İçeriğe Yönlendir

2 Ve 3 Viteslerde Ani Gazda Tekleme

Harun Aydın

Recommended Posts

Harun Aydın

Herkese ıyı gunler benim sıkıntım arac 2 ve 3 viteslerde anı gazda bir sırkeleme tekleme yapıyor 2 sn kadar 2 ıncı vıtese takıyorum anıden gazı kökluyorum araç bir kendını silkeliyor 3 te de aynısı bunun sebebi nedir acaba ? benzinte'de tüpte'de aynı skıntı var

Birde hala alısmıs değilim bunun debriyajına aldım alalı Ustten kavrıyor bazen bayılır gibi hissediyorum ama piskolojik'te olabilir kafayı takmış durumdayım yokuşlarda kalkıyorum sorunsuz arabanın çekişinde'de sorun yok 5'inci viteste 3.2 devirde 120 gidiyor bu normalmidir ? nasıl anlayacağım bittiğini bitmek üzere olduğunu bazı ustalar iyi diyor bazıları bitmiş diyor değistirsemmi kararsız kalmıs durumdayım ?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

El freni çekilir ; 3. yada 4. viteste kalkış yapmaya çalışılır ( debriyaj tamamen çekilir )Araba stop ederse debriyajınız sağlam ; stop etmez ise debriyaj son günlerini yaşıyordur.. (Bu denemeyi sürekli yapmayın her deneme debriyajın ömründen yer ;) )

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Aydın
(düzenlendi)

El freni çekilir ; 3. yada 4. viteste kalkış yapmaya çalışılır ( debriyaj tamamen çekilir )Araba stop ederse debriyajınız sağlam ; stop etmez ise debriyaj son günlerini yaşıyordur.. (Bu denemeyi sürekli yapmayın her deneme debriyajın ömründen yer ;) )

anladım abi yavaş yavaşmı bırakıcaz? birdenmi debriyajı ilk sorum hakkında bir bilginiz yok galiba ?

tarihinde Harun Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Debriyajınız sağlamsa ilk soru için ateşleme sistemini gözden geçirmek lazım ; ucuzdan pahalıya ; buji- buji kablosu - bobin ;)

Debriyajı bırakma süreniz 3 saniye olsun mesela ;)

Yorum bağlantısı
Murat Şahiner

Bu işlem bi nevi baskı - balata kontrolü mü oluyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu işlem usta bir şoför tarafından yapılmazsa kötü sonuçlar doğurabilir.Tavsiye edilmez..siz en güzeli bir ustaya gösterin..

İlk sorunuza gelince akü kutup başlarını söküp biraz bekledikten sonra takın.Daha sonra LPG ye hiç geçmeden sürekli olarak aracı 50-60 km kadar benzinde kullanın.Düzelme var mı takip edin.Eğer düzelmişse LPG için kalibrasyon yaptırın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Bu işlem usta bir şoför tarafından yapılmazsa kötü sonuçlar doğurabilir.Tavsiye edilmez..siz en güzeli bir ustaya gösterin..

İlk sorunuza gelince akü kutup başlarını söküp biraz bekledikten sonra takın.Daha sonra LPG ye hiç geçmeden sürekli olarak aracı 50-60 km kadar benzinde kullanın.Düzelme var mı takip edin.Eğer düzelmişse LPG için kalibrasyon yaptırın.

ama benzinde'de tüpte'de aynı problem var abi ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

ama benzinde'de tüpte'de aynı problem var abi ?

LPG benzin haritasını bozmuş olabilir.Bu yüzden benzinde kullanman ve tekrar aracın haritayı oluşturmasını beklemen lazım.Düzelirse LPG ayarı yaptıracaksın.Bu ayarda sağlıklı benzin haritasına göre yapılacağı için sıkıntı ortadan kalkacak.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan
(düzenlendi)

Herkese ıyı gunler benim sıkıntım arac 2 ve 3 viteslerde anı gazda bir sırkeleme tekleme yapıyor 2 sn kadar 2 ıncı vıtese takıyorum anıden gazı kökluyorum araç bir kendını silkeliyor 3 te de aynısı bunun sebebi nedir acaba ? benzinte'de tüpte'de aynı skıntı var

Birde hala alısmıs değilim bunun debriyajına aldım alalı Ustten kavrıyor bazen bayılır gibi hissediyorum ama piskolojik'te olabilir kafayı takmış durumdayım yokuşlarda kalkıyorum sorunsuz arabanın çekişinde'de sorun yok 5'inci viteste 3.2 devirde 120 gidiyor bu normalmidir ? nasıl anlayacağım bittiğini bitmek üzere olduğunu bazı ustalar iyi diyor bazıları bitmiş diyor değistirsemmi kararsız kalmıs durumdayım ?

