İçeriğe Yönlendir

Su Kaplumbağası

Servet Aydın

Recommended Posts

Servet Aydın
(düzenlendi)

3 hafta önce kızlara aldık. Ortada çakma bi adacık olan müstekil evleri ile :)

İki gün önce birini telef ettik. Nedendir die araştırdım ve acayip bilgiler buldum nette. Epey meşaggatli imiş. Kuru yeri olacak, ısı stabil olacak, güneş görecek v.s. Bu gün üç adet daha aldım aynı yerden. Anlattı bişeler, kızdım, Neden uyarmadın diye. Daha fazla su doldurdum, boynum için kullandığım uv ampül gece çok yakın olmadan kuru bölgeyi ılık tutuyor. Yanlız kalanda ilk kez yemek yedi.

Şimdi ise büyükçe, rahat yaşayabilecekleri tam teşekküllü akvaryum arıyorum, elinde olan, satanı bilen çıksın bir adım öne.

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi cam akvaryum şart öncelikle ve sudan yüksek üzerinde rahat durabileceği bir kaya haftalık detaylı akvaryum temizliği gerekiyor.Bemin arkadaşım çok detaylı uğraşıyor minnacık şey avuç kadar oldu şimdi.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Abi cam akvaryum şart öncelikle ve sudan yüksek üzerinde rahat durabileceği bir kaya haftalık detaylı akvaryum temizliği gerekiyor.Bemin arkadaşım çok detaylı uğraşıyor minnacık şey avuç kadar oldu şimdi.

Arkadaşın ile bi görüş hele, akvaryum işini.

ben bilmiyorum.

Abi çok yakıyor bunlar desem :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi dikdörtgen bildiğin balık akvaryumu orta büyüklükte ama asıl onların düzenli kullandığı kremler falan var onları sorayım çünkü kabuğuna falan sürekli sürüp masaj yapıyorlar.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bende de vardı, Batıkan bir gün ortadaki plastik palmiyenin üstüne bırakmış zavallıyı...Acaba buradan atlasam ölür müyüm ya da ne kadar burada durursam ölürüm diye düşünürken yardım elimi uzattım...Sonradan eceliyle öldü...Hatta öldü sanıp atma demişlerdi, neredeyse kokunca tamam bu öldü dedim ve gömdük...Başına iş almışsın benden söylemesi, götür geri ver derim...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bir ara bende almıştım Servet abi, uzun ömürlü olsun diye bir müddet sonra cam akbaryuma aktarmıştım. Akvaryuma sus sümbülü koymuştum, gerektiğinde üstüne çıkıp kuru kalabiliyordu. Bu sistemin aynısını satıcı uyguluyordu. Ama gel gör ki, fazla dayanamadı mefta oldu. Hatta Tahir, atmasaydın belki uyuyordur dedi ama artık çok geç idi. :)

cHEWp.jpg

Hayvanı (Sami'yi) bu kapdan kurtardık, Cam fanusa aldım keyfi epey yerine geldi. Hem tutunabilsin hemde suya faydası olsun beslesin diye fanusun içine (suyun tepesine) su sümbülü koydum, şu an iştahı fena açıldı. İyice alıştı artık neredeyse elimizden yemek yiyor. Sen ne büyüksün Ya rabbim, ufacık hayvan ama yemek yerken görmelisiniz, sanki dev canavar. :)

ov4tE.jpg

g518H.jpg

Bende de vardı, Batıkan bir gün ortadaki plastik palmiyenin üstüne bırakmış zavallıyı...Acaba buradan atlasam ölür müyüm ya da ne kadar burada durursam ölürüm diye düşünürken yardım elimi uzattım...Sonradan eceliyle öldü...Hatta öldü sanıp atma demişlerdi, neredeyse kokunca tamam bu öldü dedim ve gömdük...Başına iş almışsın benden söylemesi, götür geri ver derim... :)

Uğraşsın kızancıklar bea. :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Serkan, geri vermeyi düşünmedim değil ama kova içerisinde onlacası tepeleme görünce yardım eli uzatayım dedim. Bende, çocuklarda sevdik kerataları.

70 yıl yaşadıklarını düşünürsek beni gömmelerini istiyorum :)

Hüseyin, senin plastik kabın aynısındalar şimdilik. Bu işle uğraşanlar ölüm fanusu diyorlar. Acilen büyükce akvaryum bulmam gerekecek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Servet abim,bana araba bulursan sana akvaryumun kralını bulur getiririm dert değil hiç :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Servet abim,bana araba bulursan sana akvaryumun kralını bulur getiririm dert değil hiç :)

Ne istiyorsun araç olarak , emret dökeyim yarın kapına :exc1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hüseyin, senin plastik kabın aynısındalar şimdilik. Bu işle uğraşanlar ölüm fanusu diyorlar. Acilen büyükce akvaryum bulmam gerekecek

Evet, bende bu ölüm fanusu lafını okuyunca direk akvaryuma almıştım.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ne emri abim,ricam olur, nacizane c sınıfı hb,golf 5 fsi, astra h,1.6 düz, mazda 3 vs gibi 28.000TL ve 90.000 KM'yi aşmamış,eli yüzü düzgün vs vs :)

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Arkadaşın ile bi görüş hele, akvaryum işini.

