlü kendimi alamıyorum bu araçtan manuel vites istemiyorum aracı genellikle eşim kullanıyor, otomatik vitestede sorunları okuyorum işin içinden bir türlü çıkamıyorum.(mondeo' dada şanzıman sıkıntısı çekmiş biri olarak ) Düşüncemi sizlerle paylaşıp doğru yolu bulmayı hedefliyorum, yılda ortalama 12.000 Km kullanım yapan biri olarak bu aracı satın alsam, yine aynı ortalama ile bu aracada minimum 5 yıl binsem ? sizce çok sıkıntı yaşarmıyım, birde ortalama bulabildiğim 2.nci el araçlar 80 ila 120.000 km aralıklarında (en azından paramın yettiği araçlar) yardımlarınız lütfen..... Bu kararlılıktan vazgeçmeniz daha doğru olacaktır. Konfor tanımı sadece anlık değil, sürekliliği de ifade eder. CVT ile yaşayacağınız konfor; arızalar nedeni ile kesintiye uğrar. Bu şanzımanı koruma metodu TDCI motorun güçlü ve anlık torkları nedeni ile yoktur. Sakin ve devirsiz kullanım sadece CVT için değil, tüm otomatiklere tavsiye edilir. Bu şekilde CVT'nin de sorun çıkarmayacağı konusunda görüşler olsa da Ford'ûn çok uzun süreden beri en çok satacak Dİzel focus+otomatik kombinasyonuna girememesi size ipuçları vermelidir. Uzatılmış garantiler yavaş yavaş sona eriyor. Tamiri konusunda bile bir-iki servis tam bilgiye sahipken, orjinaline 12.000.-TL ile 20.000.-TL arasında fiyat çıkarılan CVT'nin, birçok açıdan sizi olumsuz etkileyeceğini gözardı etmeden karar verin. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Orçun İnce 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 İnşaallah daha nice seneler sorunsuz kullanırsın abi. Yalnız, CVT'yi öyle anlattın ki, canım çekti gerçekten. Olsa da sürsek BMW otomatik şanzuman olmasına rağmen, konsolda iğrenç görünen el freninden hala vazgeçmemiş olması neden olabilir? Oysaki rakiplerinin hepsi elektromekanik tuşlu el frenine çoktan geçtiler. abi o el freninin de hastaları var, misal ben. spor görünüm de bence gerekli bir detay Güçlü modellerde? 7 serisinde? Önemli olan onlar bugün m3 testi yaptım abi, onda da bu şanzıman var Yorum bağlantısı
Önder Özcan 25 Mayıs 2012 Paylaş 25 Mayıs 2012 sayın Ahmet Ümit, 6 ay kadar önce otomatik dizel focus aşkı beni de vurmuştu.o zaman bu foruma 1 kere bile girmişliğim de yoktu.sadece sahibindendeki ilanlara bakarken ilanların neredeyse yarısının açıklama kısmında okuduklarım bile cvt den uzak durmam gerekiğini bana anlatıyordu (şanzuman sorunsuz-yeni yapıldı-garantiden değişti-masrafsız vb.) fakat istanbulda otomatik artık neredeyse zorunluluk olduğu için içimdeki aşkı klasik otomatik benzinli alıp gazlamakla bastırdım. size de aynısını tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 25 Mayıs 2012 Paylaş 25 Mayıs 2012 Hem adama tırt ı sat sonra da bir ton laf söyle. Forum kardeşliği bu olsa gerek Yorum bağlantısı
