İçeriğe Yönlendir

Klima Yeterince Soğutmuyor

Osman Tekindemir

Recommended Posts

Osman Tekindemir
(düzenlendi)

Herkese merhaba;

2009 model Focus'umda havaların ısınmasıyla birlikte klimayı kullanmaya başladım,klima derecesinin en düşük derecede olmasına rağmen klima tam soğuk hava üflemiyor aracı ocak ayında alırken eski sahibi klima gazınında yeni doldurulduğunu söylemişti polen filtresinin ne durumda olduğunu bilmiyorum ama soğutmanın filitreyle alakası olduğunuda düşünmüyorum,çünkü üfleme yeterince güçlü soğutmanın tam verimli olması için tam olarak nasıl ve neye bakılması gerektiği konusunda bilginize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

(not: hiç soğutmuyor değil, az soğutuyor)

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla;pölen=polen,rahmen=rağmen
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gaz azalmıştır veya özelliğini kaybetmiştir, gaz basılacak, basan zaten polene bakar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir
(düzenlendi)

Kesinlikle gaz kontrolü ve polen filtresi değişimi.

peki bu gazı sıradan biryerde kontrol ettire bilirmiyiz yada marka falan olan gazlar var mı yani daha iyisini doldurmak için bir de içindeki gazın özelliğini kaybetmesi gibi birşey duymuştum böyle bir şey söz konusumudur?

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Abi diğer sorunları abilerim çözerde bende üstüme vazife olmadan şunları düzelteyim. :)

herkese merhaba;

2009 model focus'umda havaların ısınmasıyla birlikte klimayı kullanmaya başladım. klıma derecesinin en düşük derecede olmasına rağmen klıma tam soğuk hava üflemiyor. aracı ocak ayında alırken eski sahibi klima gazınında yeni doldurulduğunu söylemişti.polen filtresinin ne durumda olduğunu bilmiyorum. ama soğutmanın filtreyle alakası olduğunuda düşünmüyorum. çünkü üfleme yeterince güçlü. soğutmanın tam verimli olması için tam olarak nasıl ve neye bakılması gerektiği konusunda bilginize ihtiyacım var. şimdiden teşekkür ederim.

(not: hiç soğutmuyor değil, az soğutuyor)

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir
(düzenlendi)

Sadık bey kışın klimayı hiç kullanmadım...bu dediğinize dikkat ederim...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu aralar bir kampanya var, Lassa Otopratik bayilerinde, 59 TL ye gaz basıyorlar. Kontrol dediğimiz zaten bu gaz basma olayı, makine otomatik olarak vakum yapar, kontrol eder, sonra da gaz basar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir

Çağlar abi bu kampanya gerçekten iyiymiş bundan faydalanabilirim teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir
(düzenlendi)

Geçen paylaştım forumda, dolapdere'de 40TL ye hallediyorlar :)

Sani Dolapdere'de dediğin Otokoç Dolapdere mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Geçen paylaştım forumda, dolapdere'de 40TL ye hallediyorlar :)

manuel basarlar, kompresörün de canına okurlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
(düzenlendi)

sani dolapdere'de dediğin otokoç dolapderemi?

Yok, yol kenarı tamirciler

Bilemem, Süha bakacaktı hani?

Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir
(düzenlendi)

Çağlar abi şimdi Otokoç'u aradım 70 tl + kdv fiyat verdiler sizin dediğiniz yer daha mantıklı ama nerde bu bayiler İstanbul'da nerde var?

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

seninde sorunun cevabı aynı Mert. kışın klimayı hiç kullanmamış olmak. önce gaz ve polen filtresi kontorlünü yaptır. sonra da havalandırmanın ayarını "yüzüne" gelecek konuma getir. ( ayağa gelecek şekilde olmasın) ama her zaman da tam üstüne üfletme, yönlendirme ızgarasını sağa sola çevirebilirsin.

Sadık abi Maşallah :nazar: benim klimam çok iyi soğutuyor. Çünkü dediklerini ben zaten yapıyorum gerçekten faydalı oluyor. Ben sadece Osman Abi'nin yazım yanlışını düzelttim. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Benim klimayı açıncada küf gibi koku geliyor ilk başta, 5-10 saniye sonra geçiyor ve soğutması gayet iyi..Ne yapmam gerekir, klimayı açar açmaz camı açmak zorunda kalıyorum. :(

Önce polen filtresi değişecek, koku azalacak ama bitmeyecek.

Sonra klima kanallarındaki bakterileri temizlemek için spreyler var, onlardan uygulanacak. Forumda konular var, araştırırsanız görürsünüz.

Kokunun sebebi kanallarda bakteri oluşması. Ama asıl olan bakteri oluşmasını engellemek. Onun için de aracı durdurmadan 1-2 dakika önce klima kapanacak. Böylece kanalların nemli kalması ve bakteri oluşması engellenecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Teşekkürler..Bir de klima gazı 1.5 yıldır aynı fakat dediğim gibi soğutmasından memnunum.Gaz basılırmı tekrar ihtiyaç varmıdır.

Cihaza bağlatır baktırırsınız,geçen bende kontrol ettirdim.gaz yeterliydi fakat uzun süre durmasından dolayı içindeki gazı,cihazdan yeni gaz ile karıştırdılar.

Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir

Polen filtresi değişicek.

polen filtresi birde klima temizleme spreyleri var onu araştırmanızı tavsiye ederim....

Yorum bağlantısı
Ahmet Dalmaz

Benim klimayı açıncada küf gibi koku geliyor ilk başta, 5-10 saniye sonra geçiyor ve soğutması gayet iyi..Ne yapmam gerekir, klimayı açar açmaz camı açmak zorunda kalıyorum. :(

polen filtresini değiştirmek önemli ama klima içinde kanallarda peydahlanan bakteriler var ve kokunun nedenide onlar bunun için nette klima temizleme spreyleri yazıp inceleyebilirsin önceki aracımda aynı sorun vardı ve bu şekilde çözmüştüm 10-20 tl arsı bir şeydi ama süper işe yaramıştı.

Yorum bağlantısı
Serkan Cüneyt Ağır

Benim aracımda da aynı sorun var, arabaya binen arkadaşlar bu klima neden soğuk üflemiyor diyor servise gittim. bir sorun yok dediler ama yöntemleri garibime gitti 4 fanın 3 ünü kapatıp en düşük seviyeye getirip baktılar normalde de bu şekildemi oluyor bilmiyourm.

Yorum bağlantısı
Serkan Cüneyt Ağır

klimayı açınca aracın içinde havayı döndüren düğmeye de basıyor musunuz?

yok hayır normal şekilde çalıştırıyorum.

Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür

Benzer şikayetle Toyota aracım varken servise gittim. Klimayı açarak yaklaşık beş dakika çalıştırıp üç menfezi kapatıp birini açtılar. Menfezden içeri termometrenin termokupulunu, tahmini 10-15 cm içeri uzatarak soğuk havayı ölçtüler. Eğer 5 dereceyse bir problem yok, fakat 8 -10 veya daha yukarı bir değer görürlerse klimada problem var diyip gereken mudahaleyi yapıyorlar.

Servis ve müşteri memnuniyeti konusunda referans gösterilecek bir marka olan Toyotanın yaklaşımı menfezlere el tutularak veya hissedilerek değil rakamsal bir değerle yaklaşıyorlar. Böylece sizde hiç bir itiraz etmeden ikna oluyorsunuz, olması gerekende budur.

Size tavsiyem bir derece bularak aynı testi kendiniz yapmanız rakamlar her zaman doğruyu gösterir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...