İçeriğe Yönlendir

Euro Dizel Opet 2 Çeşit

Aşkın Barçın

Recommended Posts

Aşkın Barçın

Opetlerde tek çeşit olan ultra force euro dizel yine iki çeşite bölündü.

Şu an ;

Ultra force euro dizel 3,76

Eco force euro dizel 3,69

0,07 kuruş fark az gibi görünse de tonlarla çarpıldığında tasarruf değeri çok yüksek görünüyor.

Kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını bekliyorum.

Setan değeri bence aynı olan bu iki yakıt sadece katkılı olduğu için fiyat farkı konuluyor sanırım

Yorum bağlantısı
Aşkın Barçın

Eco dizel eski kırsal motorinse vay araçlarımızın haline..

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Ben opet te tek tip mazot var dediğimde çoğu arkadaş bir sürü laf söylemişti .Yok opel garantisi yok başka yeden alamam...Aha şimdi ne oldu lafıma geldiler...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hahahah, arkadaşlar eco yada fuel save falan alayı kırsal motorindir, içine biraz katkı attılar o kadar, o kadar stok nereye gitti, yakıt alacaksanız, v-power-bp ultimate total exelium gibi gerçeklerini alın, gerisi hikaye, raporlarınıda geçin, bizim makinalar fuel save ile bol kurumlu ve sesli çalışıyor, kırsal motorinden nebze farkını göremedik, geçen fiestama koydum, araba rampa çıkarken 4. viteste hızlanmaz oldu, bp ultimate ile 5 te hızlanan alet süründü resmen, o yüzden hiç; yok bumuydu yok şumuydu demeden pahalı olan euro dizelden alın, gtl de almayın paranıza yazık, saf olmadığından o da hikaye çünki. :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bülent Şahin-2

opet kullandım 8 ay boyunca daha sonra shelle gectım cok memmunum arabanın menzili kesinlikle arttı başka bir arkadaşımda shelle geçti opetten oda aynı şeyi söylüyor opet bence bitik....

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hepsi iyi diyelim, yeterki normal euro dizel alalım.

Mesela Bp de Bp dizel (bence kırsal) ve Bp Ultimate var, almanız gereken ultimate, diğer markalarda da durum aynı.

opet kullandım 8 ay boyunca daha sonra shelle gectım cok memmunum arabanın menzili kesinlikle arttı başka bir arkadaşımda shelle geçti opetten oda aynı şeyi söylüyor opet bence bitik....

Opet le beraber Shell de bitik, anca GTL denen yakıtı, Bp ultimate ile aynı gücü ve sessizliği veriyor, menzilde ise Bp tokatı Shell in tüm dizel ürünlerine basıyor, tabii bu benim arabamda böyle :) Sürekli testlerimde sonuç hep aynı, şuan ki parkurum, Edremit-Kalkım-Yenice-Çan-Biga güzergahında Kaz dağı geçişi, haftada en az 2 kez gidip geliyorum (git-gel 400 km.), sonuç hep aynı, benim için tek marka hala Bp ultimate...

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Hepsi iyi diyelim, yeterki normal euro dizel alalım.

Mesela Bp de Bp dizel (bence kırsal) ve Bp Ultimate var, almanız gereken ultimate, diğer markalarda da durum aynı.

Opet le beraber Shell de bitik, anca GTL denen yakıtı, Bp ultimate ile aynı gücü ve sessizliği veriyor, menzilde ise Bp tokatı Shell in tüm dizel ürünlerine basıyor, tabii bu benim arabamda böyle :) Sürekli testlerimde sonuç hep aynı, şuan ki parkurum, Edremit-Kalkım-Yenice-Çan-Biga güzergahında Kaz dağı geçişi, haftada en az 2 kez gidip geliyorum (git-gel 400 km.), sonuç hep aynı, benim için tek marka hala Bp ultimate...

Ben bu konuda biraz milliyetçi davranıyorum Ali abi... :) Opet Shell denedim Petrol Ofisinde karar kıldım... Ama BP yi denemedim... :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bende aynı milli duygulara kapılmıştım, ama baktımki bırak bu firmaları, nerdeyse ülkede milli kalan şey pekte yok vazgeçtim, sanırım anlatabildim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Bende aynı milli duygulara kapılmıştım, ama baktımki bırak bu firmaları, nerdeyse ülkede milli kalan şey pekte yok vazgeçtim, sanırım anlatabildim...

Lili lili anlaşıldı tamam... :D Konu kapanmasın... :D

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Eco dizel eski kırsal motorinse vay araçlarımızın haline..

Ben bu konuda biraz milliyetçi davranıyorum Ali abi... :) Opet Shell denedim Petrol Ofisinde karar kıldım... Ama BP yi denemedim... :)

Türkiyede kırsal motorin üretimi AB anlaşmalarına uyum neticesinde 2020 yılı mart ayında kalkmıştır.ŞU anda sadece 10ppm değerindeki Euro5 standardında mazot üretilmektedir.Hala stok var demek çok anlamsız oluyor.Hangi işletmede 2 yılı aşkın süredir mazot stoğu kalır?

Po Avusturyalılar tarafından çoğunluk hissesi alındığından Milli tarafı kalmamıştır. Tek milli büyük olarak Opet var şu anda.Ve bir sürü ufak firma...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Hahahah, arkadaşlar eco yada fuel save falan alayı kırsal motorindir, içine biraz katkı attılar o kadar, o kadar stok nereye gitti, yakıt alacaksanız, v-power-bp ultimate total exelium gibi gerçeklerini alın, gerisi hikaye, raporlarınıda geçin, bizim makinalar fuel save ile bol kurumlu ve sesli çalışıyor, kırsal motorinden nebze farkını göremedik, geçen fiestama koydum, araba rampa çıkarken 4. viteste hızlanmaz oldu, bp ultimate ile 5 te hızlanan alet süründü resmen, o yüzden hiç; yok bumuydu yok şumuydu demeden pahalı olan euro dizelden alın, gtl de almayın paranıza yazık, saf olmadığından o da hikaye çünki. :)

Eminmisiniz ? Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz ? Sizce OPET ve SHELL bu riske girer mi?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Türkiyede kırsal motorin üretimi AB anlaşmalarına uyum neticesinde 2020 yılı mart ayında kalkmıştır.ŞU anda sadece 10ppm değerindeki Euro5 standardında mazot üretilmektedir.Hala stok var demek çok anlamsız oluyor.Hangi işletmede 2 yılı aşkın süredir mazot stoğu kalır?

Po Avusturyalılar tarafından çoğunluk hissesi alındığından Milli tarafı kalmamıştır. Tek milli büyük olarak Opet var şu anda.Ve bir sürü ufak firma...

Fatih abim nerelerdesin sen yahu vallahi özledim bunu belirteyim. Bende mazot'u milli sermaye olan Türkiye Petrollerinden alıyorum bilginize. 2 depo TP 1 depo Shell GTL alırım

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ben de hala Opet'ten alıyorum yakıtı. Ancak 2 çeşit dizel yakıtı ilk defa duydum , demek yeni başladı...

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Yaklaşık 3 yıldır opet ultraforce alıyordum. Dikkatli kullanımla ş.içi 6,4 depo ortalamaya kadar düşürmüştüm. En son depoyu shell den aldım. Fulsave (ucuz olan) performans daha düşük ve daha az km yapacağım gibi... Merakla deponun bitmesini bekliyorum... Bittiğinde shellin pahalı olanını alacağım...

Yorum bağlantısı
Özkan Avcı

Bende geçenlerde EcoForce aldım. Aracın performansında herhangi bir düşüş ya da artış görmedim. EcoForce eğer kırsal motorinse 0,07 kuruş fazla verip UltraForce alırım bundan sonra. :good1:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Elimde test verisi yok elbet, gelen mazot irsaliyesinde ve detay belgesinde 10ppm yazıyor, ama ben sonuca bakarım, atölyede bakıma giren axor ların Cat bekoların enjekörleri durumdan pek memnun değil, ben bizim ülkede rapora vs. inanmıyorum artık, deneyime bakarım ben, iş makinaları haricinde bizde fuel save kullanılmıyor, tüm binekler dışardan mazot alıyor, o kadar diyim, sonuç olarak alacaksanız euro dizelin pahalısını tercih edin, GTL ye de boşa para vermeyin, dingiliz aldatmacasının önde gideni bence :)

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Ben uzun bir zaman Shell V-Power Diesel kullandım. Kısa bir süre de GTL kullandım. O dönemde şehiri 5.3 lt yakıyordum 5-6 depo denedim sonuç hep aynıydı.

Daha sonra bir arkadaşım Opet e geç dedi yaklaşık 1 senedir hep aynı istasyondan yakıt alıyorum ama Opet e geçtikten sonra hiç ölçüm yapmadım ne kadar yakıyorum diye.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

GTL sağlam motorda hikaye, boşa para...

Normal euro dizel (pahalı olanı) alın ve her 10.000 km de bir Wurth kullanın, başkada birşey gerekmeez :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sistem sağlamsa farkı yok, ben koruyucu olarak kullanmaktayım, sürekli CC misali yani :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Daha sonra bir arkadaşım Opet e geç dedi yaklaşık 1 senedir hep aynı istasyondan yakıt alıyorum ama Opet e geçtikten sonra hiç ölçüm yapmadım ne kadar yakıyorum diye.

Hangi opetten alıyorsun nihat abi. Benim araba senelerdir karabağlardaki gediz kavşağındaki opet dışında mazot görmedi. Halbuki evime çok uzak ve ters bir istasyon. Ama güveniyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...