Misafir 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Merhabalar ; Uzun zamandır yaşadığım bir sorunla ilgili sizlerden de destek ve fikirlerinizi almak istiyorum. 98 mondeo Otomatik hatchback,araç 153000 şuanda.direksiyon kutusu,pompası,mili ,ön takımlar,arka viraj demiri,ön disk aynalar,direksiyon basınç müşürü vs yürürü ile ilgili herşeyi değiştirdim.Rot balans her şey yapıldı.Ancak 120km/s hıza ulaştığımda araba titreme yapmaya başlıyor.Balans titremesi gibi direksiyonu titretmiyor.birkaç farklı rot balansa soktum,hepsi normal diyor ancak bir türlü düzelmedi titreme devam ediyor. Ayrıca 140 km/s ve üzeri hıza çıktığımda direksiyonda boşluk varmış gibi araç yolda gezmeye başlıyor,titreşimde tabi artıyor. özellikle otobanda uzun yolda sıkıntı yaşıyorum ,virajlarda korkuyorum,çok daha fazla titreme yapıyor virajlarda.eskiden yüksek hızda direksiyon sertleşirdi,direksiyon hakimiyeti kolaydı,direksiyon basınç müşürü sayesinde,arızalandı yenisini taktık ama yüksek hızda çok yumuşak oluyor direksiyon..Bu şekilde sıkıntı yaşayıp çözümünü bulan ya da sorun ve çözümü hakkında bilgisi olanların yardımını bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkürler Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Mondiciler birazdan gelir...Ancak bildiğim kadarıyla yardım etmeye çalışayım. 1-Aks larda boşluk olabilir 2-Motor takozu ve ya şanzıman takozundan kaynaklı bir sarsıntı meydana gelebilir,3-Porya bilyelerinde bulunan boşluklardan kaynaklı olabilir. Saygılarımla.... Yorum bağlantısı
Misafir 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Ön takımda neler değişti ? + poryalarda yamukluk olabilir. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Aracımı ilk aldığım sıralar bende de aynı sıkıntı oluyordu 120-140 km arasında araç titreme yapıyordu... bende rot balanscıları gezdim hepsi aşağı yukarı aynı şeyleri söyledi... en sonunda 4 tane yeni lastik alarak kurtuldum.. bence lastiklerin kontrol edilmesi lazım... tel kırığı felan olabilir.... 1 Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Balans düzgün yapılsa bile lastik iç yapısında oluşan deformasyon veya üretim hatası yolda gezme ve yüksek hızda güvensiz sürüş hissi verir,benimde sıfır aldığım lastikde başıma gelmişti. Yorum bağlantısı
Anıl Kandemir 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Bu kadar şey değiştiğine göre ben size lastiklerinize bakmanızı öneririm , çünkü lastikleri bozuk bir araçla yolculuk yapmıştım aynı şeyleri yaşamıştım Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Balans olan araçta dediğiniz titreşim ve aracın gezmesi çok normal. direksiyonun da hafiflemesi normal çünkü balans, lastikle yol arasındaki sürtünme kuvvetini de azalttığından diğreksiyonunuz boşlukta gibi olabilir. 5 gr lık bir parça bile sizin bu şekilde şikayet etmenize sebep balans oluşturabilir. lastiklerinizi kontrol ettirmenizde fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Mete Yaban 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 aynen lastik 120 de benimde titriyordu.ön lastikleri değiştirdim sorun çözüldü. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2012 Paylaş 29 Haziran 2012 Mondiciler birazdan gelir...Ancak bildiğim kadarıyla yardım etmeye çalışayım. 1-Aks larda boşluk olabilir 2-Motor takozu ve ya şanzıman takozundan kaynaklı bir sarsıntı meydana gelebilir,3-Porya bilyelerinde bulunan boşluklardan kaynaklı olabilir. Saygılarımla.... Şahin bey; Sol aksta boşluk yeni oluştu sanırım,çünkü vitese taktığımda ince bir çıt sesi gelmeye başladı.motor ve şanzuman takozlarını da kontrol ettirdim,biraz gevşemiş olduğunu söylediler ve sıktılar iyice,porya durumundan emin değilim açıkçası. Ön takımda neler değişti ? + poryalarda yamukluk olabilir. Hakan bey, Ön takımda salıncaklar,askı rotları,aks kafaları,rotiller,rot başları,sağ rot kolu (kaza dolayısıyla yamulmuştu)değiştirildi.4 jantta düzeltildi,sökülerek denendi ve düz oldukları teyit edildi.lastiklerim 6 aylık,goodyear efficientgrip 195 65 15 sıfır takıldı.öncekiler goodyear eagle f1 205 60 15'di. Aracımı ilk aldığım sıralar bende de aynı sıkıntı oluyordu 120-140 km arasında araç titreme yapıyordu... bende rot balanscıları gezdim hepsi aşağı yukarı aynı şeyleri söyledi... en sonunda 4 tane yeni lastik alarak kurtuldum.. bence lastiklerin kontrol edilmesi lazım... tel kırığı felan olabilir.... Hasan bey ; sıfır lastiklerde de tel kırığı olabilme olasılığı var mıdır?goodyear yetkili satıcısından sıfır olarak aldım,garantisi var mıdır bu şekilde sorunlar lastikten kaynaklanıyorsa? Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 30 Haziran 2012 Paylaş 30 Haziran 2012 Olma ihtimali var eğer çukura felan düştüyseniz... fakat garanti kapsamını tam bilmiyorum.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Haziran 2012 Paylaş 30 Haziran 2012 KAza? nasıl bi kaza? salıncakların orijnali çok pahalıdır, büyük ihtimal yan sanayi takılmıştır. Lastik ebadı yanlışi yanak 60 olmalı idi, bu da yerden biraz yükseltmiştir Yorum bağlantısı
Misafir 30 Haziran 2012 Paylaş 30 Haziran 2012 KAza? nasıl bi kaza? salıncakların orijnali çok pahalıdır, büyük ihtimal yan sanayi takılmıştır. Lastik ebadı yanlışi yanak 60 olmalı idi, bu da yerden biraz yükseltmiştir Çağlar bey resimdeki kazada lastikten de darbe aldığından dolayı eğilmişti amortisör dahil.o yüzden değiştirildi.sigortadan karşılandı ve evet yan sanayi takıldı.yan sanayi olması titreşime ve gezmeye sebep olabilir mi? Olma ihtimali var eğer çukura felan düştüyseniz... fakat garanti kapsamını tam bilmiyorum.... Hasan bey ; İstanbul'da çukura düşmeme,düzgün yollarda sürebilme olasılığı pek yok malesef ki.özellikle de avcılar beylikdüzü arasında 2 senedir süren metrobüs çalışmaları varken Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 30 Haziran 2012 Paylaş 30 Haziran 2012 haklısınız valla Allah yardımcınız olsun.... bizim burda 20 km yol 15 dakka sürer aheste aheste giderseniz... istanbulda 20 km yol 2 saat sürüyor....o yüzden istanbula arabayla gitmiyorum... Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 30 Haziran 2012 Paylaş 30 Haziran 2012 Hasan bey ; İstanbul'da çukura düşmeme,düzgün yollarda sürebilme olasılığı pek yok malesef ki.özellikle de avcılar beylikdüzü arasında 2 senedir süren metrobüs çalışmaları varken Bende çok şikayetçiyim, zira araba çek ses yapıyor diye ses izolasyonu uzman oldumi ancak E5 in belli bölümlerinde asfaltı tamir ettikten sonra baktım ki araba bayağı sessizmiş. Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 30 Haziran 2012 Paylaş 30 Haziran 2012 Yanlış TOE ayarı var gibi. TOE out artırılmalı biraz o zaman direksiyon ağırlaşır.Rot balanscınız bunu biraz artırsın bu şekilde bir deneyin derim. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Temmuz 2012 Paylaş 2 Temmuz 2012 Aracın direksiyondan değil de şaseden titremesi, iç aks kafası problemi gibi duruyor. Direksiyondaki boşluk hissi de akslardan sonra rotçu da kontrol edilip giderilir. Benim Mondeo Mk2'de aracın direksiyonunda boşluk oluşmuştu. Ancak durduğu yerde bile vardı bu boşluk. Direskiyonu sabitleyen perçinlerden di sanırım, onları tekrar kaynattılar. Nasıl yaptıklarını görmedim ama bu şekilde bilgi vermişlerdi. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 Aracın direksiyondan değil de şaseden titremesi, iç aks kafası problemi gibi duruyor. Direksiyondaki boşluk hissi de akslardan sonra rotçu da kontrol edilip giderilir. Benim Mondeo Mk2'de aracın direksiyonunda boşluk oluşmuştu. Ancak durduğu yerde bile vardı bu boşluk. Direskiyonu sabitleyen perçinlerden di sanırım, onları tekrar kaynattılar. Nasıl yaptıklarını görmedim ama bu şekilde bilgi vermişlerdi. Saygılarımla. Evren bey ; Araç sabitken herhangi bir boşluk yok direksiyonda.zaten direksiyon kutusu ve mili yeni tamir edildi. Olma ihtimali var eğer çukura felan düştüyseniz... fakat garanti kapsamını tam bilmiyorum.... Hasan bey ; Dün lastikleri aldığım arkadaşa gittim.lastik taban eğmiş olabilir dedi.İdareten bir lastik takacaklar ve o lastiğimi garantiden fabrikaya gönderecekler.Değişim yapılabilir dedi.Ayrıca jantlarımın da artık çabuk eğilebildiğini,çok yorgun olduğunu söyledi.resimdeki jant ile ilgili yorumlarınızı da alabilir miyim hoşuma gitti ama kararsız kaldım. resmi eklememişim şimdi ekledim Büyük ihtimalle jantlarla ilgili olduğunu söylediler aracın titremesinin.sanırım 600tl cik sıkışmış Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 Evren bey ; Araç sabitken herhangi bir boşluk yok direksiyonda.zaten direksiyon kutusu ve mili yeni tamir edildi. Hasan bey ; Dün lastikleri aldığım arkadaşa gittim.lastik taban eğmiş olabilir dedi.İdareten bir lastik takacaklar ve o lastiğimi garantiden fabrikaya gönderecekler.Değişim yapılabilir dedi.Ayrıca jantlarımın da artık çabuk eğilebildiğini,çok yorgun olduğunu söyledi.resimdeki jant ile ilgili yorumlarınızı da alabilir miyim hoşuma gitti ama kararsız kaldım. resmi eklememişim şimdi ekledim Büyük ihtimalle jantlarla ilgili olduğunu söylediler aracın titremesinin.sanırım 600tl cik sıkışmış Düzelttirme işini araştırın. çok daha uygun fiyata jant düzeltme işi yapılıyor. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 Büyük ihtimalle jantlarla ilgili olduğunu söylediler aracın titremesinin.sanırım 600tl cik sıkışmış ST jantı bunlar bide jantın ebatı nedir ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 ST jantı bunlar bide jantın ebatı nedir ? Çakma gibi geldiler ama? Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 3 Temmuz 2012 Paylaş 3 Temmuz 2012 Çakma gibi geldiler ama? çakma demiyelimde...esinlenme diyelim... Yorum bağlantısı
Misafir 4 Temmuz 2012 Paylaş 4 Temmuz 2012 Çakma gibi geldiler ama? evet çakma:) ama biz replika diyelim Düzelttirme işini araştırın. çok daha uygun fiyata jant düzeltme işi yapılıyor. Jantlarda düzeltme defalarca yapıldı ama artık jantların sertliği azalmaya başlamış ve sürekli düzeltme istemeye başladı,alışkanlık oldu yamulması artık o yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. 15" 4 bijon mondeoya uyumlu halde yapmışlar Yorum bağlantısı
Recommended Posts