Yücel Aydoğan 28 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2012 Mustafa benim anlattıgm şeyi atam anlamıyla yorumlamış .Aynen öyle bizim arabalardaki klimalar çok güçlü bir klima degil veya biizm klimlarda sorun var neden diyecek olursanız Mustafa arkadaşında anlattıgı gibi bizim klimları çalıştırıyorsun sadece iç ortamı rahatlatacak kadar soguk hava üflüyor ben birçok arbada denedim bu durumu.BMW , PASSAT - FORD CONNECT - HYUNDAİ - TOYOTA bu saydıgım araçlarda klima açtıgım zaman 1-2 kadmede dahi klima kendini hissetiriyor bazılarında rahatsız olmamak için ayaklara veya cama veriyorsunuz.Bizde aracın iç hacmi ufak oldugu halde sadece 3-4 kademede yüze verirseniz kendinizi sogutuyorsunuz.BEN ARKADAŞLARA BUNU SORDUM SİZİN FİESTALARINIZ DA KLİMA AÇINCA BU ŞEKİLDE Mİ SOGUTUYOR YOKSA BENİMKİ RESMEN DONDURUYOR ANINDA BUZ GİBİ YAPIYOR DİYEN VARMI . 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Güney 28 Ağustos 2012 Paylaş 28 Ağustos 2012 (düzenlendi) yücel abi benim araba öyle sorun vardı klima gazıyla ilgili baktırdım güzelce yapıldı klima çalışıyor fakat içerisini öyle soğutmuyor benzinli triptonik vardı kuzende buz yapıyordu içini 1 de çalıştırıyorduk artık sebebi nedir bilemiyorum benzinli iyi soğutuyordu donuyorduk içeride. düşünüyorum acaba dizellerdemi problem var yoksa bizim arabalardamı öyle klimacıyada gitmiştim ama tekrar bi yol görünüyor gibi yücel abi 28 Ağustos 2012 tarihinde Mustafa Güneyyy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 29 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2012 Valla Mustafa şöyle söyleyim biraz intenette de araştırm yaptım genel kullanıcı yorumları klimanın çok iyi soguttugu yönünde bir çok kişi içeriyi anında buz gibi yapıyor diye yazmış ama bizde kesinlikle öyle bir durum yok .Ha şu var klimanın varlıgı hissediliyor arbanın içi serin o noktada sıkıntı yok .ama öyle dondurma gibi bir kavram yok anlamıyorum benim araba daha 58 binde benzin+ lpg li. Benim anlamadıgım klima gazı yeni basıldı kaçak yok polen filitresi yeni arabayı her yıkamam da mutlaka basınçlı su ile radyötörü yıkarım .Sanırım bizim kompresöyler sorunlu başka akla birşey gelmiyor.Sanayiye gidersem iyi bir klimacı bulup ona gösterecegim.Bizim arkadaşın hyundai aracı var 1.3 8 valf adam arabasına yemin ederim bez sürmez 2003 model eşşek niyetine biner yaza girerken bizim zorlamamızla bakıma gönderdik arbayı klima gazı felan doldurulmuş genel bakımları yapılmış.Ramazanda bir yre yemege gittik bereber klimayı açtı kademe daha 2 de yemin ederim aracın içinde donduk abi dedim bire indir şunu uyuştuk bu ne böyle dedim valla ben çok memnunum dedi .O günden beri ben anladım benim klima da iş yok ben 3 kedemeye almayım zaten hele de yüze vermeyim hiçbir anlamı olmuyo işte arabanın içini soguttumu ılıttımı o arada birşey hani üşütmüyor rahatsızda etmiyor Yorum bağlantısı
Mustafa Güney 29 Ağustos 2012 Paylaş 29 Ağustos 2012 aynı benim arabada öyle abi bir problem vardır illa ama problem ne allah bilir iyi araştırmak lazım gidipte öğrenebilirsen sorunu abi banada söylersin sorunun ne olduğunu bende ona göre birşeyler yaparım Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 30 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2012 Arkadaşlar bugün dijital ısı ölçer buldum tabi hemen denem amaçlı aldım vede klimamda ölçüm yaptım .Ölçüm sonuçlarım şu şekilde klimada sizlerinde bildigi üzere 4 kademe var .Kademelerde sogutma oranı şu şekilde degişiyor .Bir kaç resimde ekleyecegim bakarsanız.Bu ölçüm ne kadar saglıklı bilmiyorum ama iş yerinde bulundugum odanın kliması yazın girişinde bakım için servis çagırdımda başlarında durmuştum onlarda aynı benim ölçtügüm aletle ölçüm yapmışlardı bizim odadaki klima 9-10 derece üflüyordu.Bugün cihazı ödünç alınca ilk olarak şirketteki kilimayı ölçtüm yanılmamak için aynı şekilde 9-10 derece ölçtü .Benim kademelerim ve soguk üfleme derecelerim 1 - 3c - 4c 2 - 5c - 6c 3 - 7c - 8c 4 - 9c - 10c Yorum bağlantısı
Mustafa Güney 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 acaba bu değerler normal mi abi onu öğrenmek lazım Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 Bİzim Ustaeller ford servisinde Salih Usta başka bir fiestayı ölçerken baktım 4 derece gösteriyordu. Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 3 Eylül 2012 Yazar Paylaş 3 Eylül 2012 Ben araç rolantide çalışırken ölçüm yaptım .Bizim ford tan oto da çalışan amca oglu var danışman ona sordum abai benim gördügüm kadarı ile biizm ustalar arabayı 2500 -3000 devir aralıgında çalışırken ölçüm yapıyorlar .Araç rolantide çalışırken klima kompresörü basıncı az çalıştıgından içeri daha az soguk hava basar diyo .Gerçekten dikkat ettim uzun yolda giderken klima üşütüyor .Bence bizim sorun motorun ufak olması ile alakalı Yorum bağlantısı
Recommended Posts