İçeriğe Yönlendir

Radyatör Deposunda Yağlanma Sorunu

Selahattin Şentürk

Recommended Posts

Selahattin Şentürk

Merhaba Arkdaşlar;

Aracım 2001 Ford Focus 1.6 Ambiante. Geçenlerde ustamın farkettiği bir durumdan bahsedeyim.

Radyatör su deposuna yağ karışıyor. Silindir kapağı ile ilgilidir dediler ve kötü senaryolar yazmaya başladılar.

1,5 - 2,0 bin lira arasında sorun olabilirmiş belki de daha fazla. Aracımı alalı 1,5 sene oluyor ve 17,5 bin liraya almıştım.

155.000 km. de idi o zaman şimdi ise 177.000 km. de.

Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

eğer suya yağ karışıyosa, contanız yanmış demektir. ve yazılan senaryolar doğru olabilir. geçmiş olsun

Yorum bağlantısı

Bir an önce kontrol edilmeli, suya yağ karışıyorsa yüksek ihtimal conta yanmıştır. Blok açılıp üst kapak taşlanması gerek.

Yorum bağlantısı
Selahattin Şentürk

Ben pek arabadan ve motordan anlamam, ustaya veya ustalara nasıl güvenebilirim tamir konusunda, dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ankara'lı arkadaşlar yardım ederler. Size iyi bir usta tavsiye ederler.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Direkt kapak sökülmeden önce ilk önce yağ soğutucusuna baktırın derim.

Yorum bağlantısı
Enez Güner

Muhtemelen silindir kapak contasındandır yağ ile su analı arasında bi alışveriş söz konusu bu durumda sadece suyuna yağ değil, yağınada su karışabilir yağ çubugundaki beyazlamadan fark edersin yağ hafif hafif beyazlamaya başlar özelliğini kaybeder. En kısa zamanda kontrol ettir masrafın artmasın motor konusunda fazla bilgim yoksa ankaradaki arkadaşlar sana yardımcı olacaktır.

Yapılacak işlem;

Motorun silindir kapağı sökülecek

Rektefiyeci bunu taşlayacak (oluşan yüzey bozulması ve eğilmelereden dolay contaya tam otursun diye)

Eğer soruncontadaysa bu iyi haber ama silindir kapağında bişeyler varsa biraz daha baş ağırtabilir

Motoru geri toplayacak

ve son olarak malum yaz geldi soğutma sıvısını koyduğunda güzelce havasını alacak yoksa hararet sorunu meydana çıkabilir :)

pek sıkıntı yapılacak bi konu değil aslında sadece contaysa eğer tahmini fiyatları söyluyorum

Rektefiyeci 300tl

Usta 400tl

Parça(conta takımı -yağ-antifreez vs) 250tl

1.000tl gibi bi fiyata çıkarırsındiye düşünüyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selahattin Şentürk

Direkt kapak sökülmeden önce ilk önce yağ soğutucusuna baktırın derim.

Yağ soğutucusunun arızalı olduğu nasıl anlaşılır?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun.Yol yakınken gösterirseniz sizin için iyi olur.Bu şekilde Kullanım masrafları artırabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...