İçeriğe Yönlendir

Rolanti De Beklerken Titreme

Kadir Yıldırım

Recommended Posts

Kadir Yıldırım

aracıma opetten yakıt almaktaydım araba rolantide titremeye başladı servise götürdüm yazılım yükledik sorun düzeldi dediler lakin hala titriyor. Arabadan vites geçişlerinde ve gaz pedalına ayağımı basınca ayağımı çekince bir ses geliyor servise gittik aksama kadar kaldı şanzımana yalıtım yaptık sağ orta aksta boşluk var garantiden değiştireceğiz ama elimizde yok biz sizi ararız dediler tamam dedim neyse iki gün sonra aradılar arabayı bıraktım parçayı değiştirdiler usta aracı kullandı bende yanına oturdum tecrubeden sonra usta yok bir sıkıntı dedı iyi dedim arabaya bindim 1 km gitmeden daha hala aynı sorunun olduğunu gördüm sevise geri dondüm usta yok arasın dedim arayan yok işten anlamaz bir sürü insanı doldurmuşlar. kendi ustam baktı motor kulagına bakılacak +enjektörlerden kaynaklanıyor dedi titreme ben yakıtı opetten almıyorum uzun süredir garanti değiştirirmi enjektörü servise ilk başvurdugumda titreme için opetten alıyordum yakıtı sizce ne yapmalıyım

Yorum bağlantısı
Ercan Aytuğ Atalay

arabanız sanırım dizel bende opet maduruyum shell vpower+gtl kullanın deponuz tam olarak bittiğinde ve würth mazot katkı ve enjenktör temizleyici ekleyin faydası olur.

Yorum bağlantısı
Salih Arslan2

reklam gibi olacak ama biz yakıt mağdurları dürüst ve dürüst çalışmayan istasyonları belirlememiz adına söylüyorum

merter shell i (burger king in hemen yanındaki ) tavsiye ederim.

yakınsanız gidin vp+gtl kullanın farkı görün

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Eyüp Kosif

Aynı sorun bende de vardı. Özellikle klima açık ve rölantideyken titreme oluyor. Kalibrasyon yayınlanmıştı. Bazı araçlarda işe yararken bazılarında tam olarak işe yaramadı.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

Aynı sorun bende de vardı. Özellikle klima açık ve rölantideyken titreme oluyor. Kalibrasyon yayınlanmıştı. Bazı araçlarda işe yararken bazılarında tam olarak işe yaramadı.

merhaba,

2 senedir bu dertten muzdarip biri olarak bu sorunun sebebi dizel arabaya 60 amper akü takılması. ısrarlarım sonucunda 2 senenin sonunda arabadaki 60 amper akü yerine 70 amper akü takılmasıyla bu sorun giderildi. bu arabadan parça çalanları, 3 kuruş için yetersiz akü takanları ve bunu bildiği halde 2 senedir bu araca bu uygulamayı yapmayanları direk allaha havale ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Kosif

merhaba,

2 senedir bu dertten muzdarip biri olarak bu sorunun sebebi dizel arabaya 60 amper akü takılması. ısrarlarım sonucunda 2 senenin sonunda arabadaki 60 amper akü yerine 70 amper akü takılmasıyla bu sorun giderildi. bu arabadan parça çalanları, 3 kuruş için yetersiz akü takanları ve bunu bildiği halde 2 senedir bu araca bu uygulamayı yapmayanları direk allaha havale ediyorum.

Onların da şirket politikası sonuçta ama yine de bu şikayet çok fazla ses getirmedi gibi geldi bana. Etrafımdakilere baktım da aracında titreme olduğu halde ses çıkarmadan oturanlar var. O nedenle de problem göz ardı edilmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür

Titremeyle ilgili Otokoça çok gidip gelenlerdenim. Çetin mücadeleler verdim dokuz kez yazılı şikayetim oldu, en sonunda yapacak bir şey yok kişisel hakkınızı kullanın dediler (mahkeme). Teoride mümkün ama pratikte mümkün olmayan bir mücadele. En sonunda lanet olsun satar kurtulurum diyorsun, neyse bunlar bu forumda çok konuşuldu tartışıldı sonuç değişmedi.

Edip, biliyorsun şikayetlerimiz aynı. Alternatör değişikliği çözüm olmadı, akü hiç aklıma gelmedi. 70 Amper aküyle sorun çözüldüğüne eminsin değil mi? gereken testleri yaptın mı? Zaten yeterince masraf ettik bir de akü işine girmeyelim (Garanti doldu). Bir sıkımlık kurşunum kaldı hedefi tuturmam lazım. Fakat araç çalıştıktan sonra aküye ihtiyaç kalmıyor elektrik ihtiyacını alternatör karşılıyor. Akü Benim kafamda soru işareti...............

