İçeriğe Yönlendir

İçeriden Kapıları Kilitleyememe

Cemal Demirezen

Recommended Posts

Cemal Demirezen

Merhaba araç 2001 model mondeo ghia arabanın kapılarını içeriden kilitlenmiyor.Serviste yazılım mı gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

İçerden kitlemek için hangi kapıda nereye basıyorsunuz:?

Çağlar abi kilitleme yeri yok.Kapı açma kolunu ters hareketle kilitleyebiliyorsunuz fakat sadece o kapı için hepsi kilitlenmiyor.

Yorum bağlantısı
Özkan Avcı

Benim bildiğim şoför kapısından kilitleyince hepsinin kilitlenmesi lazım.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Çağlar abi kilitleme yeri yok.Kapı açma kolunu ters hareketle kilitleyebiliyorsunuz fakat sadece o kapı için hepsi kilitlenmiyor.

ön yolcu kapısını denediniz mi?

programı herhalde focusla aynıdır.anahtar kumandasının üzerindeki kapı açma ve kapama tuşlarına aynı anda basarsanız(dörtlüler yanar),merkezi kilit programını değiştirmiş olursunuz.sizinki önceden bu ayara alınmış sanırım.kumandadan açma tuşuna basınca sadece şoför kapısı açılıyorsa,tuşa 2. basmada diğer kapılar açılıyorsa (kilitleniyorsa)kumanda ayarındandır.

kumandadan açma kapama tuşuna aynı anda basılı tutun,düzelmesi lazım.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Önder bey sorun kapının içeriden kilitlenmemesi içeriden bütün kapıları kilitleyemiyorum.Seyahat halinde kapılar kilitlensin istiyorum fakat tek tek el ile kilitlemek gerekiyor.Eşim kullanacağı için bu sorunu gidermem lazım.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

anladım ben sizi,sadece ön yolcu kapısını merak ettim.onu denediniz mi.ön yolcu kapısını içerden kilitleyince sadece kendisi mi kilitleniyor,arkadlar kilitlenmiyor mu?

benim anlattığım şey,içerden de dışardan aynı.kumandayla nasıl açılıyorsa içerden de aynısı oluyor.ayar değiştiyse,şoför kapısı içerden de merkezi kilit yapmaz

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Önder bey ayarlar normal ilk seferde hepsi açılıp kapanıyor,Yolcu kapısından da kilitleseniz sadece o kapı kilitleniyor.Kumanda ile de kilitlenmiyor araba çalıştığı için galiba.Dün Ankamall de bir bayan kullanırken dikkatimi çekti ghia değildi mondeosu ama giderken kapılar kilitlendi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

onu sormuştum, hangi kapıdan tetikleyince hepsi kitlenmiyor? diğer kapı tetikleyebiliyormu? merkezi kilidin programı yoktur mondeo da, merkezi modül üstünden çalışır ama programa kapalıdır

Yorum bağlantısı

Sol ön kapı döşemesi sökülüp, kilit temizlencek...

Bu işlem sonrasında çalışmazsa Ki çalışacaktır., diğer 3kapıdada aynı işlem yapılacak...

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

onu sormuştum, hangi kapıdan tetikleyince hepsi kitlenmiyor? diğer kapı tetikleyebiliyormu? merkezi kilidin programı yoktur mondeo da, merkezi modül üstünden çalışır ama programa kapalıdır

Çağlar abi hiçbir kapı tetiklemiyor.Hepsi de sadece kendini kilitliyor.

Sol ön kapı döşemesi sökülüp, kilit temizlencek...

Bu işlem sonrasında çalışmazsa Ki çalışacaktır., diğer 3kapıdada aynı işlem yapılacak...

Hakan bey bu işlem çok uğraştırıcıymış.Kumanda ile hiç sıkıntı olmuyor.

Yorum bağlantısı

Benim de hatırladığım kadarı ile hareket halinde otomatik kilitlenme yoktu kapılarda. Bu nedenle sürücü kapısındaki metal kola hafif bastırarak tüm kapıları kilitlerdim. Mk3'ü de aldığımda yoktu ama focuslardaki sistemi forumda uygulayıp, devreye almıştım ki, hala da bu şekilde çalışıyor.

