Levent Pamukçuoğlu 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 merhaba arkadaşlar sizlerle bugün yaşadığım olayı paylaşmak ve fikrinizi almak istedim.elektrikli bisiklet aldım fakat memnun kalmadım silifkede yazlıkta kullanmak için almıştım ama buradaki yollar çok kötü.aldığım elektrikli bisikletin bu yollara uygun olmadığını kullanınca gördüm ve geri götürüp iade etmek istedim.adam adanada bir şirket adına satış yapıyor ve ödemeyi mail order yöntemiyle aldı.iade ettim biisikleti.adam da adanaya mail attım iade için dedi.akşam saatlerinde aradı mail orderı iptal ettiremedim şöyle iyi bisiklet böyle iyi diye bana laf anlatmaya başladı.yok bende istemiyorum dedim.para iadesini nasıl yapabilirim sizlerden fikrinizi almak istiyorum.bankaya gidip dilekçe ver dediler ben böyle bir şirket tanımıyorum böyle bir ürün bende yok diye,doğru mudur? şimdiden teşekkür ederim Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 kartınızı iptal edebilirsiniz banka size tamamen yeni bir hesap numarası ve kart verebilir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Kredi kartına iade yapılır... Sorun olmaması gerekir.. İptal çözüm değildir.. Çekilen çekilmiştir.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 .bankaya gidip dilekçe ver dediler ben böyle bir şirket tanımıyorum böyle bir ürün bende yok diye,doğru mudur? şimdiden teşekkür ederim Direk haksız duruma düşersiniz.. Sonuçta yanıltıcı bir davranış sergileyeceksiniz.. Karşı taraf kendini savunup dava açabilir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 bankaya gidip dilekçe ver dediler ben böyle bir şirket tanımıyorum böyle bir ürün bende yok diye,doğru mudur? şimdiden teşekkür ederim Kesinlikle suçlu duruma düşersiniz.. Dolandırıcılık olur bu... Malı al, kartı ver.. sonra tanımıyorum de, bilgim dışında çekmişler de.. Olmaz.. Yorum bağlantısı
Levent Pamukçuoğlu 23 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2012 Kredi kartına iade yapılır... Sorun olmaması gerekir.. İptal çözüm değildir.. Çekilen çekilmiştir.. adam iade etmek istemezse ne yapabilirim mehmet abi? dediğin gibi iptal etmek çözüm değil çekilen çekildi karttan Yorum bağlantısı
Levent Pamukçuoğlu 23 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2012 aynı gün iade ettim ve aldılar sonra yan çiziyorlar iade işlemi yapamadım falan diye.iade hakkımın olduğunu biliyorum Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 (düzenlendi) Sizin yapmanız gereken : Mail order denen şey, pos makinası yerine online-pos ile yada banka yoluyla işlem yapılmasıdır. Bazı firmalar mail orderları alıp, bankaralara komisyon vermemek için pay-pal gibi sitelere kk ile para transfer edip, oralardan kendi hesaplarına havale yaptırıyorlar. Böylelikle fatura kesme zorunluluğunu da ortadan kaldırıyorlar. (Sizin için geçerli değil tabi, faturanız illaki vardır). PAypal benzeri sitelerin premium üyeliklerinde havale masrafları sıfıra yakın oluyor. Kredi kartınızla atm'ye gidin yada varsa web şubesine girin, dönem içi hareketler yada bekleyen provizyonlar bölümünde firma adını görmeniz gerekir. Bilmediğiniz bir isim görürseniz müşteri hizmetlerini arayıp kartınızı askıya aldırın. Firmanın yapması gereken : Her türlü kredi kartı tahsilatını, gün sonu işlemini yapmadan evvel sorunsuzca iptal edebiliyorlar. Eğer ertesi gün iptal etmeleri gerekirse, bankayla olan ikili ilişkilerine bağlı olarak bir dilekçe yazıp fakslayarak ya da direk bankaya gidip elden teslim ederek iptali gerçekleştirebiliyorlar. Mail order ödemesini iptal edememek gibi bir durum söz konusu değil yani. Adamları sıkıştırın, hakem heyeti falan deyin korkup hemen hallederler. 