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

Titremeyle ilgili Otokoça çok gidip gelenlerdenim. Çetin mücadeleler verdim dokuz kez yazılı şikayetim oldu, en sonunda yapacak bir şey yok kişisel hakkınızı kullanın dediler (mahkeme). Teoride mümkün ama pratikte mümkün olmayan bir mücadele. En sonunda lanet olsun satar kurtulurum diyorsun, neyse bunlar bu forumda çok konuşuldu tartışıldı sonuç değişmedi.

Edip, biliyorsun şikayetlerimiz aynı. Alternatör değişikliği çözüm olmadı, akü hiç aklıma gelmedi. 70 Amper aküyle sorun çözüldüğüne eminsin değil mi? gereken testleri yaptın mı? Zaten yeterince masraf ettik bir de akü işine girmeyelim (Garanti doldu). Bir sıkımlık kurşunum kaldı hedefi tuturmam lazım. Fakat araç çalıştıktan sonra aküye ihtiyaç kalmıyor elektrik ihtiyacını alternatör karşılıyor. Akü Benim kafamda soru işareti...............

abi senin arabadaki akü 60 amper mi 70 amper mi, bende 70 amper sonrası farların göz kırpması ve klima açılınca rölantide olan titreşim bayağı azaldı. ben zaten mahkeme hakkımı kullandım, elimdeki belgeleri avukata verdim. artık benle değil avukatımla muhatap olsunlar. 2 senedir çektiğim rezillik yetti artık. o aküyü de değiştirmezlerdi de büyük ihtimalle mahkeme aracı bilirkişi tespitine yollayacak ya orada arıza çıkmasın diye değiştirdiklerini düşünüyorum.

her ne hikmetse !! mahkemeye verdikten sonra 1 senedir bozuk olduğunu söylediğim ama kabul ettiremediğim direksiyon pompasıda değişti. artık ışıklarda durunca direksiyon sertleşmiyor. demekki bozukmuş, demekki pompanın standartı her ışıkta sertleşmek değilmiş.

bende aracı satıp kurtulabilirdim ama o zaman asıl sorumlular cezasız kalır, bir masumunda başını yakmış olurdum. adalet görevini yapsın, haklı haksız belirlensin, sorumlular cezasını bulsun, Türkiye de de kanun kaide olduğunu birileri görsün istedim. arabayı kırmızı fiyonkla sardım, otosana yollamak içinde 1 kutu otomotiv teknolojisi kitabı aldım, sonucu bekliyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bilgihan Ömür

arabayı kırmızı fiyonkla sardım, otosana yollamak içinde 1 kutu otomotiv teknolojisi kitabı aldım, sonucu bekliyorum

Hayırlı haberlerini bekliyoruz.....

Benim akü 60 Amper.

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

abi aküyü bir dene fark hissediliyor. normalde titanyumlara 70 amper koyuyorlar diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Yusuf Çayır

Direksiyonu konfor konumunda kullanırken, sağa ve sola çevirmelerdeki anlık far hareketleri, aküyü değiştirdikten sonra sona erdi,,Aracım titanyum, üzerinden 60 amper akü çıktı, orjinal akü ebatlarında 75 amper akü takıldı...

Yorum bağlantısı
Edip Aydın

bu durumları tekrar araba alırken unutmayınız!

bazı firmaların satış pollitikası nedense süreklilik arz etmeyip bir kişinin sadece birkez parasını almak üzerine kurulmuş. yazıktır, günahtır.

70 yerine 60 amper koyarak araba başına kaç para kazandılar acaba?

2 sene boyunca bunun arabanın standartı olduğunu iddia ederek, aksiyon almayarak ellerine ne geçti acaba?

saygılarımla

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Mehmet Akın Çakar

Demekki neymiş Ford beş para etmez

Tam 1 senedir aldığım focus 1 le uğraşıyorum. Bir gün bozulmasa ertesi gün mutlaka bozuluyor biyerleri. 1 sene içinde hiç yoksa bir focus parası harcadım. Ama yine iki günde bir arıza çıkarıyor

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ceyhun Savaseri

Shell petrol a.ş yakıtı ile normal shell istasyonlarının ve Opet Mehmetcik Vakfi ile normal opet istasyonlarının arasında her zaman bi fark oldugunu düşünüyorum düşünün et yiyen insanmı daha kuvvetli olur yoksa sürekli sebze yiyenmi :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...