İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3- Arka Cam Otomatik Kapanma Sorunu

Abdullah Gülgün

Recommended Posts

Abdullah Gülgün

Arkadaşlar,

2006 mondeo aracımda sağ arka kapı camı, anahtar kumandası açma düğmesine sürekli bastığında açılıyor fakat kapatma düğmesine sürekli bastığında diğer 3 cam kapanmasına rağmen sağ arka kapı camı kapanmıyor. Sorunun sebebi ne olabilir. Konuya benzer önceden açılmış bir konu var ise o da ikrama geçer.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar

kapanmayan arka camın açma düğmesini önce yukarı kaldırın 5-10 sn. basılı tutun sonra elinizi çekmeden düğmeyi aşağıya indirin ve aynı şekilde basılı tutun muhtemelen düzelecektir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Gül

bizimde 3 cam açılmıyor şöför tarafından açıyorum ama kapatırken hepsi kapatabiliyor kendi tuşundan .Basılıtutma işlemini şöför tarafındanmı yapcaz yoksa her kapının kendi kolundan mı araç çalışır durumda olucak mı ?

Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar

bizimde 3 cam açılmıyor şöför tarafından açıyorum ama kapatırken hepsi kapatabiliyor kendi tuşundan .Basılıtutma işlemini şöför tarafındanmı yapcaz yoksa her kapının kendi kolundan mı araç çalışır durumda olucak mı ?

şöför tarafında olan düğmeden

Yorum bağlantısı
Abdullah Gülgün

Kapatma düğmesine 4 kere 2şer saniye aralıksız basılı tutun. :)

kapanmayan arka camın açma düğmesini önce yukarı kaldırın 5-10 sn. basılı tutun sonra elinizi çekmeden düğmeyi aşağıya indirin ve aynı şekilde basılı tutun muhtemelen düzelecektir

Arkadaşlar her iki yöntemi de denedim herhangi bir değişiklik olmadı.

Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy

Kapanmayan o tek arka camınızı (kendi düğmesini kullanarak) önce açınız ve ardından kapatma konumda kapatınız FAKAT düğmeyi bırakmadan "8 saniye daha" basılı tutmaya devam ediniz kapandıktan sonra.. Sonuç olumlu ise teşekkür beklerim :)

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Abdullah Gülgün

Burak bey, akşam 7 gibi sonucu buradan takip edebilirsiniz. İlginiz için şimdiden teşekkürler :rolleyes:

Kapanmayan o tek arka camınızı (kendi düğmesini kullanarak) önce açınız ve ardından kapatma konumda kapatınız FAKAT düğmeyi bırakmadan "8 saniye daha" basılı tutmaya devam ediniz kapandıktan sonra.. Sonuç olumlu ise teşekkür beklerim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Gülgün

Burak bey teşekkür ederim. Sayenizde önemsiz ama zihni meşgul eden bir arıza çözüme ulaştı. Alkışlar sizin için :bravo:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu tür cam hafıza sorunları ancak, ilgili cam üstündeki düğmeden düzeltilir... Bu aklınızda olsun..

Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy

Burak bey teşekkür ederim. Sayenizde önemsiz ama zihni meşgul eden bir arıza çözüme ulaştı. Alkışlar sizin için :bravo:

Görevimiz Abdullah Bey, FORD CLUB FORUM kardeşliğimiz :) Saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Fordların kardeşliği. ;) Bir çok sıkıntının basit çözümünü öğrendik burada. Hoş geldiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mahmut Gökçe Uzun

Bu tür cam hafıza sorunları ancak, ilgili cam üstündeki düğmeden düzeltilir... Bu aklınızda olsun..

peki neden böyle bi üretim yapmış ford? bana gereksiz gibi geldi,başıma geldi de neyse ki bilen birine sormuşuz böyle olduğunu anlattı,yoksa gidecek bi oto elektrikçide kurcalatıp duracaktım:)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Akü sökülürse program siliniyor..Ford' un kabahati yok, elektrikçilerin de bilenine rastlamazsanız cam motoru değişimine kadar giderdi iş..Sonra anahtarcı en son bir yerlerde araç beyni bile değişebilirdi...Ta ki foruma uğrayana kadar...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kelle güvenliği için. bir şekilde birisi cama sıkışırsa, cam durur geri iner, sonrasında yinelerse bu özelliği iptal ederk, ta ki kullanıcı tekrar programlayıncaya kadar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Varol

