İçeriğe Yönlendir

Komik Olacak Belki Ama Ön Takımdan Gelen "Lakırt" Lokurt" Sesleri

Mehmet Demirci

Recommended Posts

Ertan Çabuk
(düzenlendi)

Dediğim gibi benzer sesler bende de vardı ancak bende Z rotlar değişince sesi kesti.

Sizin yaptığınız bakımdan bir fazla olarak aks kafaları değişti o kadar.

Bu arada direksiyon kutusu da yapar diyor ustalar.... ancak bu şekilde olunca direksiyonda vurma hissedilirmiş...

tarihinde Ertan Çabuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Dediğim gibi benzer sesler bende de vardı ancak bende Z rotlar değişince sesi kesti.

Sizin yaptığınız bakımdan bir fazla olarak aks kafaları değişti o kadar.

Bu arada direksiyon kutusu da yapar diyor ustalar.... ancak bu şekilde olunca direksiyonda vurma hissedilirmiş...

Evet usta şimdi sanayiden geldim . Ön düzenci baktı , bişey bulamadı . Bir kaç yerini sıktı falan . Ben aks kafalarını kontrol etmesini istedim , sökülmeden anlaşılmaz dedi . Yani ses devam ediyor . Adamın başı da kalabalıktı . Çıktım geldim artık . Bi süre daha katlanacağız .

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Demirci

Arkadaşlar merhaba.

Bu gün sanayiye gittim . Benim arkadaş dükkan açmış . Onun tanıdığı bir ön düzenciye gittik . Adam direk direksiyonu olduğu yerde hızlıca sağa ve sola döndürdü ( tam tur değil ) ve takırtıları duydu . Akabinde aracı kanala çekti ve direksiyon kutusundan tekerleklere gelen uzantıları salladı aynı sesleri burada da duyduk . Arkadaşıma şunu söyledi ; direksiyon kutusunu kontrol edin boşluk var dedi . Biz tekrar atölyeye çektik aracı . Lifte alıp motor traversini aşağıya saldık . Direksiyon kutusunun bir yerinde ayar yeri varmış sanırım , oradan bir kontrol edelim dedi . Resimlerini paylaşacağım . Neyse biz ayar yaptık ama zaten olması gereken son yerdeymiş , yani sese devam . Şimdi ankarada çıkmacı bir arkadaştan haber bekliyoruz . ( Fiyat konusunda yani ) .Birde sıfır fiyatını araştırıyorum .

Tavsiyelerinizi bekliyorum . Bu sesler beni delirtecek .

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Arkadaşlar merhaba.

Bu gün sanayiye gittim . Benim arkadaş dükkan açmış . Onun tanıdığı bir ön düzenciye gittik . Adam direk direksiyonu olduğu yerde hızlıca sağa ve sola döndürdü ( tam tur değil ) ve takırtıları duydu . Akabinde aracı kanala çekti ve direksiyon kutusundan tekerleklere gelen uzantıları salladı aynı sesleri burada da duyduk . Arkadaşıma şunu söyledi ; direksiyon kutusunu kontrol edin boşluk var dedi . Biz tekrar atölyeye çektik aracı . Lifte alıp motor traversini aşağıya saldık . Direksiyon kutusunun bir yerinde ayar yeri varmış sanırım , oradan bir kontrol edelim dedi . Resimlerini paylaşacağım . Neyse biz ayar yaptık ama zaten olması gereken son yerdeymiş , yani sese devam . Şimdi ankarada çıkmacı bir arkadaştan haber bekliyoruz . ( Fiyat konusunda yani ) .Birde sıfır fiyatını araştırıyorum .

Tavsiyelerinizi bekliyorum . Bu sesler beni delirtecek .

[post-50261-0-43210800-1340788550_thumb.jpg

Kırmızı ok ile gösterdiğim yerden ayar yapılmaya çalışıldı .

