İçeriğe Yönlendir

Araç Tavsiyesi

Cem Yılmaz

Recommended Posts

Cem Yılmaz

Arkadaşlar dostlar bursa da oturuyorum yaş 35 olsa da :) ehliyetimi yeni aldım ihtiyaç duymadığımdan ve aracım olmadığından şimdilik elimde maksimum 14.500 bir bütçe var ama ben bunun arabaya 13-13.500 kullanıp 1000 lirayı da bakım elden geçirme için takriben ayırmak istiyorum elbette evdeki hesap çarşıya uymayabilir.

Elimdeki bu bütçe ile madem yaşı küçük araba alamıyorum o zaman düzenli ve konforlu ve bakımları düzenli yapılınca bana çok sorun çıkartmayacak bir aile arabası arayışına girdim ve mondeo ile karşılaştım en donanımlısının ghia modeli olduğunu öğrendim ve sahibinnden de arayışa girdim ama fiyatlar bazılarında yüksek ve farklıydı sanırım satanlar internete biraz yüksek fiyat yazıyorlar

Aslında bu arayışta önüme benim fiyat aralığımda mondeo haricinde 3 araç girdi açıkçası bursa da motor ustası falanda tanımıyorum tanırsam da sizlerin önerileri ile tanımış olacağım şimdiye kadar aracım olmadığı için

toyota carina 98 model

mazda 626 98 model

carisma 99-2000 model

Diğer bir durumda hanımın otomatik vites istemesi ben çok sıcak bakmıyorum ama sıkıntı çeksinde istemiyorum açıkçası buradaki oto şanzıman sorunlarındaki tamir fiyatlarını görünce hepten gözüm korktu inşallah temiz bir araç bulurum

bursa da ki araştırmamda bana göre bir 98 ghia bulamadım bir tane glx 98 buldum ama ondada donanım ghia ya göre düşük biliyorsunuz aslında araç bana temiz göründü sizin önerileriniz nedir acaba tavsiyeleriniz nelerdir neye dikkat etmem gerekir aracı nerede test ettirebilirim bursa da ola ki görmeye gittiğimde , bu konulara yabancı olmak çok zormuş :)

bursa da ki araç bu 2.0 glx

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-bakmadan-gecme-otomatik-sirali-sistem-lpg-full-orginal-92828505/detay

bursa da diğeri bu 99 2.0 Ghia kilometre düşük ama fiyatı beni aşıyor şu hali ile lpg de yok alette birde bu masraf çıkacak

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-tertemiz-ford-mondeo-1999-aut-84151919/detay

birde bunu buldum istanbul gitmem zor ama bilemiyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-degisen-kaza-yok-lpg-li-otomatik-bakimli-94450071/detay

buda samsunda gitip alma şansım yok gibi ama

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sunrooflu-mondeo-ghia-94363690/detay

bunlar hakkında yada bunların dışında bana önerileriniz neler olur arkadaşlar , örneğin alırken otomatikte nelere bakmam lazım , baskı balata falan konularını da okudum masraflar yüksek baya gibi

önerileriniz tavsiyeleriniz benim için çok önemli inşallah bende aracımla kısmetse aranıza katılırım

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Ferrari al Cem ya da bi Porche daha. ;)

Cem Yılmaz gelmiş, "ne alayım" diye soruyo... :crazy:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Kızıl

Eğer biraz indirim yaptırabilirsen yeşil mondeo içlerinde en iyisi gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Şerefsizim aklıma gelmişti başlığı görünce :D

Murat Dere:Alıntı yapamıyorum ben

Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz

Nerde bizde o para üstad önerilerinizi bekliyorum teşekkürler

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Şerefsizim aklıma gelmişti başlığı görünce :D

Murat Dere:Alıntı yapamıyorum ben

Niye ki? Hangisini alacan yardımcı olayım? :p Ehehehee... :crazy:

Nerde bizde o para üstad önerilerinizi bekliyorum teşekkürler

Öneri vermeyeyim ben Cem, alırsın, sorun çıkar, sonra da "uyduk deliye aldık bunu, başımıza gelen bak" falan der gibi bakarsın, üzülürüm. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bursa'daki ozon mavisi olan güzel duruyor. Benzin deposuda tam dolu. Bu çok şeyin göstergesi. Bozuk değilse tabi. 16 küsür olanın fiyatı çok abartılı.

tarihinde İlkay Başaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz

evet bana da temiz göründü kitapçığı bile duruyor 2gün önce araç sahibi fiyatı 13000 den 12500 e indirdi acil ihtiyaç falanda yazmayınca bende bir an önce elinden çıkartmaya çalışıyor hissi doğurdu belkide bir sorun yoktur günahını almayayım ama bu glx acaba ghia da diretmelimiyim aynı fiyatlara temiz ghia bulma şansım nedir

yoksa temizse eğer bulmuşken ghia yada glx olmasın bakmayayaım mı birde km 178binde bu bir andikap mı

Yorum bağlantısı
Kemal Uzel

Selam değerli üyeler 2.el araç önerisi bekliyorum 15bin lira civarı,kmsi 100.000 geçmezse iyi, modeller 206,corsa,palio ve hayallerimin arabası focus şimdiden teşekkür ediyorum

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Deli :

Hiçbirini alıntılayamıyorum sen mi alıntılayackasın :p

Crhome kullanıyorum ve hiçbir şekilde alıntı yapamıyorum anlamadım ben o kadar yazdık kimse şudur dememiş.

Diğer tarayıcılarda sıkıntı yok ama :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Deli :

Crhome kullanıyorum ve hiçbir şekilde alıntı yapamıyorum anlamadım ben o kadar yazdık kimse şudur dememiş.

Diğerlerini kullan abi :p

Ghia herzaman iyidir ama bakımsız bir ghia almaktansa ; bakımlı bir glx tercih sebebi olmalıdır..

Hangisinin bakımlarından eminseniz onu alın..

Hatta gidin kullanın aracı biraz ; klimasını vs deneyin..

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Deli :

Ben hep krom kullanıyorum ve hep alıntılıyorum. Bence problem sende yavrum, kromda diil. Sistemi yeniden kurmamışsındır herhalde. Bi ara yeniden kurarsan düzeleceğini tahmin ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Deli :

Chrome'da sorun yok abi. :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yok eskiden sıkıntı yokdu zaten.Ne oldu gitti anlamadım ama 1 haftadır almıyor :p

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Aa abi oldu mu şimdi ? Yanlış yazmışsın işte yakaladım seni. Kesin bizi denemek için yapmışsındır sen şimdi. :crazy: :crazy:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Aa abi oldu mu şimdi ? Yanlış yazmışsın işte yakaladım seni. Kesin bizi denemek için yapmışsındır sen şimdi. :crazy: :crazy:

Aslında öyle yazılır, ama herkes yanlış yazıyor; Porsche'nin kendisi bile. O derece yani, düşün. :crazy:

Yorum bağlantısı

evet bana da temiz göründü kitapçığı bile duruyor 2gün önce araç sahibi fiyatı 13000 den 12500 e indirdi acil ihtiyaç falanda yazmayınca bende bir an önce elinden çıkartmaya çalışıyor hissi doğurdu belkide bir sorun yoktur günahını almayayım ama bu glx acaba ghia da diretmelimiyim aynı fiyatlara temiz ghia bulma şansım nedir

yoksa temizse eğer bulmuşken ghia yada glx olmasın bakmayayaım mı birde km 178binde bu bir andikap mı

Ben hiç aklımda yokken temiz glx denk gelince aldım direk. Ghia tabiki daha donanımlı. Fakat kendi aracımda keşke şu da olsa demedim henüz. Mondeo çok güzel bir araba temiz olduktan sonra glx te yeter diye düşünüyorum. 178 000 doğru olabilir. benimki 155 k da.

Bence 14,500 bütçe varsa o glx 12 civarı alınıp kayışları, yağı, filtreleri bujileri ve buji kabloları + lastikleri yenilenir mis gibi binilir.