Ahmet Ümit Öztürk 11 Haziran 2012 Yazar Paylaş 11 Haziran 2012 Herkese tekrar merhaba; Yine uzunca bir süre geçti aradan , ama ben yapacağımı yaptım bu sürede 24/05 tarihinde kocaeli ilimizde sahibinden 63.800 km de otomatik bir araç sahibi oldum. Artık aranızda C-max konforu veya şikayeti konularıyla sizlere eşlik edeceğim; özetle insanın içerisndeki nefis öyle bir şey ki kim ne derse desin onu yenemiyorsunuz, aracım ile ilgili kısa bilgi vermek isterim yukarıdaki km de orjinal servis bakımlı ilk el kullanımlı sıfır ayarında (direksiyonda bulunan ford ambleminin koruma bandı sökülmemiş) aracına kızım diye hitap eden bir vatandaşımızdan aldım, yaklaşık 20 gündür kullanıyoruz kapı fitillerinin sesi haricinde hiçbir sıkıntı görünmemekte, hepinize açtığım konuya iştirak ettiğiniz için teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 11 Haziran 2012 Paylaş 11 Haziran 2012 Herkese tekrar merhaba; Yine uzunca bir süre geçti aradan , ama ben yapacağımı yaptım bu sürede 24/05 tarihinde kocaeli ilimizde sahibinden 63.800 km de otomatik bir araç sahibi oldum. Artık aranızda C-max konforu veya şikayeti konularıyla sizlere eşlik edeceğim; özetle insanın içerisndeki nefis öyle bir şey ki kim ne derse desin onu yenemiyorsunuz, aracım ile ilgili kısa bilgi vermek isterim yukarıdaki km de orjinal servis bakımlı ilk el kullanımlı sıfır ayarında (direksiyonda bulunan ford ambleminin koruma bandı sökülmemiş) aracına kızım diye hitap eden bir vatandaşımızdan aldım, yaklaşık 20 gündür kullanıyoruz kapı fitillerinin sesi haricinde hiçbir sıkıntı görünmemekte, hepinize açtığım konuya iştirak ettiğiniz için teşekkür ederim. Hayırlı olsun, C-Max keyiftir. Arabam konusunda görmek isteriz aracınızı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Haziran 2012 Paylaş 11 Haziran 2012 Hayırlı olsun, direksiyondaki ford amblemi üstünde hala mavi bant mı duruyor? kaç model? Yorum bağlantısı
Serkan Kargıner 11 Haziran 2012 Paylaş 11 Haziran 2012 Herkese tekrar merhaba; Yine uzunca bir süre geçti aradan , ama ben yapacağımı yaptım bu sürede 24/05 tarihinde kocaeli ilimizde sahibinden 63.800 km de otomatik bir araç sahibi oldum. Artık aranızda C-max konforu veya şikayeti konularıyla sizlere eşlik edeceğim; özetle insanın içerisndeki nefis öyle bir şey ki kim ne derse desin onu yenemiyorsunuz, aracım ile ilgili kısa bilgi vermek isterim yukarıdaki km de orjinal servis bakımlı ilk el kullanımlı sıfır ayarında (direksiyonda bulunan ford ambleminin koruma bandı sökülmemiş) aracına kızım diye hitap eden bir vatandaşımızdan aldım, yaklaşık 20 gündür kullanıyoruz kapı fitillerinin sesi haricinde hiçbir sıkıntı görünmemekte, hepinize açtığım konuya iştirak ettiğiniz için teşekkür ederim. Hayırlı olsun..keyfili sürüşler... Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 (düzenlendi) Benim de C-Max aracım var ve ben de otomatik şanzıman hayallerine dalıyorum bazen. Fakat forumda yazılan olumsuz durumlar hep beni korkutuyordu. C-Max otomatik şanzıman olursa tadından yenemez gerçekten.. Güle güle kullanın.. 15 Haziran 2012 tarihinde Ferhat Genç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muharrem Kutlu 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 Hayırlı olsun,iyi günlerde kullanmak dileğiyle Yorum bağlantısı
Kamil Özyurt 16 Haziran 2012 Paylaş 16 Haziran 2012 2. el cvt şanzıman 4.500.-tl. almak isteyen bir daha düşünsün. Yorum bağlantısı
Recommended Posts