Serkan Gümüşdağ 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 (düzenlendi) Aracımı 2008 de sıfır aldım. Bijon somunlarında geçen seneye kadar bişey yoktu. Bu sene ne olduysa oldu ve bijon somunlarının kapaklarından 9 tanesi lastik değişiminde düştü. Fordun internet sayfasına sorunu ilettim. Lastikleri ford bayisindemi değiştirip değiştirmediğimi sordular. Daha sonra da garanti kapsamında olmadığından bişey yapamadıklarını söylediler. Bence güzel bir araba yapan fordun böylesine basit bir sorunu düşünememesi gerçekten ilginç. Daha sonra Trabzon ve Ankara'daki ford bayilerini sorunumla ilgili aradım. Edindiğim kanaat orjinal bijonlarla değiştirilecek ve bijonlar makine ile sökülmeyecek. Başından böyle bir olay geçen arkadaşlar görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 18 Haziran 2012 tarihinde Serkan Gümüşdağ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 O bijon somunları yine makina ile sökülüp takılacak yine düşecek... Yan sanayi alın.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 Serkan Bey Mehmet Beyin dediği gibi yan sanayi alın, lastik değişimlerinde makine ile sıktıkları için gevşiyor ve düşüyor. Çirkin bir görüntü oluşuyor, ayrıca yolda kalınca onları açamayabilirsiniz. Ben düşenlere yan sanayi aldım, farkı yok, zamanla hepsini yan sanayiye çevirecem zaten. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 Aracımı 2008 de sıfır aldım. Bijon somunlarında geçen seneye kadar bişey yoktu. Bu sene ne olduysa oldu ve bijon somunlarının kapaklarından 9 tanesi lastik değişiminde düştü. Fordun internet sayfasına sorunu ilettim. Lastikleri ford bayisindemi değiştirip değiştirmediğimi sordular. Daha sonra da garanti kapsamında olmadığından bişey yapamadıklarını söylediler. Bence güzel bir araba yapan fordun böylesine basit bir sorunu düşünememesi gerçekten ilginç. Daha sonra Trabzon ve Ankara'daki ford bayilerini sorunumla ilgili aradım. Edindiğim kanaat orjinal bijonlarla değiştirilecek ve bijonlar makine ile sökülmeyecek. Başından böyle bir olay geçen arkadaşlar görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Focus ilk çıktığından beri süregelen bir sorun.Tanesi 4-5 lira..Ancak bir süre sonra yine kapaklar düşüyor.Şimdiki aracımda göbekte kapak var o yüzden gözükmüyorlar.F1 aracımda ise ghia jantında çirkin duruyordu. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 o kadar focusa bindik niyeyse hiç böyle sorunumuz olmadı hatta ben onların kapak olduğunu forumdan öğrendim 1 Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 Onca Ford gördüm ama bijon kapakları eksiksiz hala üzerinde duran hiç görmedim.... Görüntü çirkinliği olmaması için tüm kapakları sökün gitsin, Ben öyle yaptım çokta güzel duruyor. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 o kadar focusa bindik niyeyse hiç böyle sorunumuz olmadı hatta ben onların kapak olduğunu forumdan öğrendim Sana katılıyorum 168 bin km dir orjinal duruyor üzerinde Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 Bunu bozan lastikçiler. Adam gibi sıksalar sorun olmuyor. Yorum bağlantısı