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Resimde salıncak burcunun boşluk yaptığı görünüyor diğerinide kontrol edip burcu yada salıncağı komple değiştirin..Ön takım kontrollerin lifte değil, yerde yapan bir rotçuya gidin..Son olarak z-rotlar çok çabuk bozulabiliyor araç yükte iken yani yerde kontrolünü yaptırın..

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Resimde salıncak burcunun boşluk yaptığı görünüyor diğerinide kontrol edip burcu yada salıncağı komple değiştirin..Ön takım kontrollerin lifte değil, yerde yapan bir rotçuya gidin..Son olarak z-rotlar çok çabuk bozulabiliyor araç yükte iken yani yerde kontrolünü yaptırın..

Abi salıncaklar yeni değiştide , resimde çok anlaşılmıyor ama orada motor traversi tamamen sökülmüş durumda . Zaten kontrollar araç yerde iken yapıldı . Resimdeki yer zaten rotçu değilde benim bahsettiğim arkadaşımın tamir atölyesi .

Z rotlarımda yeni değişti bu arada abi . Salıncaklarım ve 4 takım amortisörlerimde , hepsi aynı zamanda değişti . Ama lanet sese devam :nea:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Selçuk Özkan

Mehmet bey aynı ses bende var. 2 kez sanayiye gittim hem liftte hemde kanalda ön takım kontrol edildi. Problemin nerden geldiği bulunamadı. Amorsitörlerde olabilir dediler onlarda orjinalleri ile değişti ama ses devam ediyor. Kaynağı hala bulamadım :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Abi Allah yardımcın olsun . Bende de sorun devam ediyor . Ben monreo marka amortisör taktırmıştım . Dediğiniz gibi bir şey bulamıyorlar . Artık katlanıyorum .

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Arkadaşlar direksiyon kutusunda çok az boşluk var gibi . Yani aracı lifte aldığımızda mili tutup salladığımda çok az tık tık diye ses yapıyor . Buda etken midir acaba ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Bana hala porya bilyası gibi geliyor ama du bakalım ne çıkacak.

O hangisi oluyor acaba ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Porya bilyası ön aks'ta.Benim porya bilyam dağıldığında uğultu yapmadı.lakır lukur ötüyordu.

FOCUS-ON-TEKER-BILYA-POYRALI-2005_13047_large.jpg

Peki bu durumu hangi kontrollarla anlayabilirim ?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Serkan Pehlivanlı

Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim. Aynı sıkıntı beim connect tede vardı. Direksiyon kutusu dediler. ankaradaki ustama kutuyu söktürmeye gittiğimde kutu kolaykolay bozulmaz dedi Terazi burcu var onları değiştirdi Z rotlarını değiştirdi bir de rot ayarı yaptırdı araç düzeldi. Boşuna kutuyu söktürmeyin derim. Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci

Ben artık birşey yapmıyorum bununla ilgili . Çünkü aracımı takasa verdim . C4 alıyorum .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Volkan Tekince

Selam Arkadaşlar,

Aracım 2009 Focus Tdci Titanium HB 55000 km'de. Bugüne kadar ön takımla iligili herhangi bir parça değişimi olmadı. Son zamanlarda ön takımdan gelen rahatsız edici sesler var. Özellikle bozuk yollarda ve kasislerden geçerken direksiyonu sağa ya da sola kırdığımda lakır lokur sesler duyuyorum. Otokoç ve Ford Gerçek servislerine gittim ama bir şey yok deyip sepetlediler. Gerçekten sinir bozucu bir ses ama teste çıktılar ısrarla bir şey olmadığını söylüyorlar. Sizce sıkıntı ne olabilir, bu işten anlayan iyi bir usta önerebilir misiniz? Düzgün yolda ses gelmiyor fakat eğimli yollarda ya da yokuş inerken frene basıp dururken bile ses geliyor.Fikirlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Selam Arkadaşlar,

