Burak Atmaca 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar merhaba hem Foruma hem de Ford ailesine yeni katıldım.2005 c-max ghia aracımı yeni aldım 1 hafta sonra başıma geldi bu.Benim sorum şu aracıma binip kontağı açıyorum fren lambası yanıp sönüyor,sonra ekranda toplam epb arızası yazıyor kontağı kapatıyorum fren lambasinin sönmesini bekliyorum söndükten sonra kontağı açıp aracımı çalıştırıyorum.Hiç uyarı vermiyor el freni de çalışıyor. Yetkili servise gittim servis sorumlusu el fren sistemi bozulmaya başlamış bakmak lazım dedi pahalı bir parça aşağı yukarı 4000 tl dedi. İnternette biraz dolaştığımda aküyle alakalı olabileceği izlenimine kapıldım.Bunu nasıl tespit edebiliriz bana bir yardımcı olun lütfen. Bir de ben el frenini çekmek istemiyorum ama kontak kapanır kapanmaz kendi çekiyor.Bunu engellemek mümkün mü? acaba. Şimdiden teşekkürler. 26 Mayıs 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına uyunuz. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 Diğer sorunlara ustalarımız cevap versin ama el freninini çekmemesi için el freni tuşunu aşağı doğru bastırarak stop edin. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 El freni çekilmeden park edilmez ki zaten Yorum bağlantısı
Burak Atmaca 26 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2012 (düzenlendi) Çağlar bey viteste bırakmak istiyorum işimde de evimde de otoparkta duruyor yokuş falan yok el freni çekmeme gerek de yok. 26 Mayıs 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 Oto elektrikçide akünüzü ölçtürün. Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 Aracın aküsü bitmeye yakın aküyü değiştirin problem biter c max ghia da kontak anahtarını çıkardığınız zaman araç güvenlik açısından otomatik olarak elfirenini çeker önlemeniz mümkün değil 1 Yorum bağlantısı
Burak Atmaca 26 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2012 teşekkürler cevaplarınız için fırsat bulur bulmaz elektrikçiye uğrayıp sonucu sizinle paylaşıcam. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 Akü veya voltaj sorunu olma ihtimali yüksek gözüküyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 hayırlı olsun toprağım. umarım en kısa zamanda sorunu çözersin. 1 Yorum bağlantısı
Burak Atmaca 26 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2012 peki bir sorum daha olucak haftaya cumadan pazara yol yapıcam 1000 km falan olcak.acaba akü dolar mı en azından bu sorunu giderecek kadar dolar mı? Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 26 Mayıs 2012 Paylaş 26 Mayıs 2012 peki bir sorum daha olucak haftaya cumadan pazara yol yapıcam 1000 km falan olcak.acaba akü dolar mı en azından bu sorunu giderecek kadar dolar mı? bunun garantisi olacağını sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Burak Atmaca 26 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2012 Akü veya voltaj sorunu olma ihtimali yüksek gözüküyor. Engin bey eskisehirde onerebileceginiz otoelektrikci var mi? Eskisehirde yeniyim ayrintili tarif istiyorum(tabi varsa) hayırlı olsun toprağım. umarım en kısa zamanda sorunu çözersin. Ayni sorum senin icin de gecerli kardes ehil bir otoelektrikci lazim eskisehirde Yorum bağlantısı
Engin Ünal 27 Mayıs 2012 Paylaş 27 Mayıs 2012 Bence sen direk bir akü al tak 4000 TL yanında çerez kalır. Yorum bağlantısı
Burak Atmaca 4 Haziran 2012 Yazar Paylaş 4 Haziran 2012 arkadaşlar engin özarı beyin tavsiyesiyle eskişehirde bir özel ford servisine gittim.ordaki sorumlu bey bu sıkıntının hep olduğunu çalışıyosa bin böyle yolda bırakmaz demesinden sonra yukarda yazdığım 1000 km lik yolculuğumu yaptım ve sonuç aküm büyük ihtimal yeterli seviyeye geldi.sorun ortadan kalktı.en yakın zamanda akü alıp kökten çözücem inşallah.yardım eden tüm arkadaşlara teşekkürler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts