Yücel Aydoğan 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 arkadaşlar hafta başında 2004 model fiesta satın aldım.Benzin +lpg li araç güzel hoşuma giderek biniyorum fakat geçenlerde klimayı çalıştırdım .Sogutuyor fakat öyle aman aman degil birde soguk geç üflüyor.Birde dikkatimi çekti üfleme hızını 3-4 almadan çok ciddi bir üfleme olmuyor.Genel olarak ben klima gazından birde polen filitresinden şüpheleniyorum sizce başka sebep olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 arkadaşlar hafta başında 2004 model fiesta satın aldım.Benzin +lpg li araç güzel hoşuma giderek biniyorum fakat geçenlerde klimayı çalıştırdım .Sogutuyor fakat öyle aman aman degil birde soguk geç üflüyor.Birde dikkatimi çekti üfleme hızını 3-4 almadan çok ciddi bir üfleme olmuyor.Genel olarak ben klima gazından birde polen filitresinden şüpheleniyorum sizce başka sebep olabilir mi ? Kaloriferdeyken üfleme hızı nasıl yine aynı mı? Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 1 Haziran 2012 Yazar Paylaş 1 Haziran 2012 üfleme hızı klima açık kapalı sıcak soguk fark etmiyor sanırım polen filitresinden kaynaklı gibi biizm şirketin aracınında bir kere öyle olmuştu polen degişti şimdi canavar gibi üflüyor Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Sizde birden fazla sorun var..Üfleme 1.2.3. kademelerde olmuyor yada çok az oluyorsa muhtemelen bir direnç var onda sıkıntı vardır.Fan motorunu kontrol eden bir direnç..Soğuk havayı geç üflemesi de klima gazı eksiktir yada polen filtreniz tıkanmıştır bunlara bakılmalı.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Sizde birden fazla sorun var..Üfleme 1.2.3. kademelerde olmuyor yada çok az oluyorsa muhtemelen bir direnç var onda sıkıntı vardır.Fan motorunu kontrol eden bir direnç..Soğuk havayı geç üflemesi de klima gazı eksiktir yada polen filtreniz tıkanmıştır bunlara bakılmalı.. Direnç ise genelde direkt olarak hiç bir etki olmuyor. Az üflüyorsa polen filtresidir diyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 klima gazı ve polen filtresine baktır abi Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 1 Haziran 2012 Yazar Paylaş 1 Haziran 2012 Dediginiz gibi ben klima gazını ve polen filitresini degiştireyim en güzeli sorun kalmasın.Zaten yeni bir makine çıkmış hem kaçak kontrolü felan yapıyormuş.Aracın model yılı ve klima sistemine göre uygun gaz seviyesi neyse onu basıyormuş. Yorum bağlantısı
Hasan Kerik 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 İnşallah onlardır, ben polen filtresi , klima gazı değiştirdim sogukluğu artmadı hatta cogu zaman hiç devreye girmiyro gibiydi. Kompressor ölmüş yeni klima kompresörü taktırdım şimdi buz gibi üflüyor. Hava çıkışında -16 derece ölçtük. Ama masrafı cok yaklaşık 700 tl tuttu. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 İnşallah onlardır, ben polen filtresi , klima gazı değiştirdim sogukluğu artmadı hatta cogu zaman hiç devreye girmiyro gibiydi. Kompressor ölmüş yeni klima kompresörü taktırdım şimdi buz gibi üflüyor. Hava çıkışında -16 derece ölçtük. Ama masrafı cok yaklaşık 700 tl tuttu. -16 imkansız gibi birşey ; ölçü aletinde kalibrasyon sorunu var sanırım .. Yorum bağlantısı
Misafir 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 İnşallah onlardır, ben polen filtresi , klima gazı değiştirdim sogukluğu artmadı hatta cogu zaman hiç devreye girmiyro gibiydi. Kompressor ölmüş yeni klima kompresörü taktırdım şimdi buz gibi üflüyor. Hava çıkışında -16 derece ölçtük. Ama masrafı cok yaklaşık 700 tl tuttu. + 16 derece olmasın Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 1 Haziran 2012 Yazar Paylaş 1 Haziran 2012 +16 dır o zaten aksi düşünülemez bile -16 demek aracın içinin direk buzla kaplanması demektir.Arkadaş yanlış yazmış.Bakalım çok kullandıgım birşey degil fakat aracımda varsa çalışsın isterim tabiki.devreye girip çıkma olayını pek takip etmedim ama çalıştırıyorum 2-3 dakika sonra soguk üflüyor ben gerçi hiç uzun süreli kullanmadım belki uzun süreli kullansam klima kendine gelir birde yarın polen filitresi felan yenileyecem .bakalım ondan sonra durumuna bakarım .aksi bir surum olursa uyazarım gene Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 + 16 derece olmasın +16 da fazla sıfır derece civarında olmalı Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Haziran 2012 Paylaş 1 Haziran 2012 Arkadaşlar sağlıklı bir klima +6 / +7 derece soğuk hava verir.Bu dereceleri görüyorsanız sağlıklı bir klimanız var demektir. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Meral 3 Haziran 2012 Paylaş 3 Haziran 2012 98 fiestamın klima kompresörü kilitlendi üç yere baktırdım kompresörün değişmesi gerekiyor dediler izmir bursa bana yakın olan yerler 1000tl fiyat çıkardılar. yaptırabileceğim daha uygun fiyata yer bilenlerin yardımına ihtiyacım var saygılar herkese Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 4 Haziran 2012 Yazar Paylaş 4 Haziran 2012 Hafta sonu götürdüm aracı üfleme sorunu için polen filitresine baktılar aman yarabbi resmen tıkanmış polen.Neyse yeniledir şimdi pöfür pöfür üflüyor .Klima için ise gazı azalmış gazı tamamlanacak dediler hem vaktim hemde param kalmadıgından onu erteledim .Usta havalar daha tam ısınmadı zaten 1 ay sonra felan gel onuda tamamlayalı dedi bakalım öyle yapacaz Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 6 Haziran 2012 Yazar Paylaş 6 Haziran 2012 Arkadaşlar dün itibari ile klima ile ilgili sorun çözüldü normalde 660 gr olması gereken gaz miktarı 205 gram kalmış.Otokoç klima bakım ve elektrik bakım kısmında çalışan bir ustayı tavsiye ettiler .Kendisi zaten arbaları ezberlemiş kaçak testini felan hapsini yaptı sistem temizligide yaptı tekrardan yag ve gazını bastı zaten bir makine var otomatik herşeyi yapıyor.İşlem sonunda klimam gayet aşarılı sogutur durumda polen filitremde zaten yeni degişti şimdilik hiçbir sorunumuz yok bakalım inşallah ta çıkmaz bir daha sorun .ama araç motoru zayıf kalıyor sanırım klima açıkken motor baya zorlanıyor . 1 Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 6 Haziran 2012 Yazar Paylaş 6 Haziran 2012 Valla hocam zorlama şöyle deyim araç zaten lpg li .Motor 1.4 birde klima açık çok birşey beklemek yanlış olur diye düşünüyorum onu dışında gidişi ile alakalı bir sorun yok.Bujileirini serviste kontrol ettiler herhangi bir sorun görmediler . Yorum bağlantısı
Mustafa Karaoğlan 9 Temmuz 2012 Paylaş 9 Temmuz 2012 Arkadaşlar dün itibari ile klima ile ilgili sorun çözüldü normalde 660 gr olması gereken gaz miktarı 205 gram kalmış.Otokoç klima bakım ve elektrik bakım kısmında çalışan bir ustayı tavsiye ettiler .Kendisi zaten arbaları ezberlemiş kaçak testini felan hapsini yaptı sistem temizligide yaptı tekrardan yag ve gazını bastı zaten bir makine var otomatik herşeyi yapıyor.İşlem sonunda klimam gayet aşarılı sogutur durumda polen filitremde zaten yeni degişti şimdilik hiçbir sorunumuz yok bakalım inşallah ta çıkmaz bir daha sorun .ama araç motoru zayıf kalıyor sanırım klima açıkken motor baya zorlanıyor . polen filtresi değişimi ve gaz basımı toplam ne kadara maal oldu acaba yazabilirmisiniz?? Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu 9 Temmuz 2012 Paylaş 9 Temmuz 2012 Arkadaşlar fiesta 1.4 tdci klima gazı kaç gr basmak gerekir en son gittiğim usta 450 gr gaz bastı ve klimam öyle aman aman değil ancak 2.5-3k larda iyi soğutuyor ama öğle saatlerinde havanın çok sıcak olduğu durumlarda sadece hafif bir serinlik veriyor diğer fiestamda günün hangi saati olursa olsun üşüyüp klimayı kapattığımı hatırlarım Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 9 Temmuz 2012 Paylaş 9 Temmuz 2012 Arkadaşlar fiesta 1.4 tdci klima gazı kaç gr basmak gerekir en son gittiğim usta 450 gr gaz bastı ve klimam öyle aman aman değil ancak 2.5-3k larda iyi soğutuyor ama öğle saatlerinde havanın çok sıcak olduğu durumlarda sadece hafif bir serinlik veriyor diğer fiestamda günün hangi saati olursa olsun üşüyüp klimayı kapattığımı hatırlarım Kaputu açtığınız zaman yüzünüz araca bakarken sol farın sağında kaç gram olması gerektiği yazııdır Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu 10 Temmuz 2012 Paylaş 10 Temmuz 2012 Eyw ersen bey orayı biliyorumda acaba daha farklı basan varmıdır diye sordum Yorum bağlantısı
Erkan Ambarkütük 10 Temmuz 2012 Paylaş 10 Temmuz 2012 yaklaşık 15 gün önce bosch servisde klima gazı+polen filtresi 120 tl hallettim ( klima gazı 530 gr basıldı). Fakat ne hikmetse 2 gün önce klimayı açtım yine soğutmuyor. Servisteki eleman makinanın kaçak kontrolünü yaptığını söylemişti acaba kaçak mı var başka bir sıkıntı mı var.Bir de radyatörden gaz kaçırma gibi bir durum söz konusu olabilir mi radyatörüm biraz yamulmuş durumda Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 10 Temmuz 2012 Paylaş 10 Temmuz 2012 Kompresör devreye giriyormu ? çat sesi duyuyormusunuz ? Yorum bağlantısı
Erkan Ambarkütük 10 Temmuz 2012 Paylaş 10 Temmuz 2012 evet çalışıyor çıt sesine dikkat etmedim fakat motora yük biniyor zaten gaz bastırdıktan sonra soğutuyordu Yorum bağlantısı
Recommended Posts