Merkezi kilidi devreye sokmak için önce Özcan Bey'in önerisini uygulayabilirsiniz. Önce açma ve kapama tuşlarına uzun basarak, kumandadan ilk basışta sadece şöför kapısı, ikinci basışta tük kapıların açılmasını sağladıktan sonra içerden kilitlemeyi deneyebilirsiniz. Olmazsa tekrar aynı şekilde iki düğmeye uzun basarak eski haline getirip deneme yapılabilir.

Benim kullandığım araçta sistem sorunsuz çalışıyordu. Sadece arka kapı kumandadan veya şöför tarafından tüm kapılar açıldığı halde açmama yapınca tamir edilmişti.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

benim aracımda da arasıra aynı sorun oluşuyor.Şoför kapı mandalını içe ittirdiğimde hepsini kilitlemiyor sadece kendisini kilitliyordu.Kapı döşemesini sökmeden önce 1 kutu wd40 alarak kapıdaki kilit mekanizmasının içine bolca sıkmanızı tavsiye ederim,tüm kapı kilitlerinde aynı işlemi gerçekleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.bu şekilde sorununuzun düzeleceğine eminim.

Klilitçiye götürdüğümde kapı kilidinin komple değişmesi gerektiğini,bozulduğunu söyledi ama sadece wd 40 la değişmesi gereken kapı kilidi çalışmaya başladı :D

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Uzaktan kumanda orjinal mi yoksa alarm mı var sonradan takılmış?

Orjinal Çağlar abi alarm yok.

benim aracımda da arasıra aynı sorun oluşuyor.Şoför kapı mandalını içe ittirdiğimde hepsini kilitlemiyor sadece kendisini kilitliyordu.Kapı döşemesini sökmeden önce 1 kutu wd40 alarak kapıdaki kilit mekanizmasının içine bolca sıkmanızı tavsiye ederim,tüm kapı kilitlerinde aynı işlemi gerçekleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.bu şekilde sorununuzun düzeleceğine eminim.

Klilitçiye götürdüğümde kapı kilidinin komple değişmesi gerektiğini,bozulduğunu söyledi ama sadece wd 40 la değişmesi gereken kapı kilidi çalışmaya başladı :D

Bahadır bey tam olarak nereye sıkmam gerekiyor wd 40 ı

Yorum bağlantısı

Orjinal Çağlar abi alarm yok.

Bahadır bey tam olarak nereye sıkmam gerekiyor wd 40 ı

Cemal bey ;

kapı açık halde iken wd40 ın yanında gelen ince püskürtme hortumunu resimde gözüken yerden kilit mekanizmasının içine doğru uzatarak bolca sıkın.aracın içine oturarak kapıyı kapatın,ve birçok kez kilit kolu ile oynayın,kilitleyip açın.bir süre sonra tüm merkezi kilit çalışmaya başlıyor.En azından benim aracımda öyle oldu

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Cemal bey ;

kapı açık halde iken wd40 ın yanında gelen ince püskürtme hortumunu resimde gözüken yerden kilit mekanizmasının içine doğru uzatarak bolca sıkın.aracın içine oturarak kapıyı kapatın,ve birçok kez kilit kolu ile oynayın,kilitleyip açın.bir süre sonra tüm merkezi kilit çalışmaya başlıyor.En azından benim aracımda öyle oldu

Teşekkürler Bahadır bey wd-40 temin edip deneyim bir inşallah düzelir.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Bahadır bey vermiş olduğunuz bilgi ile problem çözülmüştür wd 40 birkez daha işe yaradı.Çok teşekkürler

Yorum bağlantısı

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.güle güle kullanın.Bu arada diğer kapılarınızı da biraz yağlamanız daha sağlıklı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Yardımcı oldunuz Bahadır bey.Hepsini temizledim en son sol arka kapıya wd-40 sıkarken olduğunu anladım olacağını çünkü kapıyı kilitleyip tekrar anahtarın kilitleme düğmesine bastığınızda çıkan tık tık kilit sesi çıkıyordu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...