Kutay Sekme 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 Benim bijonlardan da şıkır şıkır ses geliyor. Kapaklar gevşemiş. Bunun çözümü nedir? Serviste değiştirtmeyi düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ 18 Haziran 2012 Yazar Paylaş 18 Haziran 2012 O bijon somunları yine makina ile sökülüp takılacak yine düşecek... Yan sanayi alın.. İnternette alabileceğim bir yer varmı acaba. Serkan Bey Mehmet Beyin dediği gibi yan sanayi alın, lastik değişimlerinde makine ile sıktıkları için gevşiyor ve düşüyor. Çirkin bir görüntü oluşuyor, ayrıca yolda kalınca onları açamayabilirsiniz. Ben düşenlere yan sanayi aldım, farkı yok, zamanla hepsini yan sanayiye çevirecem zaten. teşekkür ederim bende araştıracağım yan sanayi olanı varsa değişeceğim. Bunu bozan lastikçiler. Adam gibi sıksalar sorun olmuyor. Evet ford yetkili serviside bunu söyledi fordlar için bijon anahtarları varmış onlarla sökülmesi gerekiyormuş. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 Niye kapak yapmışlar acaba , komple somun olarak yapılsa olmazmıydı , bijon satmak için herhalde. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 İnternette alabileceğim bir yer varmı acaba. Alper Bey'de vardır.. http://www.fordburada.com sitede yoksa bile kendisine sorun, tanesi 2.5-3 lira falandır... Yorum bağlantısı
Onur Urhan 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 (düzenlendi) Bu soruna kendimce bir çözüm buldum. öncelikle düşen kapaklar kaybolduysa yapacak birşey yok. kapağı çıkan somunu incelerseniz kapakların uç taraflarına doğru düz çizgi şeklinde izler göreceksiniz. bu izler asıl somunun uç tarafındaki ince kanala kapağın oturması için presle sıkıştırma yöntemiyle oluşturulmuş. zamanla bu preslenen kısım düzleşince kanaldan dolayısıyla da somundan kapak çıkıyor. yöntem şöyle: bijonları söküyoruz. ağzı geniş yaklaşık 5-7 mm lik bir düz tornavida alıyoruz. kapağı somuna tamamen oturtuyoruz. kapakların eski çizgilerine tornavidanın ucunu (somundaki kanalın yerini de hesap ederek) yerleştirip 250 gr lık bir çekiçle tornavidaya orta kuvvette bir tık vuruyoruz. bu işlemi somunun altı kenarı için tekrarlıyoruz. böylece oluşturduğumuz hafif kıvrım somundaki kanala giriyor ve kapağın çıkmasını engelliyor. zaten fabrikanın yaptığı yöntem de bu bir nevi presleme. bu işlemi yaparken somunu bozmayacak ve kapağı deforme etmeyecek bir kuvvet uygulamak yeterli. ben tüm somunlara yaptım hepsi sapasağlam oldu. karşıdan zaten farkedilmiyor. yakından bakınca düz bir çizgi görüyorsunuz. resimlerini çekip koymaya çalışayım. orjinal somumun 5 lira olduğunu düşünürsek etkili bir yöntem. 18 Haziran 2012 tarihinde Onur Urhan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 18 Haziran 2012 Paylaş 18 Haziran 2012 (düzenlendi) Benimde son lastik değişiminde 2 bijonun üst kapağı düştü ben hatta sonra onlar başka bijon taktı diye düşündüm ama öyle değilmiş üstte kapak varmış. Şuan sıkıntı yok kullanıyorum.. Yanlız bu bijon olayında çok önemli bir nokta var biliyorsunuzki bijonların dipleri farklı ve janta uygun bijon çok önemli. Kuzenin audi de bu sorunu yaşadık.. replika jantın bijonu ile jantın oyuntusu birbirinden farklı idi. Normalde önerilen 7 8 diş içeri girmesi gerekirken yanlış bijon ile sadece 2 diş ile tutuyordu ve biz o arabayla meğer bıcak üstünde gidiyormuşuz. Ne kadar bizim bijonlar dişi bijonda olsa oyuklar uymaz ise diş tutmada sıkıntı olmaması için uyumlu olanı alın diye öneriyorum.. Bahsettiğim farklılığı aşağıdaki örneklerden görebilirsiniz. 18 Haziran 2012 tarihinde Yusuf Sami Demirpaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Varol Güner 19 Haziran 2012 Paylaş 19 Haziran 2012 Aynı dertten bende muzdaribim.yolda lastik patlamıştı. sökmeye çalıştık bir türlü sökemedik. bijon anahtarının içine kapak sıkışıyordu. güç bela 2 saatte söktük. haliyle kapak baya bir zedelenmişti. ford servisine gittiğimde focus bijonlarının tanesinin 25 tl olduğunu söylediler.allahtan connect le uyumluymuşta tanesini 6 tl ye aldım. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Haziran 2012 Paylaş 19 Haziran 2012 İşin kötüsü kapaklarıyla 19 lokma ile sıkılan bijonlar kapaklar düşünce sıkılamıyor, bol geliyor. 17 lokma da dar geldiği için sıkılamıyor. İlla 18 lokma bulunacak, o da kimde var Allah bilir. Lastik patlamıştı, stepneyi taktım, lastikçiye gittim. Çırak geldi, başladı uğraşmaya, usta birşeyin ters gittiğini anladı ve geldi. Önce arabaya baktı, ford mu bu diye sordu. Evet deyince de başladı bijonlara söylenmeye. Ama tatlı da bir dili var. Bıktım diyor, bütün fordlar böyle mi olur diyor, diyor da diyor. Neyse işi hallettik geldik. Ama adamın söylenirken tavırları çok güzeldi. O kadar dertliymiş ki adam, 10-15 dakika içinde içini döktü resmen. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Haziran 2012 Paylaş 19 Haziran 2012 Bu sorunun kaynağı makine ile sıkılması.Elle sıkılınca hiç bir şey olmuyor.Makine titreşim yaptırdığı için kapak yerinden çıkıyor.Makinenin de içinde kalıyor çoğunlukla.Birde onu çıkartmaya uğraşıyorlar.Çıkartınca da emanet takıyorlar o da yolda düşüyor..Eğer ki eksiği olmayan arkadaşlar varsa elle söktürüp taktırsınlar..Yoksa takım bozulur..Takımı bozuk olanlarda bıraksınlar dağınık kalsın 1 Yorum bağlantısı
Erhan Karaman 19 Haziran 2012 Paylaş 19 Haziran 2012 benim de düştü kapaklar,yan sanayi bijon aldım taktım,dıştan küflendiler,hepsi küflü paslı duruyor şimdi bijonların.pas sökücü spreyler de fayda etmiyor. Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 20 Haziran 2012 Paylaş 20 Haziran 2012 benim kapaklarında yarısı dökülmüştü.servise 60 bin bakımına gidince garantiden tümünü değiştirdiler ve yeniler kapaklı değildi. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 Konuyu hortlatmış olacağım ama, benim de kapaklar birer birer düştü. En son dün kış lastiklerini taktırırken 9 tanesi daha çıktı ben şimdi tamamını değiştirmeyi düşünüyorum. Servise gittim connect bijon somunu uyuyor dediler ama serviste tanesi 10 liraymış. Dışardan orjinaline yakın kalitede daha hesaplı bulabileçeğim bir site adresi bilen var mı? neticede daha önceki 5 tanesini değiştirdiğim için geriye kalan 15 tanesini de değiştirmem gerekiyor. Yorum bağlantısı
Ali Eren 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 Benimde 8 tanesi düşmüştü, geçenlerde burada servise uğradığımda garanti kapsamında değiştirdiler. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 Benim de düşmüşler ama jantta ortada kapak olduğu için hiç birisi gözükmüyor..F1 varken ben de yenilerini alıp takmıştım.. Şimdi sorun değil Gözükmüyorlar ve işlevlerini yapıyorlar gerisi sorun değil.. Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 forumdaşımız olan yedekparça satışı yapan arkadaşımız vardı sanırım onda var mıdır ki acaba? Foruma baktım ama onunla ilgili açılmış konuyu bulamadım. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Aralık 2013 Paylaş 5 Aralık 2013 forumdaşımız olan yedekparça satışı yapan arkadaşımız vardı sanırım onda var mıdır ki acaba? Foruma baktım ama onunla ilgili açılmış konuyu bulamadım. http://www.onlinefordyedekparca.com/index.php burası.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts