İçeriğe Yönlendir

Beklenen Damacana Listesi

Taner Kızılkor

Recommended Posts

Halil Gümüş

Günde ortalama 5 litreden fazla su içiliyor bizim evde..

Aytaç 10'luğu genelde 2 liraya buluyorum... 2 liraya kim verirse ordan alıyorum.. illaki marketin birisi bir kamyon alıp, kampanyalı satıyor...

Nerde abi bu market? :biggrin:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1 yıldan fazladır depozitosuz şişelerden alıp damacanaya boşaltıp sebile takıyorum.. Depozitolu şişelere güvenemiyorum..

bunu 6 ay sonra tekrar tartışalım :seytan:

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

5-10 litre şişeler iyi de taşıması dert. taşı taşı bitmez, hamala döner insan. damacanalar en azından eve geliyor:)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ozamana kadar buluruz başka birşey ; gider kendim doldururum uludağın el değmemiş kaynaklarından :p

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Alayı sorunlu bu suların..Bugün 114 marka yarın 250 marka açıklanır.En güzeli belediye gazozu :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Nerde abi bu market? :biggrin:

Senin eski evin hemen yanı... Bizim mahalledeki Elif Market ve Beğendiğin arkasındaki caddedeki market.. (38.643066,34.733362)

Ekonomik pazar da 2 liraya satıyordu ama son bir aydır 2,25'e satmaya başladı..

Depozitolu damacana almayın derim...

Yorum bağlantısı
Bende Eskişehir'deki kalabak zannetim. Dikkatsizim dikkatsiz. :(

Mert kardeşim Kalabak temiz merak etme, iki gün önce bende merkezlerine telefon açtım. Aldıkları raporun kopyasını mail olarak geçtiler. İlk etapda bende aynısını sandım. :)

Yorum bağlantısı
Akan Belen

10 güne kadar bende 5-10 lt alıyordum eve gelirken ama nerdeyse hergün bu işi yapmak oldukça sıkıcı oluyordu :D Evimin çok yakınında nestle vardı ordan damacana almaya başladım.Ama liste canımı sıktı biraz.Hangi suyu içeceğiz anlamadım.

Birde test yapılan bütün suların listesi varmı.Hani şunlara da yapıldı ama temiz çıktı diyebileceğimiz.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Su için tezgah altı arıtma sistemi kullanıyorum. İhlas'ın sattığından ama İhlas'tan ucuz ve birebir aynısı. Herkese kesinlikle öneririm. Damacana falan hikaye :) 10 LT tankı var ve pırıl pırıl mis gibi su içiyorsunuz. Ben 800 TL'ye almıştım galiba şu anda 950-1000 TL civarında.

Montajı ve demontajı çok kolay ve pratik. Kiracı bile olsanız, ev değiştirirken toplayıp yeni evinize kurabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sağlık su alıyordum, Ankara Çubuk...Sonraları çeşme suyu tadı verdi diye şimdilerde Abant marka su alıyorum...Sağlık suyun 1,5 litrelik pet şişeleri 25 kuruştu...12 li paketlerden alıp iç ve at yöntemi iyi oluyordu ama tadı çok bozuldu...Fakat şu son listelerde adı yok, en azından temiz suymuş galiba...:(

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Mert kardeşim Kalabak temiz merak etme, iki gün önce bende merkezlerine telefon açtım. Aldıkları raporun kopyasını mail olarak geçtiler. İlk etapda bende aynısını sandım. :)

İyi bari Burak abim çünkü çok içtik kalabak su. :)

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

bende yaklaşık 1 yıldır beysu kullanıyordum Konya beyşehir suyu herhangi bie problemimiz olmamıştı.liste de o da var ilginç

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

Bu, su arıtma cihazı satan firmaların oyunudur. Kanmayalım. :D :D :D

Kurbağayı damaca su ile haşlarsak bu oyuna gelmeyiz diye düşünüyorum :D:p

Bu arada Isparta listede yok su isteyenler buradan maaakuuulll bir ücret karşılığı gönderirim :seytan: :seytan: :p:D

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Hemen konuşabiliriz bakın hürriyetin haberine göre ne yapmışlar;

Damacana Sulara Kimlik Kartı

Sağlık Bakanlığı, damacana sulara, üretim tarihi gibi bilgilerin yer aldığı kimlik vermeye hazırlanıyor.

Damacanaların, tıpkı ilaçlar gibi takip sistemiyle izlenmesini hedefleyen Bakanlık, vatandaşın bu bilgilere cep telefonundan ulaşabilmelerine de imkan sağlayacak.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Hüseyin İlter, damacana suların güvenliğinin artırılmasına yönelik alınacak önlemlerle ilgili bilgi verdi. Bu önlemlerin başında Ambalajlı Su Takip Programı’nın hızlandırılması geldiğini belirten İlter, düzenlemeleri şöyle anlattı: “Üretim tarihi, kaç kez dolum yapıldığı, üretici firma gibi bilgilerin yer aldığı birer kimlik verilecek damacanalar, tıpkı ilaçlar gibi takip sistemiyle izlenecek. Vatandaşlar bu bilgilere cep telefonundan bile ulaşabilecek. Damacana kullanım süresi ve dolum sayısına kısıtlama getirilecek.

Dolum tesislerinde etkin yıkama, durulama ve dezenfeksiyon yapabilen su dolum makinelerinin kullanılması için önlem alınacak. Satış noktaları ve nakil araçlarının modernizasyonu, üretici firma bilgilendirmesi, uygun koşullarda depolama ve satış sağlanacak. Firmalara ait laboratuvar verileri dahil her türlü veri anlık izlenebilecek. Üretici firmalar su dolumundan tüketiciye ulaşım aşamasına kadar sorumlu tutulacak”

kaynak: http://piyasanet.hur...siteLanguage=en

firmalara nurtopu gibi damacanalarınız oldu kimliğini çıkartın demişler yani :p

Bu kadar izlenme için yatırım yapılan damacanalar kaç paradan satılacak bu da başka bir konu. İlaç gibi izlenecekse artık ilaç parasına yada ilaç niyetine su alırız. :p

edit: font ayarları

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Konu burda devam ediyordu ama kimse fark etmemiş :)

http://www.fordclubt...ost__p__1589902

sadece su üzerine açtım çünkü gıda sahtekarlığı ile ilgiliydi konunuz bu nedenle damacana sularla ilgili olabileceğini düşünmeyip içeriğini inceleme gereği duymadan bu konuyu açtım. ondan farkedilmemişsinizdir! :)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

sadece su üzerine açtım çünkü gıda sahtekarlığı ile ilgiliydi konunuz bu nedenle damacana sularla ilgili olabileceğini düşünmeyip içeriğini inceleme gereği duymadan bu konuyu açtım. ondan farkedilmemişsinizdir! :)

Yeme ve içme,gıda türünde olduğundan dolayı bende farklı konu açma gereği duymamıştım.merak etmeyin modlar bunu taşır :)

tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...