Savaş Değişli 17 Temmuz 2012 Paylaş 17 Temmuz 2012 Arkadaşlar selamlar Tatil başladı Konya'ya memlekete geldim ama klimada bir sıkıntı var. Araç rolantide çalışırken soğutma yapmıyor.Hafif gaz verince ,1200 deviri falan geçince soğutuyor.Yolda giderken sıkıntı yok.Geçen hafta gaz bastırdım 800 km falan yol yaptım yolda soğutmada sıkınıtı yaşamadım.Gösterdiğim ustalar klima kompresöründe arıza olduğunu söylüyorlar ve kimi klima radyatörününde kompresörle beraber değişmesi gerektiğini yoksa 2 seneye kalmaz tekrar arıza açacağını söylüyorlar.Birde bu şekilde binmemin ilerde kompresörü kitleyip kayışı koparma ve hararet yapma riskiminde olduğunu söylediler. Tamiri yokmuş sanırım.Buna benzer bir sıkıntısı olan ve çözen veya önerisi olan var mı? Evde netim yok akşama tekrar kafeye gelirim hemen cevap veremezsem kusura bakmayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Temmuz 2012 Paylaş 17 Temmuz 2012 Hocam şimdi klimacı ustamı aradım. Kompresörün arkasında bir parça var onu değiştirerek denenmesi lazım. O çözüm olmazsa kompresör değişcek dedi. 1 Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 17 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 17 Temmuz 2012 Hocam şimdi klimacı ustamı aradım. Kompresörün arkasında bir parça var onu değiştirerek denenmesi lazım. O çözüm olmazsa kompresör değişcek dedi. Mehmet abi parçanın adı neymiş,veya nasıl bir şeymiş.Şimdi sanayiye gitsem ustaya desem kompresörün arkasındaki parça diye bilmez:D Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Temmuz 2012 Paylaş 17 Temmuz 2012 Yarın sorayım.Fazla bir parça olacağını sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 17 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 17 Temmuz 2012 Yarın sorayım.Fazla bir parça olacağını sanmıyorum. Mehmet abi birde şu iki soruyu sorar mısın? 1-Kompresörle beraber klima radyatörüde değişmeli mi? 2-Bu şekilde binmenin bir zararı olur mu? yani Kompresör kilitlenip kayışı koparma durumu ve yolda bırakma durumu oluyor mu? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Temmuz 2012 Paylaş 17 Temmuz 2012 Bu şekilde kullanmanın bir zararı olmaz.. Kompresör ile radyatörü birlikte değiştirmenin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz.. Bunu diyen ustadan da mantıklı bir açıklama bekleme ama dediğini de yapma.. Bence saçma.. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 17 Temmuz 2012 Paylaş 17 Temmuz 2012 Mehmet abi birde şu iki soruyu sorar mısın? 1-Kompresörle beraber klima radyatörüde değişmeli mi? 2-Bu şekilde binmenin bir zararı olur mu? yani Kompresör kilitlenip kayışı koparma durumu ve yolda bırakma durumu oluyor mu? Mehmet abi gereken cevabı vermiş. 1 Yorum bağlantısı
Melih Bozkurt 18 Temmuz 2012 Paylaş 18 Temmuz 2012 2 hafta önce klimam soğutmayı komple kesti ve rahatsız edici bi ses çıkarmaya başladı. Bostancı sanayi'de klima gaz dolumu yapan bi yere götürdüm. İlk önce gaz basıp denediler ama klima yine soğutma yapmadı. Kompresörün bozulduğunu, tamiri veya tamir olmayacak durumdaysa değişmesini gerektiğini söylediler. Fiyat olarak da 500-550 yi gözden çıkar dediler. Neyse şimdilik kalsın dedim ve çıktım oradan. Bugün bi arkadaşımın babasının tanıdığına götürdük, adam kompresör yağsız kalmış dedi ve bi yağ getirip yağ bastı kompresöre. Kompresörün yağlanması + klima gazı toplam 100tl ye sorunum çözüldü. Sizin sorununuzda muhtemelen kompresörün yağsız kalması gibi geldi bana. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 19 Temmuz 2012 Paylaş 19 Temmuz 2012 Hocam klima kompresörünün arkasında siyah kapak açılacak ve orada 3 cm büyüklüklüğünde bir parça varmış.Bypas adında galiba. O parça değiştirilidiğinde düzelm ihtimali var diyor usta. Düzelmese kompresör değişecek. bu arada bu işi erken çöz derim. Kompresör kitlerse klima tesisatı komple temizlenmesi gerekiyor. Bunun için ekstra bir ücret çıkıyor bilgin olsun hocam. 1 Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 19 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2012 Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize Malum Bingöl de görev yaptığım için ve doğru dürüst bir usta oralarda bulamayacağım için biraz aceleci davranıyorum,Konya da bu iş halledeyim diye. Bugün Mehmet abi ilede konuştuk bilgisi var.Kompresör ve radyatör siparişi verdim ikisinide değiştirip kafam rahat etsin istedim.Birde geçenlerde klima sıkıntısı olmadan yolda ağaç kesilirken çıkan çayırtılı sese benzer bir ses gelmişti arabadan klimada açıktı kapatınca geçmişti büyük ihtimal oradan yedik kompresörü. Fiyat olarak şimdilik 600 Hella marka Kompresör 250 tl Visteon Klima radyatörü işçilik ne tutar bilmiyorum artık Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Alkan 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Savaş hocam merhaba. Benim aracında klima kompresörü kendini kitledi. Hella marka 600 tl ye İnternet de satılıyo tavsiye eder misin senin araçta herhangi bir sıkıntı oldu mu ? Yorum bağlantısı
Koray Demir 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 Savaş hocam merhaba. Benim aracında klima kompresörü kendini kitledi. Hella marka 600 tl ye İnternet de satılıyo tavsiye eder misin senin araçta herhangi bir sıkıntı oldu mu ?Hella montajda kullanılan orijinal üründür. Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Alkan 24 Temmuz 2015 Paylaş 24 Temmuz 2015 haftaya taktırmayı düşünüyorum bakalım inşallah sıkıntı olmaz Yorum bağlantısı
Recommended Posts