İçeriğe Yönlendir

Kasetçalara Aux Ve Mp 3 Çıkışı Tarifi....

Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

Şahin Topaloğlu

Başlık biraz yemek tarifi gibi oldu.Çoktan beri uzun araştırmalar sonucunda nihayet auks (aux) çıkışını hallettik.Elektronik konusunda bilgi birikimine güvendiğim Süleyman kardeşim namı diğer telsiz Süleyman harika bir şekilde halletti konuyu...

Yapım aşamasının bilgilerini sizlerle paylaşmak istedim çünkü ses o kadar net ve güçlü ki taktir etmemek elde değil...

İlk olarak teybimizi yerinden söküp çıkardım.Tabii Ahmet'in arabadan arakladığım teyp çıkarma aparatını kullanarak....

EYWyH.jpg?1

sonra Süleyman kardeşimin ellerine teslim ettim....

TxslW.jpg?1

Kasetçalar bölümü çıkartıldı.

Teyp kristaline gelen kablolar kesilerek ayrıldı.Teyp amplifikatör girişine 50 mikrofarat 16 volt elektrolitik kondansatör üzerinde girişlerini sağ ve sol olarak aldık.Mikrofondan preamplifikatör ün şasesini 620 OHM dirençle oto teybinin şasesine bağladık..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Süleyman Abinin ellerine sağlık abi :nazar::flowers: meslektaşında buralara tayinini istetsek :fiuw:

Bu arada konuya arkası yarın havası vermişsin :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Dışı blandajlı içi dört damarlı kablo ile ara bağlantı çekildi.Dış bılandajı teybin şasesine bağlandı, iki damar sağ ve sol ses girişine bağlandı.iki uç ta teyp ten mekaniğe bağlı olan turuncu ve mor kablolara bağlandı.Turuncu kablo çift yönlü bir siviç anahtar yardımıyla şaseye çekilince radyoya, mor kablo şaseye çakilince Tape ye geçiyor.

Arkadaşın bana anlatması sırasında not alabildiklerim bunlardı.Ne kadar sürçül ihsan ettiysem affola.... :p

DqiTdl.jpg

v1QXAl.jpg

X6M68l.jpg

n9WXNl.jpg

zlyx8l.jpg

u7nJkl.jpg

XlzVul.jpg

No6Wvl.jpg

Beyaz kutuyu nereye koymalıyım ona karar veremedim bir türlü.

1-Kültablasının içine

2-Torpido gözüne

3-el freni arka kısmında bulunan bardaklığın olduğu bölüme

karar veremedim nerede daha kullanışlı olur... :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi hayırlı olsun.

Abi bir dahaki sefere Yeğenim Aleyna fotoğrafları çeksin :)

Ve fotoğrafları düzeltir en azından :D

Elinize sağlık abi süper bir çalışma olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Süleyman Abinin ellerine sağlık abi :nazar::flowers: meslektaşında buralara tayinini istetsek :fiuw:

Bu arada konuya arkası yarın havası vermişsin :D

Az beklesen çatlarsın demi.Bilgisayar özürlüyüm dedimya.... :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Güle güle kullan abi.Bende yaptırdım ama hala kullanmak nasip olmadı.Herşey yapana kadarmış :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Abi hayırlı olsun.

Abi bir dahaki sefere Yeğenim Aleyna fotoğrafları çeksin :)

Ve fotoğrafları düzeltir en azından :D

Elinize sağlık abi süper bir çalışma olmuş.

Haklısın...Sıpa gözlü yanımda olsaydı iyiydi.... :p

Güle güle kullan abi.Bende yaptırdım ama hala kullanmak nasip olmadı.Herşey yapana kadarmış :)

Yok yok büyük ihtiyaç.Ankaraya kadar dinlerim artık..... :rolleyes:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi beyaz kutuyu bir yere koymadan önce boya bence yol bilgisayarı var mı araçta bilmiyorum ama yoksa onun olduğu bölüm uygun gibi

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Orda çok sırıtır gibime geldi tahir.... :i-ih:

Abvi Mustafa nın sattığı klima, rezistans tuşlu bir parça vardı bizim F1 lere göre 1 kısmı fazla onu alıp fazla olan yeri iptal edip belki bunu uydurabilirsin.

Allah Allah bulamadım satılıklar kısmında Mustafa nın konusunu :unsure2:

Bir de Abi düğme zaten sırıtma meyilli farklı bir şey yapma imkanı yok muydu bu düğmeye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Sus lem Allah'ın Bartın'lısı...... :p Koli yapmaya başla artık.... :p

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Patlarsa bulursun bu gariban kardeşine en cd lisinden.... :yes:

Zihn-i sinir projelere bayılırım. :)

Bu da zaten hem sinir, hem zihn-i olmuş. :D

Emeklere sağlık...

Abi motor şanzıman falan deseler neysede anlamıyorum bu elektronik işlerinden.... :blink:

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Patlamazsa ben de yaptırayım. iyi iş elinize sağlık. :bravo:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güle güle kullan komserim... Resimleri sen yüklemişsin belli... Ama olacak.. Az daha gayret et.. elini korkak alıştırma.. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Şahin o kutuya gelen kabloları daha uzun yaptırtıp vites konsolunun altından el freninin arkasındaki eğimli yere direk montajlattır hem daha güzel görünür hem de daha kullanışlı olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Çok harika olmuş Şahin abi.Güle güle kullan.Bende kendi arabama yapmıştım.servisten aux soketi sipariş vermiştim ama bir türlü istediğim sesi alamadım.Benimki çok cızırtı yapıyor.Bir türlü sebebini anlayamadım.Söktüm taktım gene aynı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Çok harika olmuş Şahin abi.Güle güle kullan.Bende kendi arabama yapmıştım.servisten aux soketi sipariş vermiştim ama bir türlü istediğim sesi alamadım.Benimki çok cızırtı yapıyor.Bir türlü sebebini anlayamadım.Söktüm taktım gene aynı...

Mustafa arkadaş diyot müyot bişeyler koydu. parazit yapınca şase falan çekti.Şu anda o kadar net ses alıyorum ki hiç bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim..... :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Yapan arkadaşın ellerine sağlık :bravo: kaset derdinden kurtardı seni.. :)

iyi günlerde kullan Şahin abi....

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Mustafa arkadaş diyot müyot bişeyler koydu. parazit yapınca şase falan çekti.Şu anda o kadar net ses alıyorum ki hiç bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim..... :unsure2:

Birgün bende geleyim de abi benim arabaya da bir baktıralım olur mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Şahin bey siz operasyonu güzelce halletmişsiniz ancak şematik bir anlatım mükemmel olacak, çünkü ihtiyaç var. Ben şemayı hazırladım siz üzerine bağlantıları çizerseniz konu tamamen anlaşılır hale gelecektir.

Radyo-teyp (mp3 player) geçişleri hiç sorun değil, bu şemayı uygulayabilen arkadaşlar onu zaten halledebilirler.

Selamlar.

ŞEMA.jpg

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...