İçeriğe Yönlendir

Ön Park Sensörü

Mustafa Öztürk2

Recommended Posts

Mustafa Öztürk2

Merhabalar ,

forumda biraz araştırma yaptım ama ön park sensörü ile ilgili bir bilgi bulamadım. Daha önce connecte orjinal ön park sensörü taktıran var mı?Focus sensörleri oluyor mu mesela :) Daha uç bir soru da park pilot yaptıran var mı? Golfte ön arka park sensörü gayet kullanışlı oluyor. Connect için de düşünüyorum ama pek bilgi bulamadım. Bilgisi olan var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ön park sensörü dediğiniz. arka park sensöründen farklı değil. bi tuş koyacaksınız bi de zaman rölesi orjinali gibi olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

E tuş ve zaman rölesi onun için zaten :) belli bir hızda devreden çıksın diyen için wss den tetik alıp bir devre ile yapabilir. iş iyi elektrikçi elektronikçide.

bu arada piyasa işi ön -arka park sensörlerinden verim alamıyorlar diye çoğu aksesuarcı takmıyor bizim buralarda.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Nette VW grubu için satılık orjinal fabrikasyon ön-arka sensör takımları gördüm. Connecte uyarlayabilirsin. Önün sesi farklı, arkanın sesi farklı. 2 araç arasına paralel parkta çok kullanışlı.

can bus olmadan onların çalışcağını sanmıyorum abi

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

hatta ön park sensörü için tuş olarak mondeolardaki kullanılabilir. connect ile ortak gibi duruyor o tuş

Yorum bağlantısı
Mustafa Öztürk2
(düzenlendi)

ön park sensörü dediğiniz. arka park sensöründen farklı değil. bi tuş koyacaksınız bi de zaman rölesi orjinali gibi olur

Mesela golfe sonradan orjinal sensörleri taktım. Geri vitese taktığım zaman ya da tuşa basınca hızım 10 km/saat olana kadar sensör çalışıyor. Bunu vag-com aracılığıyla 20 km/saat e de çıkartabiliyorum ya da daha fazla.

Tuş koyarsam da sadece manuel açıp kapatmış olacağım. Ben manuel açmasını değil aynı golfteki gibi bir sistem oluyor mu onu merak ediyorum..

Focus hiç kullanmadım bilmiyorum ama onun sensör sistemi de belli bir hıza ulaştıktan kapanıyor mu? Öyle bir olay olsa parçaları toplar uygulamaya başlarım açıkcası..

Nette VW grubu için satılık orjinal fabrikasyon ön-arka sensör takımları gördüm. Connecte uyarlayabilirsin. Önün sesi farklı, arkanın sesi farklı. 2 araç arasına paralel parkta çok kullanışlı.

Malesef . O bağlantıyı golfe yaptım ve can bus modulüne bağlanmadan olmuyor. Ford a olmasını geçtim otomatik park yapacaktım. Park assist beyni taktım o bile esp olmadan çalışmadı. Kodlama ile şöyle böyle çalıştırıyorsun ama başka arıza veriyor. Kısacası vw için orjinal bir parça forda olması imkansız gibi birşey..

tarihinde Mustafa Öztürk2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Öztürk2

Golfte kullandığım park beyninin görüntüsü aynen bunun gibiydi. Connectte park beyni nerde acaba bulsam söker bakardım 8 sensöre uygun mu değil mi.. Mesela caddy comfortlinelarda sadece arka sensör var ama park sensör beyinleri 8 sensöre uygun. Sadece kablo , sensörler , sensör tutacakları , tuş ve buzzer la işlem bitiyor. Bunu da halletmem lazım :))

http://www.fordpartsuk.com/shop/ford_galaxy_parking_aid_system_module_2000-2006_f_1111381.htm

1.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Öztürk2

Bugünkü sıcak havaya rağmen duramadım ve sensör beynini bulmaya koyuldum. Obd portunun arkasında konumlandırılmış. Parça numarasından kaç sensöre uygun olduğunu araştırıp gerekli işlemi yapmak sıradaki adım sanırım :)

fotoraf0123.jpg

fotoraf0124a.jpg

Bunlar da bonus :D

fotoraf0122e.jpg

fotoraf0121h.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...