ah kardeşim bu sorun aynısı bendede var hala düzelmedi takipteyim bakalım nasıl çözülcek.bundan dolayı binmiyorum arabaya.çok acil durumlarda biniyorum

binmemim sebebi gösterdiğim ustalar bunda bişey yok diyor sen kafaya takıyorsun diyor ondan yapacak adamda yok

hiç fark etmiyor bence benzindede aynı yapıor benim araç benzinli tüpde yok bu sorun var.ustalar yok diyor :D :D .akü kutup başını söküp takmayla düzelecekse deneriz hemen

tarihinde Serkan Ünsalan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ender Er

aynı sorun bendede vardı gecen gün tamircim binince fark etti oda buji buji kablolarını degiştirdi şimdi düzeldi sorun istersen bi baktır bujilerine birde bujilerin acıklıktı mesafesine bakıp aldanıyor tamirciler önce baska bi tamirciye baktırdım söktü bujileri güzel deyip taktı degişince sorun duzeldi garantı olsun diye kablolarını da degiştirdim bi deneyin isterseniz

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

teşşekkür ederim bakalım tüpü taktıralı 3 ay oldu taktırmadan öncede vardı aynı sorun buji buji kablolarından bir başlayalım olmassa

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Acar

ateşleme bobinide olabilir benim 2 ay önce değişti değişmeden önce yolda seyir halindeyken araba gaz kesiyordu ve sonra arabayı 3 silindirle sanayiye zor götürdük kabloda olabilir tabiki ama bobinde olabilir ben değiştirdim sorun çözüldü

Yorum bağlantısı
Tufan Bitir

çok basit 4 buji değişecek ( 30 TL). değiştirdikten 1 ay sonra falan yine tekrar ederse buji kabloları değişecek ( 110 TL). Sorun yine devam ederse distribütör değişecek ( 90 TL). sorun tamamen çözülmüştür tecrübeyle sabittir.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Harun Aydın

Daha once konu açmıştım araç 3 ve 4 uncu viteslerde ani gazda yada yavaş da olsa bi silkeleme tekleme araç ileri geri yapıyor buji buji kabloları bobin orjinali ile değişti ama bu sorun devam edıyor ne yapmalıyım tavsiye edeceğiniz servıs varmı dır yada ?

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Daha once konu açmıştım araç 3 ve 4 uncu viteslerde ani gazda yada yavaş da olsa bi silkeleme tekleme araç ileri geri yapıyor buji buji kabloları bobin orjinali ile değişti ama bu sorun devam edıyor ne yapmalıyım tavsiye edeceğiniz servıs varmı dır yada ?

Motor kulağına bakıldı mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

egzoza baktınız mı? tıkalı ise motor hava alamadığı içinde böyle bir durum olur

Motor kulağına bakıldı mı?

egsoza baktırmadım ön kısımlara hiç

motor kulağıyla alakası olacağını sanmıyorum abi araç kesiyor sankı o an yakıt gitmiyor ateşlemiyor gibi bir şey.

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Motor kulağında sıkıntı olduğu zaman sanki ani yığılma yapıyormuş gibi bir his veriyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir de arkadaşlar... Forum düzenine neden uymuyorsunuz...

Daha önce bu sorun için konu açmışsınız, yine aynı sorun devam ederken, neden yeni konu açma gereği duyuyorsunuz...

Yani ne düşünerek bunu yapıyorsunuz.. ?

Forumda alt yapı olarak bir eksiklik mi var, düşünceniz nedir.. ?

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Bir de arkadaşlar... Forum düzenine neden uymuyorsunuz...

Daha önce bu sorun için konu açmışsınız, yine aynı sorun devam ederken, neden yeni konu açma gereği duyuyorsunuz...

Yani ne düşünerek bunu yapıyorsunuz.. ?

Forumda alt yapı olarak bir eksiklik mi var, düşünceniz nedir.. ?

emmi nerelere çektin konuyu yok öyle bir şey sadece geride kaldığı için daha hızlı yardım almak düşüncesi ile yeni konu açtım....

evet benzinde de lpg dede yapıyor..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

emmi nerelere çektin konuyu

Bir yere çekmedim.. ciddi olarak merak ettiğim için sordum.. Dikkat edersen, cümlelerim tamamen soru cümlesi.. Niye bunu yaptığını merak ettiğim için sordum...

evet benzinde de lpg dede yapıyor..

Silindir kompresyonları ölçüldü mü ? Aracın rolantisi düzgün mü ? Orjinal kablo ile değişti demişsin.. Orjinal kabloyu nereden aldın.. kaça aldın.. ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

bobin büyük ihtimalle sorunlu olan.buji kablosunu değiştirdikten sonra yapıyorsa geriye bobin kaldı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Bir yere çekmedim.. ciddi olarak merak ettiğim için sordum.. Dikkat edersen, cümlelerim tamamen soru cümlesi.. Niye bunu yaptığını merak ettiğim için sordum...

Silindir kompresyonları ölçüldü mü ? Aracın rolantisi düzgün mü ? Orjinal kablo ile değişti demişsin.. Orjinal kabloyu nereden aldın.. kaça aldın.. ?

bobin büyük ihtimalle sorunlu olan.buji kablosunu değiştirdikten sonra yapıyorsa geriye bobin kaldı.

bende cvp verdim ama neden açtığımı tekrar söyledim herhangi bir ard niyetim yok.

buji buji kabloları toplamda 270 tl cıvarında tuttu abi bobinde değişti ama il değiştirdiğinde yapmamıştı 2 gün sonra yapmaya başladı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...