Ayhan Şentürk 9 Mayıs 2016 Paylaş 9 Mayıs 2016 (düzenlendi) Bu soruna kendimce bir çözüm buldum. öncelikle düşen kapaklar kaybolduysa yapacak birşey yok. kapağı çıkan somunu incelerseniz kapakların uç taraflarına doğru düz çizgi şeklinde izler göreceksiniz. bu izler asıl somunun uç tarafındaki ince kanala kapağın oturması için presle sıkıştırma yöntemiyle oluşturulmuş. zamanla bu preslenen kısım düzleşince kanaldan dolayısıyla da somundan kapak çıkıyor. yöntem şöyle: bijonları söküyoruz. ağzı geniş yaklaşık 5-7 mm lik bir düz tornavida alıyoruz. kapağı somuna tamamen oturtuyoruz. kapakların eski çizgilerine tornavidanın ucunu (somundaki kanalın yerini de hesap ederek) yerleştirip 250 gr lık bir çekiçle tornavidaya orta kuvvette bir tık vuruyoruz. bu işlemi somunun altı kenarı için tekrarlıyoruz. böylece oluşturduğumuz hafif kıvrım somundaki kanala giriyor ve kapağın çıkmasını engelliyor. zaten fabrikanın yaptığı yöntem de bu bir nevi presleme. bu işlemi yaparken somunu bozmayacak ve kapağı deforme etmeyecek bir kuvvet uygulamak yeterli. ben tüm somunlara yaptım hepsi sapasağlam oldu. karşıdan zaten farkedilmiyor. yakından bakınca düz bir çizgi görüyorsunuz. resimlerini çekip koymaya çalışayım. orjinal somumun 5 lira olduğunu düşünürsek etkili bir yöntem. Teşekkürler. Gayet mantıklı. Yeni aldığım focusta daha önce sökülmemiş ve hepsi sağlam. Kendi bijon anahtarımla bir tanesini söktüm. Dediğiniz gibi üzerinde sac kapak var. Lastikciler havalı tabanca ile zorlarlarsa bu kapağı bozabilirler ama artı şeklindeki bijon anajtarıyla sorun olmaz. Olursa bile dediğiniz gibi tornavida ile ezerek düzeltilir.. 9 Mayıs 2016 tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 10 Mayıs 2016 Paylaş 10 Mayıs 2016 Teşekkürler. Gayet mantıklı. Yeni aldığım focusta daha önce sökülmemiş ve hepsi sağlam. Kendi bijon anahtarımla bir tanesini söktüm. Dediğiniz gibi üzerinde sac kapak var. Lastikciler havalı tabanca ile zorlarlarsa bu kapağı bozabilirler ama artı şeklindeki bijon anajtarıyla sorun olmaz. Olursa bile dediğiniz gibi tornavida ile ezerek düzeltilir.. Zaten normal bijon anahtarı ile sökülüp sıkılsa sıkıntı olmaz.. havalı tabancalar ile sökülüp takıldıktan sonra laçkalaşıyorlar.. Sonra da 1-2 seferden sonra düşmeler başlıyor. Eğer oynama başlamışsa ses de yapıyor kapaklar.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts