Musa Kuru 9 Temmuz 2012 Paylaş 9 Temmuz 2012 (düzenlendi) Merhabalar Aracımda 1 hafta önce böyle bir sorun çıkmılştı.. yağ soğutucusunu değiştirip motor suyu deposunu güzelce temizlemiştik.. Bugün baktığımda motor suyunun rengi biraz siyahlamış ve köpüklüydü.. Motor yağınada baktım yarıya inmiş.. 1 Hafta önce ya yağ soğutucusu yada conta yakmış denildi.. yağ soğutucusunu değiştirdik zaten sorun yine devam ediyor.. şimdi net olarak contamı yakmıştır arabam ? Birde bugün farkına vardım kalkış yaparken ıslık sesi gibi çınlama sesi geliyor uzunca.. Bu konuda yardımlarınızı verirseniz çok sevinirim.. bıktım artık bu arabanın sorunlarından satmayı düşünüyorum artık.. ilen veriyorum internete.. 9 Temmuz 2012 tarihinde Musa Kuru tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Temmuz 2012 Paylaş 9 Temmuz 2012 İstanbul'dasınız, tüm soru işaretleriniz için Osman usta'yı bulun. Ancak hazırlıklı olun derim, turbo ile yarım motor muhtemelen sizi bekliyor... 1 Yorum bağlantısı
Musa Kuru 9 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2012 turbodan hiç bahsedilmedi şimdiye kadar.. ağırlıkla yağ soğutucu diyorlar. birde conta diyorlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 9 Temmuz 2012 Paylaş 9 Temmuz 2012 İstanbul'dasınız, tüm soru işaretleriniz için Osman usta'yı bulun. Ancak hazırlıklı olun derim, turbo ile yarım motor muhtemelen sizi bekliyor... +1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Temmuz 2012 Paylaş 9 Temmuz 2012 turbodan hiç bahsedilmedi şimdiye kadar.. ağırlıkla yağ soğutucu diyorlar. birde conta diyorlar. Islık sesi için turbodur diyorum. Yorum bağlantısı
Ender Ertürk 9 Temmuz 2012 Paylaş 9 Temmuz 2012 Bu Osman Usta'yı nerden buluruz banada lazım Yorum bağlantısı
Uğur Gül 9 Temmuz 2012 Paylaş 9 Temmuz 2012 2 ay önce EGR MAF temizliği yaptırmıstım işlem sonrası arabada ıslık sesi geliyordu gaza basınca daha çok artıyordu usta dedi daha önce varmıydı dedim manyakmısın yoktu sonra motordan bişiler yaptı ön cam dibinden yani turbo ile hiç alakası yok heralde işlem sırasında bir iki vida sıkmadı senin sorunda inşallah öyledir. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Musa Kuru 11 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2012 ıslık sesi o günden itibaren kesildi.. motor suyu deposunu tekrar temizleyin dediler.. temizledik şuanda sorun görünmüyor.. bakalım hayırlısı inşallah conta değildir. Yorum bağlantısı
Kadir Çorap 11 Temmuz 2012 Paylaş 11 Temmuz 2012 ıslık sesi o günden itibaren kesildi.. motor suyu deposunu tekrar temizleyin dediler.. temizledik şuanda sorun görünmüyor.. bakalım hayırlısı inşallah conta değildir. Daha önce ford marka olmayan farklı bir araçta böyle bir olay başıma gelmişti dostum contadan yapıyor genelde conta yakmış araçta çekişten hafif bir düşme olur birde araçlar kolay kolay conta yakmaz arabaya son zamanlarda hararet yaptırdınızmı ? Yorum bağlantısı
Musa Kuru 11 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2012 Herkes harareti soruyor ama hiç hararet yapmadık. Yorum bağlantısı
Kadir Çorap 11 Temmuz 2012 Paylaş 11 Temmuz 2012 dostum bu konular ince konular araçta yağ eksilmesi varsa kesin bir problem vardır. birde hararet müşürünün çalıştığından eminmisiniz hararet göstergesi çalışıyormu harareti sormalarındaki sebep araçlar hararet görmeden kolay kolay conta yakmazlar bu yüzden soruyor olabilirler. ama şöylede birşey var contası patlak arabanın sesinden aracın contasının patlak olduğunu anlamayan tamirciye ben tamirci demem bir tamirciye götürüp göstersen bence senin için hayırlı olucak gibi duruyor üsttede belirttiğim gibi ince konular bunlar şuan belki bir contaya halledersin işi ama allah korusun yarın 1 contaya halledeceğin iş 1 motora maal olmasın sana bunun için götürüp detaylı bir check up yaptırt derim Yorum bağlantısı
Musa Kuru 12 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 12 Temmuz 2012 Şuan memleketteyim.. istanbula gittiğim zaman ilk işim bir ford servisine gidip check up yaptırmak olucak.. 1 Yorum bağlantısı
Musa Kuru 14 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2012 Arkadaşlar eğer conta yaktıysa masrafı ne olur aşağı yukarı.. serviste fln ortalama nasıl bir fiyata çıkarım ? Yorum bağlantısı
Kadir Çorap 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Arkadaşlar eğer conta yaktıysa masrafı ne olur aşağı yukarı.. serviste fln ortalama nasıl bir fiyata çıkarım ? conta çok pahalı bişey degil 50-100 lira civarıdır diye tahmin ediyorum işçiliğe birşey diyemem yanlız serviste işçilikler standarttır. Yorum bağlantısı
Musa Kuru 14 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2012 evet conta pahalı değildir ama o motoru indirme işçiliği baya bir pahalı diye tahmin ediyorum.. serviste işçilik standart derken ücret sabitmi ? Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 Umarım kötü bişey çıkmaz, çok can sıkıcı bir durum.. Yorum bağlantısı
Kadir Çorap 14 Temmuz 2012 Paylaş 14 Temmuz 2012 evet conta pahalı değildir ama o motoru indirme işçiliği baya bir pahalı diye tahmin ediyorum.. serviste işçilik standart derken ücret sabitmi ? standart derken sende gitsen aynı parayı alıcaklar bende gitsem aynı parayı alıcaklar fiyatını sorarsın olmassa sanayide bir ustaya götürürsün Yorum bağlantısı
Yahya ÖZDEMİR 5 Ocak 2013 Paylaş 5 Ocak 2013 Aynı sorunu bugün arabam da ben de farkettim hocam sonuc ne oldu ve ne kadara mal oldu? Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 hiç iyi bir haber değil, ya yağ soğutcunuz arızalı ya da motor rektifiye yolunda, her şekilde acilen baktırın, sorun giderildikten sonra soğutma sistemini yağ giderci ÖZEL katkı ile temizletmeyi ısrarla hatırlatın, acil bir durum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 önlemi tamiri ne kadar önceden yaparsanız o kadar iyi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 anladım bilgilendirme için teşekkürler. geçmiş olsun.Çağlar abi gerekeni söylemiş,ihmal etmeyin Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 300 TL civarı parça rakamı olmalı +- olabilir Yorum bağlantısı
Resul Demirel 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 Ben yeni değiştirdim yağ soğutucu 200 TL işçilik 100 tl Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Eylül 2013 Paylaş 10 Eylül 2013 soğutma sistemi temizleyici kimyasallar vardır, plastiğe de zarar verme rsiki yoktur Yorum bağlantısı
Recommended Posts