Önder Özcan 10 Temmuz 2012 Paylaş 10 Temmuz 2012 yaklaşık 15 gün önce bosch servisde klima gazı+polen filtresi 120 tl hallettim ( klima gazı 530 gr basıldı). Fakat ne hikmetse 2 gün önce klimayı açtım yine soğutmuyor. Servisteki eleman makinanın kaçak kontrolünü yaptığını söylemişti acaba kaçak mı var başka bir sıkıntı mı var.Bir de radyatörden gaz kaçırma gibi bir durum söz konusu olabilir mi radyatörüm biraz yamulmuş durumda 530 gr. gaz ne şekilde basıldı.tamamı boşaltılıp 530 gr mı basıldı yoksa ilave olarak mı basıldı. gaz eksik olduğunda nasıl ki klima soğutmuyorsa gaz fazla olduğu zamanda soğutmaz.kompresör kısa aralıklarla çalışır durur. Yorum bağlantısı
Erkan Ambarkütük 10 Temmuz 2012 Paylaş 10 Temmuz 2012 (düzenlendi) makinaya bağlandı araç marka modeli girdi o şekilde basıldı. Boşaltım yapıldımı bilmiyorum ilave olarak basıldı sanırım fazladan ziyade yine eksildi galiba 10 Temmuz 2012 tarihinde Erkan Ambarkütük tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 10 Temmuz 2012 Paylaş 10 Temmuz 2012 makinaya bağlandı araç marka modeli girdi o şekilde basıldı. Boşaltım yapıldımı bilmiyorum ilave olarak basıldı sanırım fazladan ziyade yine eksildi galiba makinaya bağlandıysa boşaltıp,alması gerektiği kadar basılmıştır.ama o makina kaçak testi de yapardı,kaçak olsa anlarlardı.neticede aynı yere tekrar gitmenizde yarar var Yorum bağlantısı
Erkan Ambarkütük 10 Temmuz 2012 Paylaş 10 Temmuz 2012 farklı bir şehirde bastırmıştım işin kötüsü ama ilk fırsatta gideceğim. Yorum bağlantısı
Erkan Ambarkütük 11 Temmuz 2012 Paylaş 11 Temmuz 2012 klima açıkken radyatörün ordaki pervanin çalışması gerekiyormu acaba Yorum bağlantısı
Erkan Ambarkütük 11 Temmuz 2012 Paylaş 11 Temmuz 2012 bugun klimayı açıp denediğimde pervane dönmüyordu soğutmama sebebi bu mudur acaba Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Temmuz 2012 Paylaş 11 Temmuz 2012 bugun klimayı açıp denediğimde pervane dönmüyordu soğutmama sebebi bu mudur acaba Fan devreye girmiyorsa soğutmaz tabiki ; sigortasına bakın ; hatta yola bile çıkmayın fan tehlikeli .. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Temmuz 2012 Paylaş 11 Temmuz 2012 emin değilim ama,fan klimayı açınca sürekli çalışmıyor sanıyorum?bir miktar çalışıp duruyor sonra tekrar çalışıyor gibi hatırlıyorum (kompresör değil,komresör sürekli çalışıyor) yani benim hatırladığım gibi ise,Erkan belki o durduğu anda bakmıştır fana. zaten aksi halde (fan açmasa) o araba 5 km gitmeden hararet yapar. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Temmuz 2012 Paylaş 11 Temmuz 2012 Fan klima düğmesi basıldığı anda çalışmalıdır ;kompresör ara ara devreye girip çıkar.. Ama fan sürekli çalışır.. Fan 2 kademelidir; motor suyunun dahada soğuması gerekiyorsa 2. kademe devreye girer ( daha hızlı çalılşır ).. Bunun aksindeki tüm davranışlar arıza göstergesidir.. ( Fiesta için konuşuyorum ) Yorum bağlantısı
Erkan Ambarkütük 11 Temmuz 2012 Paylaş 11 Temmuz 2012 valla araba durdugu yerde denedim klimayı açtım sonra sadece fanı açıp baktım yok pervane dönmüyordu. Aslında kliması sağlıklı çalışan bir arkadaş kendi fiestasında denese anlayabiliriz Yorum bağlantısı
İsmail Mumcu 11 Temmuz 2012 Paylaş 11 Temmuz 2012 Pervane sürekli dönüyor arkadaşlar bilgilerinize Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 11 Temmuz 2012 Paylaş 11 Temmuz 2012 Aslında kliması sağlıklı çalışan bir arkadaş kendi fiestasında denese anlayabiliriz Bakınız ileti 37.. Yorum bağlantısı
Mustafa Güney 22 Ağustos 2012 Paylaş 22 Ağustos 2012 Fan klima düğmesi basıldığı anda çalışmalıdır ;kompresör ara ara devreye girip çıkar.. Ama fan sürekli çalışır.. Fan 2 kademelidir; motor suyunun dahada soğuması gerekiyorsa 2. kademe devreye girer ( daha hızlı çalılşır ).. Bunun aksindeki tüm davranışlar arıza göstergesidir.. ( Fiesta için konuşuyorum ) kompresör 4 dk da bir devreye girer çıkar ama benim araçtada klima düğmesine bastıktan 1 dk kadar falan sonra dönmeye başlıyor hemen dönmüyor. Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 23 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2012 Anlattıgınız gibi benim klima dügmesine basar basmaz klima devreye giriyor fan hemen dönmeye başlıyor .Gazı tamamlandı kaçak testi yapıldı polen filitresi degişti.Bunların hepsi sorunsuz yapıldı.klima soguk üflüyor fakat böyle aracın içinde üşütecek oranda bir sogutma degil.Mesela babamın connect aracı var yılda 1 defa bile klima kullanmaz eski toprak ben binince geçenlerde açtım yemin edirim daha 3-5 km gitmeden aracın içinde kollarım baya üşür gibi oldu oda daha 2 kademede çalışıyor.gene hyundai bir araçta gene öyle hissedilir derecede sogutuyor.Mesela araca inip bindiginizde aracın içinde soguk havaoldugu hissi beliriyor ama benim arabada öyle bir olay olmuyor.Benim arabada sadece genel ne üşüten nede sıcaktan rahatsız eden bir sogutma oluyor .Mesela o yaz sıcaklarında serin serin gittik ama öyle üşüme felan olmadı Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Ağustos 2012 Paylaş 23 Ağustos 2012 Hava kanallarının çıkışından ısıyı düzgün bir termometre ile ölçün; 3-4 derece civarıysa sorun yok demektir Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 23 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2012 Benim alatmaya çalıştıgım şey şu farklı forum sitelerinde okuyorum fiesta kliması için açtıktan 1-2 dakika sonra üşetecek oranda sogutma yaptıgı söyleniyor ama bende böyle bir durum yok elinizi uzattıgınızda soguk üfledigi aşikar ama öyle üşütecek bir oranda soguk degil böyle sertbir soguk degil.Şöyle de örnek verebilirzi kışın aracın kaloriferini açarsınız bazı arabaar vardır arabanın içinde yakar fırın yapar .Bazılarıda sıcak üfler ama ne yakar ne dondurur.Benim ki öyle işte ne üşütüyo nede yakıyo.ortadabiryerde .Bu durum fiestların geneli iç,nmi böyle yoksa bende kirlenen veya bakılmasın gereken biryerler mi var Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Ağustos 2012 Paylaş 23 Ağustos 2012 Ben soğutmasından şikayetçi değilim.. Temizlenip bakılacak yerlere bakılmış zaten ; birtek ön radyatör kalmış ; onu basınçlı su ile yıkatın uygun bir şekilde birde öyle deneyin.. Ancak soğukluk kişiye göre değişir o yüzden teknik olarak kaç derece olduğunu bilirsek normalmi değilmi çok daha kolay anlarız Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 23 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2012 Ersen bey ölçüm işlemini hava çıkış kanallarından mı ölçmemiz gerekiyor .Yoksa aracın motor bölümündeki klima borularından mı ölçmemiz gerekiyor Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Ağustos 2012 Paylaş 23 Ağustos 2012 Ersen bey ölçüm işlemini hava çıkış kanallarından mı ölçmemiz gerekiyor .Yoksa aracın motor bölümündeki klima borularından mı ölçmemiz gerekiyor Hava çıkış kanallarından ölçülecek ; hemen ağız kısmından Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 23 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2012 Ersen abi bu hani eczanelerde satılan ateş ölçer cihazlar var onlar ölçermi biizm çocugun var hem elektronik hemde parmak kalem gibi olanlarda her ikisi ilede ölçülebilirse ölçeyim Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Ağustos 2012 Paylaş 23 Ağustos 2012 Ersen abi bu hani eczanelerde satılan ateş ölçer cihazlar var onlar ölçermi biizm çocugun var hem elektronik hemde parmak kalem gibi olanlarda her ikisi ilede ölçülebilirse ölçeyim Onlar ölçmez ; daha işlevsel bir cihaz lazım; klimacılarda bulunur genelde; bosch servislerde de bulunur; yetkili servislerde de vardır.. Yorum bağlantısı
