İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Titremesi

Şakir Koplay

Recommended Posts

Şakir Koplay

bugün otobanda giderken 130km/saat hıza geldiğimde direksiyonun titrediğini farkettim arabam henüz 30bin km de

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Hocam benim araç 2010 model focus 45binde ne yaparsam yapayım bu titreme geçmedi ama benim araç 80 ile 100 arasında yapıyor bu titremeyi yüksek hızlarda olmuyor.. Bi balanslara baktırın lastikleri kontrol ettrin bozulma olabilir.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Frene bastığınızda titredi ise büyük ihtimal diskler eğilmiş,yok basmadan seyir halinde titriyor ise balans olma ihtimali yüksek tabi bunların yanın jant eğilmesi lastik deformasyonu da eklenebilir.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Lastik ve jant sorunları ile ilgili bir durum. Araç üzerinde yapılan balans en güven verici olanı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Rot balanscıya gidin vakit kaybetmeden sorununuzun çözümü orada büyük ihtimalle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Jant eğrilmiş yada balans ayarı bozulmuş olabilir. Lastikçiye gidin jantlara ve balansa baktırın derim.

Yorum bağlantısı

Titreme gaza bastığınızda oluyor, gazdan çektiğinizde hemen kesiyorsa; iç aks kafaları, Bunda direksiyondan çok aracın şasesi sallanır gibi olur.

Titreme gaza bastığınızda oluyor, gazdan çektiğinizde bir süre devam edip, normale dönüyorsa, balans. Genelde gerçekten hissettiğiniz hızın yarısında yani 65-70km'de de hafif titreme yapıyor olması lazım. Titreme direksiyondan hissedilir. Ayrıca jant eğiklikleri, lastik basınç dengesizlikleri de titremeye neden olur. Balans problemi genelde sadece belli hızlarda oluşup, hızlandıkça ya da yavaşladıkça ortadan kaybolur. Benim karşılaştığım nokta genelde 120-140km aralıkları oluyor.

Titreme frene bastığınızda oluyor, frenden çektiğinizde hemen kesiyorsa; fren disklerinde sorun vardır. Disklerde yeterli kalınlık varsa, harici veya araç üstünde torna yapılır ya da değiştirilir. Bu işlemlerden sonra balataların da değiştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Yoksa bir süre sonra yüzeyleri birbirlerine uymadığından aynı probleme sebep olurlar. Buna da genelde aracın dikleri sıcakken yoğun su birikintilerinden geçmek veya şehirler arası yolculuklarda araca hemen yıkama amacı ile su tutulması neden olur.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Titreme gaza bastığınızda oluyor, gazdan çektiğinizde hemen kesiyorsa; iç aks kafaları, Bunda direksiyondan çok aracın şasesi sallanır gibi olur.

Titreme gaza bastığınızda oluyor, gazdan çektiğinizde bir süre devam edip, normale dönüyorsa, balans. Genelde gerçekten hissettiğiniz hızın yarısında yani 65-70km'de de hafif titreme yapıyor olması lazım. Titreme direksiyondan hissedilir. Ayrıca jant eğiklikleri, lastik basınç dengesizlikleri de titremeye neden olur. Balans problemi genelde sadece belli hızlarda oluşup, hızlandıkça ya da yavaşladıkça ortadan kaybolur. Benim karşılaştığım nokta genelde 120-140km aralıkları oluyor.

Titreme frene bastığınızda oluyor, frenden çektiğinizde hemen kesiyorsa; fren disklerinde sorun vardır. Disklerde yeterli kalınlık varsa, harici veya araç üstünde torna yapılır ya da değiştirilir. Bu işlemlerden sonra balataların da değiştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Yoksa bir süre sonra yüzeyleri birbirlerine uymadığından aynı probleme sebep olurlar. Buna da genelde aracın dikleri sıcakken yoğun su birikintilerinden geçmek veya şehirler arası yolculuklarda araca hemen yıkama amacı ile su tutulması neden olur.

Saygılarımla.

:good1: :good1: :good1:

Aynen. Sizinki balans ayarında sorun var gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şakir Koplay

cevaplarınız için teşekkürler. bu arada lastik ebatlarım 195 45 16 hankook olanlardan.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Efendioğlu

merhaba

aynı sorun bende de vardı. bugün lastikçime gittim lastiklere balans yaptırdım :)

Yorum bağlantısı
Ozan Akkaya

Aynı sorun bende de var. Salıncak burçları değiştikten sonra titreme yapmaya başladı. Sanırım balans istiyor.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Şakir Koplay

titreme 120-140 arasında yoğun oluyo yavaşladıkça veya hızlandıkça kesiliyor

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

titreme 120-140 arasında yoğun oluyo yavaşladıkça veya hızlandıkça kesiliyor

Büyük ihtimalle arka lastiklerinizde balans sorunu var. Mümkünse araç üstünde dinamik balans yaptırın. banim önceki mondeoda da aynı şekilde idi. Araç üstünde balans yaptırdım ve sıkıntı kalmamıştı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol

bende de mevcut titreme var geçenlerde gittim rot balansa usta tanıdık baya saolsun titiz davrandı eskisi gibi yok ancak janttaki eğiklikler yüzünden kesmenin mümkün olmadığı sallantılar var yani o öyle dedi. lstiklerim yeni onlar bitsin ondan sonra jant değiştireceğim o zaman sanırım çözümü bulabileceğim.

jantlarda da varsa belki eğiklik yapabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...