Benim Mondeo'mun da arka cami gitti, cam kendini tutmuyor, cam motoru gitti sanirim. Kagit sikistirdim arasina, oyle suruyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Murat Caner Yavuz

Arkadaslar arabamı gecen hafta servise verdim rutin bakımlar ve baskı balata degistirdirdikten sonra dün cok şükür aldım ama camlarımın otomatiginde sorun var otomatik iniyor ama kalkması devreden cikti ustayı aradım getir bakalım dedi ama Çankaya'dan i̇vedik baya zaman alıyor herhangi bi programlama varmidir camların kalkmasiyla ilgili beni yapabileceğim yoksa yine usta yollarımı göründü bana.birde motorda sol on taraftan garip bi kayış sesi geliyor acaba o tarafta herhangi bi kayış varmidir??bu arada Arac 2005 ghia x benzinli :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arkadaslar arabamı gecen hafta servise verdim rutin bakımlar ve baskı balata degistirdirdikten sonra dün cok şükür aldım ama camlarımın otomatiginde sorun var otomatik iniyor ama kalkması devreden cikti ustayı aradım getir bakalım dedi ama Çankaya'dan i̇vedik baya zaman alıyor herhangi bi programlama varmidir camların kalkmasiyla ilgili beni yapabileceğim yoksa yine usta yollarımı göründü bana.birde motorda sol on taraftan garip bi kayış sesi geliyor acaba o tarafta herhangi bi kayış varmidir??bu arada Arac 2005 ghia x benzinli :)

Üstteki mesajlarda sorunuzun cevabını bulabilirsiniz...Kayış sesi içinde forum içinde arama yapın lütfen..:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Caner Yavuz

Teşekkürler bi kac çözüm sunulmuş hemen deneyeceğim umarım çözülür :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Çetin Özkan

benim kinde de bu bu işe yaradı tşk.ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Düzgün

Arkadaşlar, benim de LPG montajı için kutup başları söküldü malum. Araç kumandadan basılınca 4 cam açılıyor ancak kapatma tuşuna basılı tuttuğumda kapanmıyor. Bu Açma kapama belli bir sn. bekleme işini ayrı ayrı mı hepsine yapacağım? Ha bir de yeri değil ama teypte çalışmadı bu olaydan sonra teypciye gösterdim ses açma kapama yeri iç tarafına su kaçmış dedi bizde verdik tamire ama çalışan cihaz LPG montajdan sonra çalışmaz oldu bu da benim kafamı karıştırdı. Eğer ufak bir sorunu varsa boşuna 85-90 TL vermeyelim ?

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Arkadaşlar, benim de LPG montajı için kutup başları söküldü malum. Araç kumandadan basılınca 4 cam açılıyor ancak kapatma tuşuna basılı tuttuğumda kapanmıyor. Bu Açma kapama belli bir sn. bekleme işini ayrı ayrı mı hepsine yapacağım? Ha bir de yeri değil ama teypte çalışmadı bu olaydan sonra teypciye gösterdim ses açma kapama yeri iç tarafına su kaçmış dedi bizde verdik tamire ama çalışan cihaz LPG montajdan sonra çalışmaz oldu bu da benim kafamı karıştırdı. Eğer ufak bir sorunu varsa boşuna 85-90 TL vermeyelim ?

Teypte hiçbirşey yazmıyormuydu? 

Yorum bağlantısı
Samet Düzgün
(düzenlendi)

Teypte hiçbirşey yazmıyormuydu? 

Teybe voltaj geliyor ama açılmıyor.

tarihinde Samet Düzgün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Kutup başı söküldükten sonra teyp code ister. Cod da sürücü güneşliğinde, sürücü kapısında yazar eğer çıkarılmadıysa. 

Camları sürücü kapısındaki tuşlardan teker teker yapmanız yeterli diye biliyorum. Ben de yeterli olmuştu. 

Yorum bağlantısı
Samet Düzgün

Ama hiç açamıyorum teybi? Code isteme olayi nasil oluyor? Boşa verdim galiba tamire :/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...