Aracım 2009 Focus Tdci Titanium HB 55000 km'de. Bugüne kadar ön takımla iligili herhangi bir parça değişimi olmadı. Son zamanlarda ön takımdan gelen rahatsız edici sesler var. Özellikle bozuk yollarda ve kasislerden geçerken direksiyonu sağa ya da sola kırdığımda lakır lokur sesler duyuyorum. Otokoç ve Ford Gerçek servislerine gittim ama bir şey yok deyip sepetlediler. Gerçekten sinir bozucu bir ses ama teste çıktılar ısrarla bir şey olmadığını söylüyorlar. Sizce sıkıntı ne olabilir, bu işten anlayan iyi bir usta önerebilir misiniz? Düzgün yolda ses gelmiyor fakat eğimli yollarda ya da yokuş inerken frene basıp dururken bile ses geliyor.Fikirlerinizi bekliyorum.

Rotçuya gidip z-rotları ve salıncak burçlarını kontrol ettirin .Sorun yok derse ,başka bir rotçuya gidin..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Volkan Tekince

Selamlar,

Biraz geç oldu ama haftasonu 2 tane rotçuya gittim ama nafile. Ön takım fabrikadan çıktığı gibiymiş yani sıkıntı bulamadılar. Ama benim ses sıkıntısı devam ediyor. Sorunu kim çözecek bilmiyorum ama gerçekten ford'un sorunlarından anlayan doğru kişiyi bulamadım herhalde. Galiba bu işin içinden çok basit ama dikkate alınmayan bir parça çıkacak gibi...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Selamlar,

Biraz geç oldu ama haftasonu 2 tane rotçuya gittim ama nafile. Ön takım fabrikadan çıktığı gibiymiş yani sıkıntı bulamadılar. Ama benim ses sıkıntısı devam ediyor. Sorunu kim çözecek bilmiyorum ama gerçekten ford'un sorunlarından anlayan doğru kişiyi bulamadım herhalde. Galiba bu işin içinden çok basit ama dikkate alınmayan bir parça çıkacak gibi...

Maslak'a ne kadar uzaksınız?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yakın sayılırım. Beşiktaş'tayım.

Süper, Çağlar abi'nin oraya götürmenizi tavsiye ederim.

https://maps.google.com/maps?daddr=41.118383,29.02207&hl=tr&sll=41.118369,29.022092&sspn=0.00159,0.003484&t=h&mra=mift&mrsp=1&sz=19&z=19

Bu arada yönetime sesleniyorum, linki anlaşmalı servisteki başlığın altına kopyalabilirler mi acaba?

Yorum bağlantısı
Volkan Tekince

Teşekkür ederim, en kısa zamanda götüreceğim. Kendisinin ismini forumda görmüştüm. Açık adresi var mıdır ya da tarif daha rahat ulaşabilmek için?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ayanoğlu

Merhaba,

Bende de aynı sorun vardı aracımla düşük viteslerde ve hızda giderken 20 km civarı sol önden lakırt lokurt şeklinde sesler duyuyordum aşırı derecede sinir bozucu bir sestir,Capitolün karsısında ufak bir sanayi sitesi vardır eniştemin orda lastik ve rotbalans servisi var kontrol ettiğinde ilkten anlayamadı sonra araç dururken kaput açık halde sol tekerin üstünden amortisöre baskı yaptı ve ses yine geldi,elini amortisör kulelerinin oraya soktu tekrar baskı yaptı ve sorunu buldu amortisör kulelerinin basındaki somun gevsediğinden sürekli sağa sola oynuyordu,silecekleri ve öndeki camla kaput arasındaki siyah plastik bölümü söktükten sonra somunu iyice sıktı ve sorun düzeldi.

Bilginize

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Volkan Tekince

Merhabalar,

Cumartesi aracı Osman Usta ve Çağlar Bey'in servisine götürdüm. Osman usta ile teste çıktık. Servise döndüğümüzde Osman usta gerekli kontrolleri yaptı ve sorunun direksiyon kutusundan olduğunu söyledi. 1 senedir kimsenin çözemediği sorunu yarım saatte bulduk. Osman Usta şu an için değişime gerek olmadığını ve zamanla biraz daha aşınınca düzelebileceğini söyledi. Kendilerine yardımlarından dolayı teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...