Ghia alıp hiç masraf edemeden binmektense glx alıp hayati bakımını yaptırırdım.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Aslında öyle yazılır, ama herkes yanlış yazıyor; Porsche'nin kendisi bile. O derece yani, düşün. :crazy:

önder düşünemedi. :p

Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz

arkadaşlar bütçemi aşıyor ama birde bu aleti gördüm fakat 97 model pazarlıkla 15 li rakamlara inerse tavsiye edermisiniz gelen olarak herşeyi orginal demiş 97000 de yoksa ilkay arkadaşın dediği gibi 12500 lük glx ve üzerine 2 liraya kadar genel bakım yaptırmak mı tabii 2 lira yeterli gelirse

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-akranlarina-meydan-okuyorrr-93335253/detay

ilk yazımda verdiğim 12500 lük glx hakkında diğer arkadaşlarımızda fikirlerini paylaşırlarsa minnettar olurum

Yorum bağlantısı

arkadaşlar bütçemi aşıyor ama birde bu aleti gördüm fakat 97 model pazarlıkla 15 li rakamlara inerse tavsiye edermisiniz gelen olarak herşeyi orginal demiş 97000 de yoksa ilkay arkadaşın dediği gibi 12500 lük glx ve üzerine 2 liraya kadar genel bakım yaptırmak mı tabii 2 lira yeterli gelirse

http://www.sahibinde...-93335253/detay

ilk yazımda verdiğim 12500 lük glx hakkında diğer arkadaşlarımızda fikirlerini paylaşırlarsa minnettar olurum

16 verilmez bence. 16 edecek yaşta değil. Ayrıca vergisini 160 tl yazmış 190,50 olacaktı.

Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz
(düzenlendi)

mavi 12500 lük arac ile görüşeceğim insallah uygun zamanda ama aramaya da devam ediyorum (ghia) peki aracı nereye götürüp göstermem uygun olur bunun için yapacağım masraf ortala ne seviyededir benim bursa da ayrıca bildiğim bir usta yok serviste yok bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim, birde gidince dikkat etmem gereken araca has özellikler varmı, servis bana tam olarak iyi yada kötü diye görüş bildirecek mi acaba daha önceden tecrübem olmadığı için mazur görün lütten

birde çok anlamam am sanki gözle görülür bir şekilde aracın sağ teker üzerinde kaportada sorun var gibi ne dersiniz eğer böyleyse bunu yaptırmak çok tutarmı acaba

tarihinde Cem Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Otomatikte bildiğim kadarı ile vites geçişlerindeki sarsıntı, vuruntuya ve yokuşta geri kaçırıp kaçırmamasına bakılıyor.

Triger kayışı + v kayışı + gergisi + devirdaimi 750 deseniz,

50 + 110 buji artı buji kablosu,

500 tl 4 lastik,

150 tl yağ + filtre,

50 tl fren hidroliği değişimi,

20 Hava filtresi

bunlar 1700 civarı yapar.

Fiyatlar değişebilir ben yaparken aşağı yukarı bu şekildeydi.

Bu işlemler sonrası gönül rahatlığıyla binilir. Fakat 14,500 yada 15 e ghia aldığınızda bunlara ödenek kalmaz.

Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz
Otomatikte bildiğim kadarı ile vites geçişlerindeki sarsıntı, vuruntuya ve yokuşta geri kaçırıp kaçırmamasına bakılıyor. Triger kayışı + v kayışı + gergisi + devirdaimi 750 deseniz, 50 + 110 buji artı buji kablosu, 500 tl 4 lastik, 150 tl yağ + filtre, 50 tl fren hidroliği değişimi, 20 Hava filtresi bunlar 1700 civarı yapar. Fiyatlar değişebilir ben yaparken aşağı yukarı bu şekildeydi. Bu işlemler sonrası gönül rahatlığıyla binilir. Fakat 14,500 yada 15 e ghia aldığınızda bunlara ödenek kalmaz.

teşekkürler buna birde büyük ihtimalle baskı balata eklediğimizde 2000 leri geçer heral de sanırım baskı balatada gerekecektir , bundan sonra extra bir durum olmadığı takdirde beni uzun süre idare eder herhalde şuan ki yaptığımız öngörüye göre

bilgisi olan arkadaşlardan aracı götürüp göstereceğim bir mondeo ustası yada expertiz için servis önerisi gelirse yada nerelere göstermem gerekiyorsa çok sevinirim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...