23 Temmuz 2012 tarihinde Hadi Küçükoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Hemen noterden protesto ve mahkemeye verin, bak nasıl iade alıyorlar, zaman geçirmeyin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 aynı gün iade ettim ve aldılar sonra yan çiziyorlar iade işlemi yapamadım falan diye.iade hakkımın olduğunu biliyorum İade hakkınız yasal ise, iade de yaparlar.. karta iade yapamıyorsa nakit iade yapsınlar.. Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Son mesajınızdan yola çıkarak şöyle bir varsayımda bulunuyorum : Ödediğiniz meblağı 1000 TL kabul edelim. Siz ödeme yaptıktan sonra banka firmanın hesabından eskiye dair borçlarına karşılık veya aylık pos makinası kotasını dolduramamış olmasından ötürü, ya da firmanın bankaya vermiş olduğu herhangi bir limit taahhütünü yerine getirememiş olmaları neticesinde, bir miktar para kesmiştir. Firma hesabına 946,14 TL gibi küsüratlı bir para geçmiştir. Bu nedenle iptalin gerçekleşmesi için paranın tekrar 1000 TL'ye tamamlanması istenmiştir. Sıkıntı burada olabilir. Yorum bağlantısı
Levent Pamukçuoğlu 23 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2012 tamam ozaman yarın yapacağım ilk iş gidip adamdan iadesini istemek.gerekiyorsa adanadaki şirketi arayıp adamlarla konuşmak.zorluk çıkarmaya devam ederlerse hakkımı yasal yollardan arayacağımı söyleyip mahkemeye vermek Yorum bağlantısı
Levent Pamukçuoğlu 23 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2012 Son mesajınızdan yola çıkarak şöyle bir varsayımda bulunuyorum : Ödediğiniz meblağı 1000 TL kabul edelim. Siz ödeme yaptıktan sonra banka firmanın hesabından eskiye dair borçlarına karşılık veya aylık pos makinası kotasını dolduramamış olmasından ötürü, ya da firmanın bankaya vermiş olduğu herhangi bir limit taahhütünü yerine getirememiş olmaları neticesinde, bir miktar para kesmiştir. Firma hesabına 946,14 TL gibi küsüratlı bir para geçmiştir. Bu nedenle iptalin gerçekleşmesi için paranın tekrar 1000 TL'ye tamamlanması istenmiştir. Sıkıntı burada olabilir. haklısınız öyle bir sıkıntıları da olabilir. ama yinede zannetmiyorum vermemek için ellerinden geleni yapacaklarları için Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Kötü düşünmeyin.. Belki de bir sorun yaşıyorlardır.. Görüşülerek aşılacağını tahmin ediyorum.. Bence firmayı siz arayın.. Yorum bağlantısı
Metin Çilo 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 (düzenlendi) online satışlarla ilgili yeni düzenlemeler var her iki tarafta sorumlu. Önce satış sözleşmesini bir okuyun sonra orada cayma hakkı var onu kullanmak istediğinizi belirtin adam hala yok felan çekerse zamanınız da bol ise hemen savcılığa gidin bu durum nitelikli dolandırıcılığa girer adamın ipini çekerler. Ayrıca ilçe ve il merkezlerinde kaymakamlık ve valilik bünyesinde tüketici hakları heyeti var hemen başvurun. Bildiğim kadarıyla 7 iş günü süreniz var. 23 Temmuz 2012 tarihinde Metin Çilo tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Levent Pamukçuoğlu 24 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2012 adana seyhanda bir motor dükkanı ama kredi kartı ekstresinde şirket ismine bakamadım Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Temmuz 2012 Paylaş 24 Temmuz 2012 Bence adamlar işi bilmiyorlar..Bu yüzden de olabilir.Mail order olayı bazılarına karışık geliyor. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 24 Temmuz 2012 Paylaş 24 Temmuz 2012 Mail order ile yapılan işlemlerin tutarı genelde 30-45 gün içinde hesaba yatıyor . Buda etken olabilir . Yorum bağlantısı
Levent Pamukçuoğlu 24 Temmuz 2012 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2012 adama gittim konuştum,muhasebecilerine iade için faks çektim dedi.muhasebecilerini de aradım, ben de iade için bankaya faksı çektim; artık kartınızdan takip edebilirsiniz bugun yada yarın yatırırlar dedi.inşallah en kısa sürede yatırırlar. değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 24 Temmuz 2012 Paylaş 24 Temmuz 2012 Genelde hesap kesim tarihinizin son günü yatırılır Yorum bağlantısı
Recommended Posts