İçeriğe Yönlendir

Yüzme Işini Hallettim; Suda Batmadan Nasıl Durulur?

Hakan İldeş

Recommended Posts

Hakan İldeş

evet arkadaşlar artık batmayan mayo sayesinde suyun üstünde rahatlıkla yüz üstü ve sırt üstü durabiliyorum ve de adamakıllı yüzüyorum iki hafta önce batmayan mayoyu çıkardım ve aynı şekilde sırt üstü ve yüzüstü yüzmeye başladım fakat boyumu geçen yerlerde yüzerken ayakta durmaya korkuyorum yüzmeyi bilenler hele bi anlatın bakalım nasıl yapıyorsunuz şu ayakta durma işini

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Eller sağa sola uzatılıp aşağı-yukarı çırpılır..Ayaklarda aşağıya doğru parmaklar bakacak konumda ileri geri çırpılır..

Yorum bağlantısı
Hakan İldeş

Eller sağa sola uzatılıp aşağı-yukarı çırpılır..Ayaklarda aşağıya doğru parmaklar bakacak konumda ileri geri çırpılır..

peki abicim bunları yapmazsak batar mıyız

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Denizde hiçbir hareket yapmadan da durabilirsiniz. Havuz için Ayhan'ın söylediklerine aynen katılıyorum. :good1:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Denizde hiçbir hareket yapmadan da durabilirsiniz. Havuz için Ayhan'ın söylediklerine aynen katılıyorum. :good1:

Hatta ben yoruldumu suyun üstüne uzanıp yatıyorum :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

dik olarak suyun üstünde durabiliyorum ama bir müddet sonra yoruluyorum, daha yatay bir şekilde yüzme pozisyonunda durduğum vakit bu daha az yorucu olduğundan bu takdiği kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Akdeniz bölgesin de daha rahat durulur ama diğer denizler de hareketsiz kalırsa birde yüzmeyi yeni öğrenmiş birisi doğrudan batar :)

Hatta ben yoruldumu suyun üstüne uzanıp yatıyorum :)

Karadeniz de yat bakalım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yatay dikey her türlü durabiliyorum, antreman ve zaman meselesi aceleci olmayın, riske de girmeyin, 1.5 mt derinlikte 15mt. lik derinlikte yüzerken aynı, kum sahilse dip akıntısı uyarısına dikkat, dalga açığa çekerse geri geri değil yarım daire şeklinde önce açığa dopru sonra kıyıya paralel yapı geriye yüzün

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
Şu deniz herkesi kaldırıyorda bi beni kaldıramadı :biggrin:

Aynen :) Gerçi pek hevesim de yok ama bilmek lazım :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Şu deniz herkesi kaldırıyorda bi beni kaldıramadı :biggrin:

Korku ve panik :)

Ben zamanında başımdan geçen olaydan dolayı fobi oluştu. Boyumun olduğu yerde uzun süre sırtüstü yatar ve yüzerim. Ama boyumu geçtiğini anladığm an su nedense beni kaldırmıyor :D Oraya kadar kaldıran su oradan sonra kaldırmı ilginç değilmi :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
(düzenlendi)

Korku ve panik :)

Ben zamanında başımdan geçen olaydan dolayı fobi oluştu. Boyumun olduğu yerde uzun süre sırtüstü yatar ve yüzerim. Ama boyumu geçtiğini anladığm an su nedense beni kaldırmıyor :D Oraya kadar kaldıran su oradan sonra kaldırmı ilginç değilmi :D

aynı sıkıntı bende de var niye çözemedim ama psikolojik yardım almam gerekecek.

toktor sence faydası olurmu

tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Bence tamamen sonradan öğrenilmiş bir panik durumu. Bizim çocuklar 4,5 yaşında ve havuz, deniz fark etmez yüzebilir duruma geldiler. Denize "Aaaa! Ne kadar büyük bir su?" diye koşarak atlamaları ile ilk boğulma denemelerini yaşayarak tecrübe kazanmaya başladılar. Travma olur diye korkarken, danışman yönlendirmesi ile zorlamamak ama engellememek şartıyla su kenarı oyunları oynarken suya alıştılar. 1-2 kez daha havuza atlama olayı yaşayınca 3 yaşından beri yazları haftada 2 gün yüzme dersi aldılar. Artık suya atlamaları problem olmuyor. Hatta çok su yutup, tekrar tekrar yüzmeye gidiyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

aynı sıkıntı bende de var niye çözemedim ama psikolojik yardım almam gerekecek.

toktor sence faydası olurmu

Dr kendine faydası yok.Geçen tatile gidecem ama sığ deniz arıyorum diyordu.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bende bilmiyorum hayırına öğretecek var mı ? :D Bu yaştan sonra kursa falan gitmeye utanıyorum :D :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

O da yan gelip yatmaktan göbek yapmış deniz nasıl kaldırsın :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Öğretmenlerin işi kolay her zaman yaptıkları gibi yapacaklar yatacaklar hoooppp öğrenecekler yüzmeyi :crazy::p:D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Valla bende adam gibi yüzemem nedense denizde daha çok zorlanıyorum.Birde sırt üstü yüzebiliyorum ama yüzüstü çok zorlanıyorum. :biggrin:

Tahirin dediği gibi kursa gitmek de zor bu yaştan sonra :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Valla bende adam gibi yüzemem nedense denizde daha çok zorlanıyorum.Birde sırt üstü yüzebiliyorum ama yüzüstü çok zorlanıyorum. :biggrin:

Tahirin dediği gibi kursa gitmek de zor bu yaştan sonra :D

Abi senin ki daha vahim Karadeniz lisin bir de :D :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

bulmuş mu?

O da yan gelip yatmaktan göbek yapmış deniz nasıl kaldırsın :D

adaş göbek işi karıştırma o en büyük sıkıntımız zaten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan İldeş

Öğretmenlerin işi kolay her zaman yaptıkları gibi yapacaklar yatacaklar hoooppp öğrenecekler yüzmeyi :crazy::p:D

pardon ama mesleğimiz neydi

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Sorma valla.Millet öyle diyor zaten.Aha bak bu zaman oldu daha denize gitmedim.Her sene birşeyler çıkıyor birkaç defa anca gidebiliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yatacağız tabi sizin gibi zeki insanları yetiştirmek kolaymı :) Yatarak çalışıyoruz ve yatarak sizin gibi değerli zeki insanları yetiştiriyoruz. Ya yatmasak ne olurdu merak ediyorum :)

Tahir ben İskenderun'luyum ha :D

bulmuş mu?

adaş göbek işi karıştırma o en büyük sıkıntımız zaten

Abi sen üstüne alınma bende de hafiften var :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

pardon ama mesleğimiz neydi

Alınmayın hemen ya beni biliyorlar forumda ne demek isteğimi anladılar diğer öğretmen arkadaşlar ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...