İçeriğe Yönlendir

Focus 2004 1.4 Hakkında Bilgi Ve Yardım Ve Deneyim

Serdar Taze

Recommended Posts

Serdar Taze

serdar taze.. muğladayım. herkese selamlar.

3 ay önce focus 1.4 lpg.li comfort bir araç aldım.

öncelikle focusta 1.4 motor varmıydı diye soruları duyar gibiyim:)

beygir gücü ve motor hacmi haricinde herşeyiyle 1.6 comfort ile aynı özelliktedir.

niye aldın ki diye sorulara karşılık o zaman fiyat olarak en ekonomik ve temiz bu aracı bulabildim..

forumu okudum ve soracağım soru hakkında çok yorum okudum ki rolanti sıkıntısı hemen hemen her focusta var gibi. klima açıkken özellikle 2 den 1 e düşerken ve debriyaja basılı konumda gösterge dibe kadar vuruyor tam stop edecekken tekrar kendine geliyor ve o esnada klimanın devreden çıkış sesini duyuyorum..

yapılan işlemler: rolanti sensörü değişti. kelebek ve boğaz diye tabir edilen herşey temizlendi. 100 km benzin ile gezildi. tekrar gaz ayarına gidildi.. ama sonuç sıfır..

diğer konu ise; 2000 motor vectradan sonra bu arabayı aldığımda ilk olarak daha öncede 1.4 çok araba kullandım bu da idare eder ne olacak bayırları yavaş çıkarız diye kendimce karar vermişim ki hata yapmışım. araç 75 beygir ve 1100 kg. ki daha önce kullandığım 1.4 araçlar arasındaki en hantalı bu oldu. bunu da zamanla ve tecrübeyle anladım. özellikle 4 kişi klima açık iken ve yokuşta araba ben gitmicem diyor resmen.. düz yolda sorun yok.

bu konuda aracın beygirini 5-10 kademe arttırabilirmiyim mantığıyla sizlere şunu sormak istiyorum. piyasada satılan ve fiyatı ortalama 40-50 tl civarında olan yağ katkı maddeleri aracı performans yönünden arttırmı.? yağ katkısının yorumlarında insanlar resmen uçmuş pozisyonda.. nerdeyse şahini ferrari olmuş gibi ballandıra ballandıra anlatıyorlar. gerçekten kullanan ve performans yönünden sonuç alan arkadaşlar var mı

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

Fordlar rampada zayıftır biraz kaldı ki 1,4 iyice sıkıntı buna yapacak bir şey yok onun dışında Sani nin de dediği gib katkılardan bir beklentiniz olmasın.Onun dışında 1,4 focuslar fazla bulunmadığı için ustalar biraz yabancıdır tamir bakım dönemlerinde ve parça alıyorken ısrarla 1,4 olduğunu vurgulayın.Ayar 1,6 araca göre yapılmıyordur sanırım?

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Maalesef bu katkı maddeleri hiç bir işe yaramadığı gibi üstüne motora zarar veriyor.Tek işe yaradığı konu motor sesini hissedilebilir olarak düşürmesi.(Bizzat kullandım) Durumunuza özel olacak en güzel şey aracı satarak yenisini almak gibi görünüyor. Öyle bir imkanınız yoksa bir başka yol da araca yazılım atmak ve ya birkaç performansa yönelik -açık hava filtresi, egzos ve kat iptali vs- değişiklikler yapmak olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Serdar Taze
(düzenlendi)

Arabayı değiştirme şu an maddi olarak imkansız.

Yeni yazılım atmak konusunda en yakın Muğla Ford servisini aradım asıl arama amacım rolanti sensörü değişti yeni yazılım gerekiyor dedim dedikleri cevap ise lpg li araçlara yazılım yüklemiyoruz dedi ve kestirip attı.

Kat iptalini düşündüm ve yine forumda biraz araştırdım içeriye lpg kokusu- yakıtta aşırı artış-araç sesinin anormalleşmesi gibi şikayetleri okuyunca çekimser davrandım.

Ama açık hava filtresi konusunda bilgim yok bu derdime az da olsa çaresi olur mu ve fiyat olarak aşırı pahalımıdır.?

Lpg ayarında ise aracın 1.4 olduğunu cümle alem biliyor yani burada tekim bu konuda bir hata olacağını düşünmüyorum.Satmayı istiyorum ve yerine c-max kalbimde yatıyor ama bu arabayı kim alır :) :) :) işin diğer boyutu araç çok ekonomik lpg ile uzun yol 4 kişi klima açık iken (bayırlar hariç çünkü çıkmıyor) 19-20 kuruş arası geziniyor.. neredeyse dizel gibi

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Serdar bey moralinizi bozmak gibi olmasın ama lpg li 1.5tona yakın c-max ile bende şehirlerarası aynı yakıtı yakıyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Her malın bir alıcısı vardır merak etmeyiniz siz satmak istedikten sonra alan çıkar sonuçta siz de para verip almışsınız. Yazılım mevzusuna gelince bu işi yetkili servis yapmaz. Yazılım işleriyle uğraşan profesyonel firmalar var. Benzinli araçlar için çok bir mucize beklemeyin %10 luk bir artış alırsınız. Açık hava filtresi vb ekipmanlarla %5'lik bir artış daha alsanız bu size 10 bg gibi bir değer kazandırır. İnanın o zaman daha az yakıt yakacaksınız. Aracın motorunun küçük olması demek az yaktığı anlamına gelmez. Araç gitmediği için daha çok basıyorsunuz çünkü.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sonradan ellenmemiş focusta rölanti sorunu yoktur, anlatıklarınız benzinde de aynı şekilde geçerli mi? rölanti düşmesi ile ilgili olarak, vss (hız sensörü) sinyali çalışıyor mu buna baktırın

Yorum bağlantısı
Serdar Taze

Çağlar bey ;

aracı benzinle bir süre kullandıktan sonra ort. 20-30 km. rolanti kendine geliyor sıkıntı yaşamıyorum ama lpg'ye geçince rolanti dengesizleşiyor.Bu sadece klima açıkken oluyor klima kapalıyken sorun yok.Bu arada hız sensörü sinyalinin çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilirim.

Çağlar bey ;

birde lpg ayarı yaptırdığım yerde aracı el kadar bir cihaza bağladılar. mutlak yakıt-anlık yakıt vs. gibi değerleri gösteriyor ekrandaki değer artı 3-3,5 seviyesinde olması gerekirmiş benim arabanın ki ilk başta artı 3'te oluyor sonradan araç çalıştıkça bu değer eksi 20 lere kadar iniyor kutup başını sökelim araba dinlensin diye bir fikir attılar ama teyp kodunu bilmediğim için yaptırmadım.

Sizce işe yarar mı? bir de o aletin ölçtüğü olay benim arabamın sorununun ne olduğu konusunda belki bir ipucu verebilir size.

Yorum bağlantısı
Yakup Başaran

Bence aracınıza gönül rahatlığıyla binin. Sonuçta araç sizin. Siz ne kadar severseniz, o kadar keyif alırsınız. Klimayı yokuş çıkarken kapayıverin. Bende 1,6 comfort var, aynı sorun bende de var. Kapatıyorum, jet gibi. Benzinde aynı sorunlar olmuyor. LPG ile kullanacaksanız birazcık çekeceksiniz bunları. Araba rolanti problemi yapınca, yani sıklaşıp araba stop sınırına yaklaşınca rolanti valfini kendiniz bile temizleyebilirsiniz. Yine devam ederse, gaz kelebeğini temizlemeniz/temizletmeniz gerekiyor. LPG olunca işler böyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Carbon clean bulabilirseniz yaptırın, mesela Bosh servislerinde vardır

2. Yetkili servis ıds cihazına bağlatın, resetleyin, uzun dönem yakıt bilgileri gitsin beyinden

derim.klima ekstra yük getirince ortaya çıkar var olan aksaklıklar

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

klima açıkken araç belli bir motor yüküne geldiğinde klima bypas oluyor. bu klima açık rampada bayıldı olayı biraz da psikolojik :D ha rampada sabit gazla çıkacam dersen orası başka.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Taze

arkadaşlar sanırım işin özü focus kullanıcıları olarak klima açıkken ve rampayı gördük mü klimayı kapatıp camları iki parmak açıp sigara molası vercez..:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

1.4 focustan beklentinize bağlı.

1.6 otomatiği ile ben hiç o tip sorunlar yaşamıyordum.

hatta hız sabitleme vardı araçta. hızımı sabitler gazdan ayağımı çekerdim yardıra yardıra çıkardı rampaları. zaten teoride hız sınırları belli :D tutup 1.4 arabadan spor araba sürüşü beklerseniz rampalara gelince araçtaki fazlalıkları da atmanız kaçınılmaz

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Mustafa haklı. Ben Ramazan öncesi Afşine gittim geldim. Araba 4 kişi. Kahramanmaraş Göksun arasını bilen bilir. Hatırı sayılır rampalı ve virajlıdır. Klimada açık olmasına rağmen bastım çıktım. Hatta şimdiye kadar ki en hızlı dönüşümü yaptım. Acelem vardı. Otomatik olmasına rağmen devirli kullanınca sıkıntı yaşamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...