İlhan Kara 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Merhaba arkadaşlar, kısa bir süredir kulladığım manuel vites benzinli Focus'umun geri vitesinde sorun var sanırım. Araca ilk zamanlar alışamadım ben beceremiyorum diye düşündüm ancak bariz bir sıkıntı var. Aracı geri vitese takarken bir anlık bir dişli sesi ve zor geçme sorunu var. Bazen ses çıkarmadan geçebiliyor ama ekseriyetle bir dişli sesi, araçta hafif bir sarsıntı (Belli ki dişli vuruyor.) eşliğinde zor bir şekilde geri vitese geçiyor. Tavsiye, tecrübe ve fikirlerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Emre Kaya 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 sanırım geri vites hassas focuslarda. bende aynı sorunu yaşıyorum. çok dikkat etmem gerekiyor dişliden ses gelmesin diye. ancak sarsıntı vs yok. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Focus manuellerin hepsi böyle F1 de böyleydi.. 1 Yorum bağlantısı
Emre Köksal 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 fiestada da bi çok kişi aracı aldığı ilk seferlerde alışma sürecinde vitesin geçmediği dişli sesini alıyordu... aynı şey olabilir mi acaba? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Focus manuellerin hepsi böyle F1 de böyleydi.. Geri viteslerimiz çok sağlam ondan oluyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 İşin doğrusu; 1- araç rölantiye düştükten 2-3sn sonra denenecek. 2- Vites yine geçmiyorsa 1 veya 3'e takılıp sonra geri vitese takılacak 3- Biraz zorlanabilir, doğru tabir kemikli geçiş yapar. Yorum bağlantısı
Varol Güner 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Benim arabada da sorun var.bazen sorunsuz geçiyor.bazen geçmiyor. geçmediği zaman debriyajadan ayağımı çekip tekrar denediğimde geçiyor.alıştım artık. Yorum bağlantısı
Emre Kaya 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Focus 2 benzinlilerde kronik bu sorun malesef. Bende diyordum kronik sorun yoktur inş. ahanda çıktı karşıma. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Aynı sorun bizim fusiondada vardı. Geri vitese geçmiyordu 1 kere denesen belki 2 kere geçiyordu. Ayrıca tuhaf sesler geliyordu. Debriyaj üst merkezini değiştirdik tıkı kalmadı pamuk gibi geçiyor şimdi. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 (düzenlendi) İlkinde geçmediyse ayağınızı pedaldan çekin 3 saniye kadar bekleyin tekrar deneyin. Benim arabada ilk seferde geçerse 'Sübhanallah' deyip çıkıyorum yola. 28 Haziran 2012 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Çilo 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Bütün focuslarda durum böyle. Sebebide bir çok araçta geri vites mandallı focuslarda mandal yok geçişi saglayan bir parça var o bazen tam denk geliyor hemen geçiyor bazen de denk gelmediği için zorluyor hatta geçmiyor.(Bu bilgiyi bana servis yetkilisi verdi). Öyle durumla karşılaşınca ya 1. vitese al tekrar dene veya debriyajı bırak tekrar bas Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Yazdıklarınızın hepsi doğru geri vites=gıııııııjjjjjjjj sesi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 (düzenlendi) Focus manuellerin hepsi böyle F1 de böyleydi.. f1 de böyle ayhan abi doğru diyor.ilk zamanlar bende geçmiyor diye çok dert etmiştim sonradan öğrendim diğer kullandığım 3 f1 de aynı olduğunu görünce aldırış etmiyorum artık. yada 1 vitese tak hareket eder gibi yap sonra geri vitese takarsanda kolay geçiyor 28 Haziran 2012 tarihinde Serkan Ünsalan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Varol Güner 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Vay be bende tek sorun bende var sanıyordum.meğersem herkes şikayetçiymiş: Yorum bağlantısı
Levent Pamukçuoğlu 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Bütün focuslarda durum böyle. Sebebide bir çok araçta geri vites mandallı focuslarda mandal yok geçişi saglayan bir parça var o bazen tam denk geliyor hemen geçiyor bazen de denk gelmediği için zorluyor hatta geçmiyor.(Bu bilgiyi bana servis yetkilisi verdi). Öyle durumla karşılaşınca ya 1. vitese al tekrar dene veya debriyajı bırak tekrar bas mandal hatırladığım kadarıyla sadece focus 1.8 tdci'lerde vardı Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 Bende diyordum kronik sorun yoktur inş. ahanda çıktı karşıma. Ford dünyasına hoşgeldiniz Daha bir çok kronik sorunumuz var.Bu en masumu Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 varol hocam mardinin neresindesin? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 28 Haziran 2012 Paylaş 28 Haziran 2012 mandal hatırladığım kadarıyla sadece focus 1.8 tdci'lerde vardı 2.0 Focus' da mandal mevcut, hatta Emmi' nin tüyosudur..Kazara 2.0 Focus alıyordum, ön cam rezistansı açılır tavan bile var emmi dedim..Geri viteste mandal var mı dedi..Var dedim bende, 2 bin motor o dediğinde ben taksiye taksi diye bağırıyordum... Geri vites için asıl kolaylık bence önce 2 ardından geri vitestir... Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan 29 Haziran 2012 Paylaş 29 Haziran 2012 Benden sana tavsiye geri geri hiiç gitme Şaka bir yana benim araçtada var bu sorun bende sadece benim araçta var diye üzülüyordum ama anladımki herkeste var.Ben geri vitese takacaksam önce debriyaja basıp önce 2. vitese takıyorum ve ayagımı hic kaldırmadan geri vitese takıyorum sorunsuz geçiyor.Bilginize Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 29 Haziran 2012 Paylaş 29 Haziran 2012 Bu sorun tüm Ford araçlarda kroniktir, kabullenip alışmaya çalışmalısınız. Herkesin kendine göre bazı taktikleri var sizde bir tane edinin. Yorum bağlantısı
Varol Güner 29 Haziran 2012 Paylaş 29 Haziran 2012 varol hocam mardinin neresindesin? kızıltepe deyim hocam. Yorum bağlantısı
İlhan Kara 29 Haziran 2012 Yazar Paylaş 29 Haziran 2012 Çok teşekkürler arkadaşlar, dün buraya yazdıktan sonra tamircime gidip ona da gösterdim. Normal olduğunu sakin geçirmek gerektiğini aracın tam durmasını beklemek gerektiğini söyledi. Ayrıca dişli değiştirsek bile bu devam eder araç bu normali bu dedi. Sizin söylediklerinizle manzara şekillenmiş oldu. Geri vitesi nazlı bir focusumuz var. Canım mandallı Mondeo'dan sonra alışmak zaman alacak. Yorum bağlantısı
Mehmet Mart 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Focus bu, geri gider mi? Demek herkeste varmış bu problem. oh be rahatladım Ben de kendi takdiğimi ifade edeyim: el frenini indirip aracın hafifte olsa hareket etmesini sağlıyorum. sanırım bu sırada dişli yerine geliyor ve kolaylıkla geçiyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Temmuz 2012 Paylaş 5 Temmuz 2012 Ben Fiesta ve Focus ta neredeyse hiç geri vites problemi yaşamadım...Kapadokya' da tek tek deneyeceğim arabaları, bakalım sorun nerede ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts