Fatih Karaot 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 Arkadaşlar araç kış boyunca az az antifriz kaçırdı,oralı olmayıp ekleme yaparak binmeye devam ettim,sonra kaçırma sorunu kalmadı Pazar günü 40 km yi aşan bir yoldan sonra-düz ve yüksek hız-araç hararet göstergesi benim baktığım esnada-denk geldi-normalin "o"sundan kırmızıya iki üç saniye içinde vurdu,ben anlıkdır deyip otuz kırk saniye devam ettim düşmeyince durup normale düşene kadar rölantide çalıştırıp birazda su ekleyip devam ettim.Daha sonra 3-4 km.kadar ilerledim tekrar hararet yapıp stop etti. Ben çalıştırıp harareti düşürüp,su ekledim-bir yerleşim yerine varıp-termostatı söktük,Termostat kapalı idi(bir su ısıtıcısının içinde kaynatıp,açmadığını da test ettim)Şükür bundanmış deyip -pazar günü her yer kapalı-termostat bulamayıp boş taktım,geri dönerken 30-40 km den sonra yine hararet yapıp stop etti.Bu sefer çalıştıramadım.çekici ile arac Erzuruma götürüldü.Ustanın söylediğine göre ölçümlerde conta ve blokda eğrilik varmış,0,50 piston ve sekmanları,ana kol yatakları,subaplar,conta takımı,subap kılavuzları,triger setti 1500 lira,taşlama 550 lira,işçilik belli değil Ne dersiniz fiyat uygun mu?Ayrıca bu işlemlerden sonra başıma daha da iş açılabilir mi?Bir de çekiciye 525 lira verdim ki,hala içim acıyor... Biraz uzun oldu ama en kısa böyle özetleyebildim. Yorum bağlantısı
Akan Belen 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 Geçmiş olsun.Ama siz inatla masrafı arttırmak için uğraşmışsınız gibi geldi bana.Ustalar maliyet konusu cevaplarlar zaten.Umarım en uygun şekilde çözülür 5 Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 22 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2012 Teşekkür ederim,bu arada bir adet motor buldum sahibinden sitesinde;manuel ,otomatiğe çevriliyor mu acaba,satan arkadaşlar kendi motorunuzda ki tribünü söküp volanın takıldığı yere takın olur dedi ...Fiyat 3750 lira kargo masrafı hariç...Bu konuyla da alakalı bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim... Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 öncelikle geçmiş olsun. yeni motor değilde rekteve yaparsanız mevcut motorunuzu sıfır km yapmış olursunuz. diğer motorun kaç km de olduğu belli mi? bana göre risk. Yorum bağlantısı
Eray Eski 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 Teşekkür ederim,bu arada bir adet motor buldum sahibinden sitesinde;manuel ,otomatiğe çevriliyor mu acaba,satan arkadaşlar kendi motorunuzda ki tribünü söküp volanın takıldığı yere takın olur dedi ...Fiyat 3750 lira kargo masrafı hariç...Bu konuyla da alakalı bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim... gecmis olsun. alacaginiz motoru rektefiye yaptirmadan kullanmak buyuk risk olur. bence mevcut motor rektefiye yapilmali. hem daha az masrafiniz olur. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 mk mondeo motoru susuz kalmaya hiç gelmez. Normal şartlarda conta yakmış olmanız gerekli idi ana kol ve yatak biraz mide bulandırıcı geldi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 23 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2012 Tesekkur ederim.Sitede ki motor kullanilmamis dediler,gumruklu,faturali. 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Tesekkur ederim.Sitede ki motor kullanilmamis dediler,gumruklu,faturali. birde euro-ford cüneyt beyten fiyat alınız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Motor açılırsa, ana kol yatağa kdar değişin derim, bence sayılanlar normal, rakamlar düşük ? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Sandık motor tabir edilen motordur, bence tercih edin...Geçmiş olsun... Yorum bağlantısı
M.Ali Baş 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 geçmiş olsun öncelikle bana göre yeni motor almaktansa aracınızda var olan motoru yenılemek daham mantıklı ve fiyat bakımından daha ucuza mal olacaktır. ustanın verdıgı fiyat çağlar abinin dediği gibi bana da makul geldi... saygılar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Sandık motor tabir edilen motordur, bence tercih edin...Geçmiş olsun... sadece ruhsata işlenmesi 800-1000TL , satarken de motor değişmiş muamelesi görür, sanki daha kötü gibi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Erzurum' da bulunan usta eski motoru usülüne uygun toplayacaksa tamam toplasın...Ben olsam bildiğim bir yere giderdim..Basit bir işlem değil sonuçta değil mi abi ? Bilmem sen ne düşünürsün ve aracın sahibi üyemiz ustayı biliyor tanıyor mu ? 1 Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 23 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 23 Mayıs 2012 Bildiğimiz yer derken en yakın bulduğumuz merkez bura...Ve ustayı görmedim bile maalesef,işimiz gereği...Bulunduğum yer ile erzurum arası 200 km,bir ara gidip bakacam bu arada euro ford sitesinde ki telefonlara kimse bakmıyor galiba... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Erzurum' da bulunan usta eski motoru usülüne uygun toplayacaksa tamam toplasın...Ben olsam bildiğim bir yere giderdim..Basit bir işlem değil sonuçta değil mi abi ? Bilmem sen ne düşünürsün ve aracın sahibi üyemiz ustayı biliyor tanıyor mu ? bu gibi durumlarda gerekirse 300-500TL çekici parasına değer, sonrası için... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Tutmayan sente, sübap ayarı, hava problemi...Saymakla bitmez.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Kasko iyi bir şeydir.. En azından yol yardımından ücretsiz çekilirdi.. Geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Muhammet Sarıçam 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Bu lanet termostatı mümkünse her yağ bakımında değiştirmek gerek. Zaten 15 20 lira bişey. Benim araba da termostatın kapalı kalmasından dolayı hararet etmişti. Çabuk bozuluyor galiba. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Arac calistirilamayacak kadar hararet yapiyorsa sizin hararet gostergeside yanlis gosteriyor ozaman. Yada siz aldiris etmeyip surmeye devam ediyordunuz. Ben hararet ibresi birakin sona vurmayi kipirdadigi zaman bile saga cekerim. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Hararet normalden fazla yükselmeye başladığı an yapılacak ilk şey ; Kaloriferi en sıcağa getirip en yüksek kademede çalıştırmak. Aklınızda bulunsun... Yorum bağlantısı
Fatih Karaot 23 Haziran 2012 Yazar Paylaş 23 Haziran 2012 Biraz uzunca ama ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Aracı nihayet aldım arkadaşlar,belki tecrübe bazında birilerinin işine yarar diye hikayeyi kısaca özetleyeyim;Aracı almaya gitmeden bir gece önce usta rölanti devrini sordu!Bende 600-700 diye biliyorum dedim,rölanti devrinde bir problem olduğunu rölantinin düşük olup aracın stop ettiğini söyledi.Bir de ABS ve ASR lambalarının hareket edildiğinde yandığını ve elektrikçi dahil çözemediklerini söyledi.(Dakika 1,gol 2)Aracı almaya gittiğimde hakikaten de aracın kalkışlarda ve gaza geçerken stop ettiğini üzülerek tecrübe ettim :(Lambalar da cabası..)Yedek parçaya 1150,rektefeciye 400,işçiliğe 550 toplamda 2100 lira vererek ordan ayrıldım.(Bu arada termostat takmamışlar,taktırttım) Önce rot balansa gittim (50 lira),ardından erzurum ford yetkili servisine gittim,randevusuz bakamayacaklarını söylediler bende en azından cihaza bağlayıp bir fikir verebilir misiniz diye sorunca cihaza bağladılar,cihaz da 3 arıza çıktı hava akış sensörü,fakir karışım,(hatırlayamadığım küçük bir şey daha)...Stop etmesini tüplü araç olmasına bağlayıp fordun salınımının lpg ye uygun olmadığını,lpg ci ile meseleyi çözmemiz gerektiğini,arıza lambalarının yanmasına bir şey yapamayacaklarını çünkü abs modülü ile iletişim kuramadıklarını söylediler.(50 liraya bakarız demişlerdi,saolsunlar 25 lira aldılar.) Ordan da çıktım lpg(atiker) e gittim,yeniden kalibrasyon,format v.s derken stop problemi halledildi.Fakat orda bir sıkıntı daha çıktı araçtan mekanik bir ses (V kayışı bölgesinden)gelmeye başladı,ve bir civata yere düştü.Tekrar motoru toplayan ustaya gittim,V kayışına su döküp sesi azalttı,sonra gergileri söküp denedi,motorun tam ortasında ki kasnaktan civatanın düştüğünü tespit edip,civataları sıktı.(o hangi kasnak acaba bilen var mı,üzerinde dört ya da 5 civata var.)Daha sonra kayışı bağladı,bu sefer de klima kompresöründen ses gelmeye başladı(kuş sesi gibi)Bu arada kayışı yanlış takma ihtimali var mı merak ediyorum.Kompresör kasnağına biraz yağ döküp sesi kesti. Ben yine çıktım,hem kasnağa hem de klimaya gaz bastırayım diye;bir elektrikçi buldum,ABS ve ASR lambalarından bahsettim,oda cihaza bağladı,sıra ile tekerlekleri çevirip sensörleri denerken sol ön tekerin boşta olduğunu fark etti,aks kafası dışarda bunun dedi,tekeri söktüğünde gördük ki göbek civatası sıkılmamış,aks tam oturmadığı için abs ve asr lambaları yanıyormuş...Onu oturttu,klima gazı bastı :140 lira da ona verdik ... Şu an aracın gidişinde bir sıkıntı yok,yalnızca bu kasnak sesi tekrar gelmeye başladı,bu konu ile ilgili fikri olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum...Bir de bu kayışın takılış şekli kafama takıldı. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Haziran 2012 Paylaş 23 Haziran 2012 geçmiş olsun, sorunlar bir an önce biterde keyifle binersiniz inşallah. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Haziran 2012 Paylaş 23 Haziran 2012 Kayış eski ise ters takınca ses yapabilir.. Taze kayışın tersi düzü olmaz.. Her iki türlü takılabilir... Bence, kayışı değişirseniz ses kesilecektir.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts