İçeriğe Yönlendir

Lpg Göstergesi Ile Ilgili?

Özgür İncigülcan

Recommended Posts

Özgür İncigülcan

Aracımda Brc marka lpg sistemi var gayet memnunum fakat lpgnin göstergesinden memnun değilim.Sürekli fullüyorum ve km sıfırlıyorum km hesabı yapıyorum bu beni sinir ediyor yani gözüm hep km takılıyor,bugun aracımı yıkarken bagajı temizlerken tüpün üstündeki kapagı söktüm ve benzin ibresi gibi ibre oldugunu gördüm ve en saglıklısı gibiydi.Acaba neden böyle göstergeler yokta 4 ışıklı lpg göstergeleri var?? Değiştirme şansımız varmı? Yani gerçekten biniyorum bir bakıyorum 3 ışık var 2 ye düşüyor yada 2 ışık var 3 oluyor bazen sonra düşüyor..Sizlerde bana katılıyormusunuz?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

deponun tamamı dolmadığı ve belli bir miktar lpg gaz fazında olduğu için çok sağlıklı ölçüm olmuyor heleki simit tanklarda. en temizi full depo ile km sayacına bakmak. ben 100 bin km den fazla o şekilde kullandım. hele yol bilgisayarlı araç varsa üç aşağı beş yukarı kalan menzili bile tahmin ediyordum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Depo maksimum %80 doldurulabiliyor. Yokuş aşağı yukarı şamandıra oynadığı için de değişiyor. Tankın üstünde multivalf denilen birşey var. Onun göstergesi daima doğrudur ona güvenin.

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Evet tankın üstündeki çok güzel dogru onungibi göstergeyi neden yapmıyorlar acaba onu merak ediyorum?Mustafa araçımda yol bilgisayarıda yok oyüzden km hesabı yapıyorum malesef

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Çünkü multivalfin üstündeki gösterge mekanik olarak çalışıyor. Arabaya giden ise şamandıraya bağlı çalışıyor.

Simit tüp değil silindirik tanksa tüpün konumu da çok önemli. Multivalf açısı diye geçiyor teoride. O tam istenilen gibi değilse de yanlış gösterir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

şamandıra üzerindeki manyetik gösterge de nemden vs çabuk bozuluyor. bir iki kere değişmiştim en son bozulduğunda güzel olmuştu :D ledler daha mantıklı düşüyordu :p

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

O ışıklara güvenmemek lazım. Kesinlikle tam doğru sonuç vermez. Sonuçta şamandraya bağlı.

Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

bendede eko-tech lpg var 4 ışıklı göstergesi... çok sağlıklı değil diye düşünüyorum fulledikten 40 km kadar sonra ışık 3 e düşüyor gidip fulleyince görüyorumki 5-6 litre gaz alıyor yani lpgseviye gösterge işi çok sağlıklı değil bendede :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Lpg ışığı düşmesi gerekirken arttığı zamanlar bile oluyor.

Ben her lpg alışımda tam dolduruyorum. Depo 60'lık bu arada.

İstasyona göre ortalama 50 litre alıyor.

Her alışta da km sayacını sıfırlıyorum.

Km sayacı 500'ü geçtiğinde gaz alayım diyorum.

Benim taktik bu :)

Yorum bağlantısı

eğer lpg tankı simit'se bu kaçınılmaz. Yok normal ise bi ayar veya bir şamandıranın gösterilmesi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Simit depo benim iyi bari herkesin böyleymiş =) Keşke bir çözümü olabilse

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lpg ışığının düzgün göstermesi için şamandıra ve deponun uyumlu olması gerekir..

Genelde şamandralar 32'lik depolar içindir..

32'lik şamandıra farklı depoya takılınca ne yaparsanız yapın sağlıklı çalışmaz..

Kat edilen kilometre ile kullanmaya alışmalısınız..

Benim için: 450 km oldu ise kırmızı yanmış demektir.. 500 civarında biter... depom 50 litre lpg alır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...