İçeriğe Yönlendir

Focus 2 El Freni Kabzası Sökme

Mert Ilgaz

Recommended Posts

Mert Ilgaz

arkadaşlar 2006 focus el freni kabzası nasıl sökülüyor bilgisi olan varmı..

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

ST el freni kabzasını aldığimda değiştirmiştim, keserek yada kırarak çıkarmaktan başka bir şansımız yok, keski ve çekiçle kırarak çıkardım

Yorum bağlantısı
Mert Ilgaz

peki yeni kabza nasıl takılıyor alımınyum kaplamalı kabza aldım

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

ön taraftan giydirilerek kolayca takılabiliyor, ama taktığınızda çok az bir boşluk kalacak, tam sıkı sıkıya geçmiyor, ama bu sıkılık çok rahatsız edici boyutta değil

Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir

bencede konuyu resimle daha güçlendirelim tam olarak nasıl nedir bilmeyenler olabilir mesala ben :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Kavuk
(düzenlendi)

Arkadaki deri kısmı geri sıyırdıktan sonra maket bıçağı ile kesip, kenarlara açarak eskisini kurtarıyorsunuz, yenisi giydirilerek geçiriliyor. Boşluk kalmadı ben de, tam oturdu..

01devrede.jpg

Eskisinin kesildikten sonraki hali:

03kaput.jpg

tarihinde Murat Kavuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir

harika gözüküyo aracın havası degismis

murat bey bu aleminyum kaplı el kabzesini nerden kaça mal ettiniz....

Yorum bağlantısı
Mert Ilgaz

bende aynı kabzayı taktım ama benimki bu kadar geriye gitmedi önde kaldı biraz...

Yorum bağlantısı

Murat bey: Kabzayı tam oturtmuşsunuz helal olsun. Bir kaç focusta gördüm ufak bir boşluk kalıyordu. Siz nasıl tam olarak taktınız ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Karahan

Bizim aracın el freninde de bi boşluk var.El freni inikken yukarı aşagı bi 3 cm kadar falan hareket ediyor.Dişli falan varda onlar mı kırılmıştır.O deri kısmını nasıl sökebilirim?

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

murat bey bu aleminyum kaplı el kabzesini nerden kaça mal ettiniz....

Ben buradan aldım.

http://www.e-fordyedekparca.com/FOCUS-EL-FREN-KAPLAMA,PR-883.html

Murat bey: Kabzayı tam oturtmuşsunuz helal olsun. Bir kaç focusta gördüm ufak bir boşluk kalıyordu. Siz nasıl tam olarak taktınız ?

Eskisini söktükten sonra sadece elimden geldiğince kanallara denk gelecek şekilde ittirdim, özel bir işlem uygulamadım.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ersin Özkaya

El freni ile bazı soruların var .yardımcı olacak varsa memnun olurum.oncellikle aracın 2005 focus 2 Ghia.

1- aracının el freni elektrikli mi? Yada elektrikli el freni nasıl oluyor.aractan her indiğimde cizt diye bir ses geliyor.standart bir ses ve araç bir şey yapıyor kendi kendine .ben aceba el frenini cekmedegim için kendi otomatik mi çekiyor diye dusumuyirum

2- araç giderken el freninu çektiğinde hiç etki etmiyor .sanki hiç çekilmemiş gibi.bu normal bir durum mu ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

focusta elektrik li yok. motor stop edine motordan ses gelebilir cızzt diye ?

el freni 3-5 diş çekince zımba gibi kalmalı araba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Cızzt sesi direksiyon pompası olabilir

Arka fren diskleri ve balataları kontrol edilmeli, benim focusta 3-4 diş rampada çok rahat tutuyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Direksiyon pompası sesi değil lakin stop edince 3-4 saniye sonra geliyor .ama hep aynı ses araba kendince birşey yapıyor gibi olağan bir ses gibi geliyor bana.

Yılda giderken hemen hemen el freni yok gibi.cok az yavaşlatır arabayı.o zaman abalatalari kontrol ettirmek lazım.ayrica el freni biraz yukarıda kavriyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...