Mustafa Güney 25 Ağustos 2012 Paylaş 25 Ağustos 2012 benim arabada klima çalışıyor ama içeride üşümüyorsunuz bazı arabalar var içerisi buz gibi oluyo klimanın öyle yapması lazım ama benimkinde sadece yüze verince üzerinize çeviriyorsunuz oo zaman serinliyorsunuz yoksa etkisi yok cama verip buz gibi yapanlar var arabayı ben yarım saat çalıştırıyorum aynı etkiyi alamıyorum aynı sorun bendede var klima gazı tamam radyatöre basınçlı su tutuldu herşey denendi birde polen filtresine bakmak istiyorum yeri nerededir bunun birde polen filtresinin kalitesi etkilermi acaba soğutmayı. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 25 Ağustos 2012 Paylaş 25 Ağustos 2012 benim arabada klima çalışıyor ama içeride üşümüyorsunuz bazı arabalar var içerisi buz gibi oluyo klimanın öyle yapması lazım ama benimkinde sadece yüze verince üzerinize çeviriyorsunuz oo zaman serinliyorsunuz yoksa etkisi yok cama verip buz gibi yapanlar var arabayı ben yarım saat çalıştırıyorum aynı etkiyi alamıyorum aynı sorun bendede var klima gazı tamam radyatöre basınçlı su tutuldu herşey denendi birde polen filtresine bakmak istiyorum yeri nerededir bunun birde polen filtresinin kalitesi etkilermi acaba soğutmayı. Bana fiestanınki fazla soğutuyor gibime geliyor.(2012 Lineayla kıyaslıyorum soğutmasını) Yüksek devirli kullanımda daha da soğutuyor. Klimada amaç içerdekileri dondurmak değil rahat bir ortam oluşturmak. Bana bundan biraz daha fazla gibi geliyor soğutması. Polen filtresinin soğutmaya etkisi yok ama yerini tarif edeyim. Sürücü kısmındaki gaz pedalının yanındaki plastiğin içinde. Sökmek için öncelikle gaz pedalı soketi sökülür. Gaz pedalı sökülür.(3 civara var). Dibindeki sağ yandaki uzun plastik sökülür. Yuvanın içinde polen filtresi kapağı görünür o sökülür ve filtreye ulaşılır. Polen filtresinin kalitesi karbon bazlıysa havayı süzer. Kokulardan arındırır. Kağıt filtre ise toz toprağı tutar sadece. Filtre eskiyse koku yapar. Ayrıca fanı açtığında aracın üflemesini azaltır. Senede bir en kötü değiştirmekte çok büyük fayda vardır. Kağıt filtre 10 lira civarında. Yorum bağlantısı
Mustafa Güney 26 Ağustos 2012 Paylaş 26 Ağustos 2012 Bana fiestanınki fazla soğutuyor gibime geliyor.(2012 Lineayla kıyaslıyorum soğutmasını) Yüksek devirli kullanımda daha da soğutuyor. Klimada amaç içerdekileri dondurmak değil rahat bir ortam oluşturmak. Bana bundan biraz daha fazla gibi geliyor soğutması. Polen filtresinin soğutmaya etkisi yok ama yerini tarif edeyim. Sürücü kısmındaki gaz pedalının yanındaki plastiğin içinde. Sökmek için öncelikle gaz pedalı soketi sökülür. Gaz pedalı sökülür.(3 civara var). Dibindeki sağ yandaki uzun plastik sökülür. Yuvanın içinde polen filtresi kapağı görünür o sökülür ve filtreye ulaşılır. Polen filtresinin kalitesi karbon bazlıysa havayı süzer. Kokulardan arındırır. Kağıt filtre ise toz toprağı tutar sadece. Filtre eskiyse koku yapar. Ayrıca fanı açtığında aracın üflemesini azaltır. Senede bir en kötü değiştirmekte çok büyük fayda vardır. Kağıt filtre 10 lira civarında. dondurmaz ama farkı anlarsınız klima açılır sıcağa çıkıp soğuğa girerseniz farkı anlarsınız ama bizde o olmuyor sadece yüzünüze vurduğunda serinliyorsunuz. polen filtreside zor biryerdeymiş ya onu çıkartmakta baya zor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts