Yaşar Erdem 6 Ağustos 2012 Paylaş 6 Ağustos 2012 Merhabalar arkadaşlar,2009 model bir fiestam var.Garantisi muhtemelen bitmiştir,geçenlerde arkadaş servise gitmiş 2010 model fiesta onunda aracı 2014'e kadar garantisi uzatılmış acaba bizimkindede böyle birşey mümkünmüdür,fiyatı hakkında bilgisi olan varmı ? Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 6 Ağustos 2012 Paylaş 6 Ağustos 2012 Yanlış yönlentirmiş olmayayım Garanti biter bitmez uzatma oluyor diye biliyorum, sonrası için yapılırmı bilemem, bende 350tl garanti süresi uzatma istemişlerdi... Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 6 Ağustos 2012 Paylaş 6 Ağustos 2012 (düzenlendi) uzatma işlemi gökselin dediği gibi garanti bitiminde hemen sonra yapılıyor diye biliyorum bende fakat pek bir avantajıda kalmıyor uzatılmış garantide bir çok parça garanti dışı kalıyor ayrıca gantiden değişen parçaların %20 veya %25 ni tekrar siz ödüyorsunuz diye biliyorum bende garanti bitiminde uzatayım demiştim ama bana pek karlı gelmemişti ozaman servisi arayarak bir sorun derim. 6 Ağustos 2012 tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yaşar Erdem 7 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2012 uzatma işlemi gökselin dediği gibi garanti bitiminde hemen sonra yapılıyor diye biliyorum bende fakat pek bir avantajıda kalmıyor uzatılmış garantide bir çok parça garanti dışı kalıyor ayrıca gantiden değişen parçaların %20 veya %25 ni tekrar siz ödüyorsunuz diye biliyorum bende garanti bitiminde uzatayım demiştim ama bana pek karlı gelmemişti ozaman servisi arayarak bir sorun derim. anladım arkadaşlar teşekkürler Yorum bağlantısı
Serkan Toker 7 Ağustos 2012 Paylaş 7 Ağustos 2012 Biraz zaman geçsin arayıp teklif ederler muhtemelen..Beni aramışlardı ama diğer konuda görüğümüz gibi triger koparsa mahkeme ile hakkımızı aramak gerekebiliyor... Geçen benim arabanın ön yolcu koltuğunu ileri geri hareket ettiren parça içinden kırılmış..Servise götürdüm aslında başka bir problem için götürmüştüm arada onu da söyledim...Adamın dediği biri bunun üstüne basmış...İçimden ya sabır çektim, diyecektim usta şunun bir üstüne basarmısın bakalım nasıl olacak basabilecek misin diye ama iyi ki hurdacı arkadaşımız var..Sağolsun ücretsi verdi bir tane... Yorum bağlantısı
Yaşar Erdem 7 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2012 Biraz zaman geçsin arayıp teklif ederler muhtemelen..Beni aramışlardı ama diğer konuda görüğümüz gibi triger koparsa mahkeme ile hakkımızı aramak gerekebiliyor... Geçen benim arabanın ön yolcu koltuğunu ileri geri hareket ettiren parça içinden kırılmış..Servise götürdüm aslında başka bir problem için götürmüştüm arada onu da söyledim...Adamın dediği biri bunun üstüne basmış...İçimden ya sabır çektim, diyecektim usta şunun bir üstüne basarmısın bakalım nasıl olacak basabilecek misin diye ama iyi ki hurdacı arkadaşımız var..Sağolsun ücretsi verdi bir tane... vallahi bugün servise gittim baktırdım garanti bitmiş uztmada yapmıyolarmış açıkcası servistekilerin müşteriyle iletişimi pek hoş degil kabalar aracı degiştirmeyi düşünüyorum zaten Yorum bağlantısı
Serkan Toker 7 Ağustos 2012 Paylaş 7 Ağustos 2012 O kadar çok müşteri var ki, artık bal yeyip baldan bıkmışlar maalesef...H,zmet bu işinize gelirse diyorlar...Profilinizde şehir bilgisi yok, eğer büyük şehirde iseniz parça ve özel servis sıkıntısı çekmezsiniz zaten, üzülmeye değmez... Ancak arayacaklarından ümitliyim garanti uzatma için... Yorum bağlantısı
Yaşar Erdem 7 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2012 O kadar çok müşteri var ki, artık bal yeyip baldan bıkmışlar maalesef...H,zmet bu işinize gelirse diyorlar...Profilinizde şehir bilgisi yok, eğer büyük şehirde iseniz parça ve özel servis sıkıntısı çekmezsiniz zaten, üzülmeye değmez... Ancak arayacaklarından ümitliyim garanti uzatma için... memleket hatay zaten öyle yapıcam sanırım özel servislere gidecez Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 24 Ağustos 2012 Paylaş 24 Ağustos 2012 Konuya buradan devam etmek istedim,Şimdi ben aracımın garantisini uzattım garanti bitim tarihi 17/02/2014 Aracın 45,000 k bakımına 3000 km ,bakım yılının dolmasına ise 6 ay var ( yani belirtilen 1 yıl yada 15,000 km de bir bakım aralığı) şimdi bakım için servise gitsem firen balataları da değişecek ve artı bakım ile birlikte tahminen 650-800 tl gibi bir fatura çıkacak. Oysa ben diyorumki hazır firenlere el atılmış iken eğer diskler de değişecek ise hava kanalcıklı disklerden alsam ve dışarıda özel bir servise yaptırsam tum masraflarda yaklaşık olarak servis inki kadar çıkar diye tahmin ediyorum. Sonuç : Servis bakımı: Garantiye devam 650-800 tl civarında fatura orjinal olan bakım firen balata değişim ve disk değişim dahil Özel servis bakımı:45,000 km bakımı, firen balaa ve hava kanalcıklı disk dahil 650-800tl gibi bir fatura Malum fiestaların firen sorunu bariz belki biraz iyileştirme yapabilirim düşüncesi ile kararsız kaldım ,Nasıl bir karar vermek mantıklıdır ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ağustos 2012 Paylaş 24 Ağustos 2012 Bakımı serviste yaptır, bakıma gitmeden de özel serviste sadece disk balata değiştir. Yorum bağlantısı
Yaşar Erdem 24 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2012 Konuya buradan devam etmek istedim,Şimdi ben aracımın garantisini uzattım garanti bitim tarihi 17/02/2014 Aracın 45,000 k bakımına 3000 km ,bakım yılının dolmasına ise 6 ay var ( yani belirtilen 1 yıl yada 15,000 km de bir bakım aralığı) şimdi bakım için servise gitsem firen balataları da değişecek ve artı bakım ile birlikte tahminen 650-800 tl gibi bir fatura çıkacak. Oysa ben diyorumki hazır firenlere el atılmış iken eğer diskler de değişecek ise hava kanalcıklı disklerden alsam ve dışarıda özel bir servise yaptırsam tum masraflarda yaklaşık olarak servis inki kadar çıkar diye tahmin ediyorum. Sonuç : Servis bakımı: Garantiye devam 650-800 tl civarında fatura orjinal olan bakım firen balata değişim ve disk değişim dahil Özel servis bakımı:45,000 km bakımı, firen balaa ve hava kanalcıklı disk dahil 650-800tl gibi bir fatura Malum fiestaların firen sorunu bariz belki biraz iyileştirme yapabilirim düşüncesi ile kararsız kaldım ,Nasıl bir karar vermek mantıklıdır ? yani dediginiz gibi hava kanalcıklı disk fren sorununu çözecekse bence denemelisiniz Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 25 Ağustos 2012 Paylaş 25 Ağustos 2012 (düzenlendi) Bakımı serviste yaptır, bakıma gitmeden de özel serviste sadece disk balata değiştir. Abi teşekkür ederim cevabın için ,Bu durumda garantiden olmayız değilmi? Yani servis frren balataları dışarıda değişmiş filan dermi? Ayrıca dediğim gibi bir işlem frenlerde iyileştirme sağlarmı ? 25 Ağustos 2012 tarihinde Yasin_Çelik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts