İçeriğe Yönlendir

Araç Seçimi İçin Yardım Lütfen

Taner Ulusoy

Recommended Posts

Benzinli düşük hacimli turbolu bir araç için ne marka model hacim olursa olsun en azami yakacağı değer7/8LT'dir. Benzinli olup dizel gibi yakmasını bekleyemeyiz ama dizel fiesta parasına C sınıfı jetta çok daha iyi bir seçim olacaktır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya

Taner bey çok geç kalmışım sanırım ama bende bir iki satır yazmak istedim.

Şayet siz satın aldıysanız bile daha almayan ama benzer durumda olabilecek arkadaşlar için yazmak isterim.

yakın zamanda bende 40 000 tl bütçe ile illa 0 olacak diye araçları araştırırken bahsedilen araçların hepsini iyi kötü tartmış bulunmaktayım. :)

öncelikle yorumları okudukça okudum. genelde vw demişler, ancak muhakkak Golf Golf diyenler herhangi bir vw satış temsilcisiyle hiç konuşmamışlardır bile. İddia ediyorum istediğiniz Golf ü almak isterseniz bide bir iki opsiyon seçerseniz en az 1 2 ay beklersiniz.o da iyi döneminde. yakın zamanda 38 000 39 000 e benzinli golf var diye okuduğum gibi gittim arkadaşımla. evet liste fiyatı öyle olan bir golf var ama aracı bulursanız alırsınız. bir miktar para verip listeye giriyorsunuz şayet sıra size gelince aracın satışını yapıyorlar tabi o zamanki liste fiyatı ile dövüz kurundan. yani kesinlikle fiyat garantisi yok. vw de satış galiba genelde şu şekilde oluyor.

merhaba ben bir siyah polo trendline bilmem ne istiyorum.şu bu opsiyonları olacak.kabaca ne kadar tutar.

tabi hemen hesaplayalım. o opsiyonlarla bilmem ne vergisi zart zurt dahil 39 500 (misal)

aa güzelmiş. ne kadar sürede gelir.

yani bunu sipariş geçeceğiz elimizde yok.2 3 haftayı geçebilir. ama siz isterseniz son 2 tane beyaz polo comfortline bilmem ne var. onu şu kadar paraya şöyle böyle koşullarda tamam derseniz getirtebilirim.hemen hemen sizin istediğiniz poloyla aynı hem sıra beklememiş olursunuz falan filan.

ben teşekkür edip çıkmıştım.

Tabi bu diğer markalarda da aşağı yukarı böyle ama vw bi felaketti. kuzenim Polo 1.4 TDI DSG şanzımanlı olacak diye tutturunca 5 hafta beklemişti. ve erken geldi dediler. :)

diğer okuyup aklımda kalan yorumlardan 1.4 tdci yerine 1.6 tdci fiesta al diyen gençler var. şahsen hiç 1.6 tdci fiesta görmedim bizim buralarda. evet 1.4 duratorq motoru ciddi ciddi eski.mesela 8v mesela performansız ama araç bu ucuz motorla bile 40 000 in üzerinde. 1.6 olsa kaça gelir bilemiyorum. bide onu sonra kime satacaksın. 1.4 tdci eskidir sollamada üzer ama yinede 1.6 tdci alma derim. zaten sormak lazım ellerinde var mı bide ne zamana getirebilirler. :) (bu arada o hesaplanan fiyat çok fazla. yetkili satıcıdan yüzyüze fiyat almak en doğrusu. hemde mümkünse birkaç farklı yerden fiyat al derim.aralarında 1000 1500 tl oynuyor.)

uzun lafın kısası bende c segmenti araçların baz benzinli modellerine filan bakıp yine kararımı fiestanın 1.4 dizel titanyum x plus ında kılmıştım. 42 500 e mayıs ayında aldım. genel anlamda memnunum. sık sık o paraya neden golf almadın neden focus almadın. o kadar para fiestaya verilirmi şeklinde sorularla karşılaşıyorum. bende onlara siz haklısınız hata etmişim diyip gülüyorum. siz 0 km dizel araç alırken öyle yapmalısınız. ama lütfen beni de çağırın temsilcilerle konuşurken diyorum :) şayet geniş araba istemiyorsanız fiestayı biraz pazarlık yapmanız koşuluyla tavsiye ederim. ayrıca fiestada karar kılarsanız kesinlikle altını 2 3 kez çizerek titanyum x paket değil titanyum x plus paket düşünmenizi öneririm. anahtarsız giriş sony müzik sistemi bluetooth ve türkçe sesli komutla gerçekten çok kullanışlı bir araç olacaktır. göz atmadan karar vermeyin.

saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...