Abi çok yakıyor bunlar desem :)

inanman ne kadar hız o kadar yakıt hesabı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Evet, bende bu ölüm fanusu lafını okuyunca direk akvaryuma almıştım.

Hüseyin, su seviyesi %30 civarında. Adacık kuru. Şimdilik yiyor içiyor, m.çıyor lar :) Ancak bir kaç gün içinde çözmeliyim bu işi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi bakımı çok zor. 1.5 sene baktım, ne badireler atlattı hayvancağız. Bi ara telefon açayım sana ya da sen istediğin zaman ara beni seve seve anlatırım :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hüseyin, su seviyesi %30 civarında. Adacık kuru. Şimdilik yiyor içiyor, m.çıyor lar :) Ancak bir kaç gün içinde çözmeliyim bu işi.

Yalova'da bildiğim acayip bir akvaryumcu var. :p

inanman ne kadar hız o kadar yakıt hesabı

Servet abinin ce-re-ve misali. Gitmiyor ama yakıyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Abi bakımı çok zor. 1.5 sene baktım, ne badireler atlattı hayvancağız. Bi ara telefon açayım sana ya da sen istediğin zaman ara beni seve seve anlatırım :)

yarın haberleşeceğiz, mail'i göndermeyi unuttum. Onuda göndereyim bir ara.

Servet abinin ce-re-ve misali. Gitmiyor ama yakıyor. :)

Yok artık yakmıyor ( 30 lt lpg, şehir içi 260 km ) ama yine de gitmiyor :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Yok artık yakmıyor ( 30 lt lpg, şehir içi 260 km ) ama yine de gitmiyor :biggrin:

İyi bari, yakmasın da, varsın gitmesin. :)

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Hadi hayırlı olsun kaplumbağa ;) joker gibi birşey alsaydınız Servet :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hadi hayırlı olsun kaplumbağa ;) joker gibi birşey alsaydınız Servet :)

Sağ olasın abim. Müstekil ev olsa, biliyorum neler yapacağımı :yes:

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Abi aslında bende ofiste atıl durumda yaklaşık 300lt hacimli üçgen bir akvaryum var ama köşe gibi bir yer bulup kullanman gerekecektir,işine yarar mı ki acaba? Bu arada normal akvaryum gibi ağzına kadar su doldurulacaksa işe yaramaz, aynından bir tane daha vardı,ağzına kadar su doldurunca çatladı cam,camcı tarafından 5mm'lik çift cam (toplamda 1 cm kalınlığında) yapıldığı için basınca dayanmıyor,bombe yapıyor camı :) 1/3 gibi su konacaksa süper olur ama..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

abim başına dert almışın bende bir ara merak sarmıştım bunlara çok güzel ve sevimli hayvanlar. onlar için satılan önü yarı açık akvaryumlar var bende bir ara vardı suyu çok kirletiyorlar mutlaka özel temizleyici filtresi olan küçük motorlardan al. bizdeki olanı ne yaptık bilmiyorum yarın bir araştırayım bakim bula bilirsem haber veririm sana

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

300 litre mi ? kızlar girer içine :) Arayacağım seni de ..

çok derin olmasına gerek yokmuş. Zerzevat lazım bizimkilere kuru ve sıcak olmalıymış.

abim başına dert almışın bende bir ara merak sarmıştım bunlara çok güzel ve sevimli hayvanlar. onlar için satılan önü yarı açık akvaryumlar var bende bir ara vardı suyu çok kirletiyorlar mutlaka özel temizleyici filtresi olan küçük motorlardan al. bizdeki olanı ne yaptık bilmiyorum yarın bir araştırayım bakim bula bilirsem haber veririm sana

Evet, epey pasaklı keratalar :)

Haberleşiriz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

300 litre mi ? kızlar girer içine :) Arayacağım seni de ..

çok derin olmasına gerek yokmuş. Zerzevat lazım bizimkilere kuru ve sıcak olmalıymış.

Evet, epey pasaklı keratalar :)

Haberleşiriz..

Takriben kaç litre işini görür abi onu çözersen her türlü çaresini buluruz :) Ben o akvaryumu challenger cinsi (etcil ) köpekbalığı için almıştım, hevesim kursağımda kaldı çatlayınca yarısı, şimdi bu akvaryum süs gibi kaldı ortada :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...