İçeriğe Yönlendir

Focus 2.5 Klima Soğutmuyor

Oğuzhan Deniz

Recommended Posts

Oğuzhan Deniz
(düzenlendi)

Yaklaşık 2 ay önce Başer'de aracımın bakımları yapıldıı ve polen filtresi de değişti. Buna rağmen klima soğutmuyor. Yakın arkadaşımda Focus 1 comfort var 2. kademede kliması buz gibi üflüyor hatta rahatsız ediyor nerdeyse aynen teyzemde punto var o da buz gibi üflüyor ama benim aracım hiç böyle üflemiyor ne sorunu olabilir 2011 Nisan çıkışlı. Klima gazı mı azaldı acaba?

tarihinde Oğuzhan Deniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Dün ankaradaydım şaşmazda gezerken klimaya baktırdım kaçak varmı diye kaçak çıkmadı fakat 280gr gaz çıktı normali 600gr olması gerekiyormuş velhasılıkelam 600gr gaz basıldı araç buz gibi sogutmaya başladı

Salı günü serviste olucam gaz kelebeği değişecek, bu sırada klimayı da kontrol ettireyim.

Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Benim de dönünce baktırmam lazım klima gazına, iyi oldu öğrendiğim, hiç memnun değildim.

Yorum bağlantısı
Sami Sarıdayı

nisan ayında klima hiç soğutmuyordu gaz bastırdım 600 gr kaçak kontrolu filan yaptılar kaçak yoktu .haziranda klima yine soğutmamaya başladı ustaya gittiğimde 150 gr gaz kalmıs içinde ustaya sordum neden böyle oldu hani kaçak kontrolu yapmıstınız dedim. usta tekrar kaçak kontrolu yaptı hiçbir yerde kaçak yok. usta %90 klima hortumundandır dedi bazen anlık tespit edemedikleri kaçaklar oluyormus. hortum değisti klima normale döndü. hersey yolunda derken geçen hafta klimayı açtığımda sağ taraf soğuk üflüyor sol taraf dışardaki sıcak havayı üflüyor her iki taraf 16 dereceyi göstermesine rağmen. yine sanayi yolu göründü ..

Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul

muhtemelen klima gazındandır.

araçtaki yolcu sayısı dahi fark ettirir Bahtiyar. 1 ve 2 kademe de dahi üşüyüp kapatıyorum, bunu klimayı kışın dahi ara sıra sıcak ayara alıp çalıştırmaya borçluyum. ama araçta 3-4 kişi olunca ve de hava çok sıcaksa elbette performans kaybı elbette oluyor.

polen filtresi değiştikten sonra performansın artması lazım, serviste gene iş bilmeyenlerden biri sallamış anlaşılan.

Sadık Bey, klimayı sıcak ayara aldıysanız -yani ortam ısısından yüksek bir derece - klima çalışmayacak, motor sıcaklığını içeriye verecektir diye biliyorum. Ama ara ara soğuk havada bile klimayı çalıştırmak lazım gazın çökmemesi için.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Özellikle F2.5'ların Klima Performansı hiç tatmin edici değil, aynı sıkıntıyı aracı aldığım günden beri yaşıyorum..

Klima Gazı'da biryere kadar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Özellikle F2.5'ların Klima Performansı hiç tatmin edici değil, aynı sıkıntıyı aracı aldığım günden beri yaşıyorum..

Klima Gazı'da biryere kadar...

Bende böyle düşünüyorum Focus I deki klima performansı arabanın modeline göre harika.Yine E39'da öyle bir klima var ki resmen hasta eder bu sıcaklarda adamı

Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul

bende öyle biliyordum ama değilmiş. :)

http://www.fordclubt...post__p__809564

Yazıda da çok net biçimde sadece "soğutma" fonksiyonundan bahsediyor. Ortamı ısıtırken ev ve işyerlerindeki klimalar gazı tersine çevirerek yapıyormuş bunu (yeni nesiller hariç) Ancak araç klimalarında ısıtma motor ısısıyla oluyor diye biliyorum. Bu nedenle kış aylarında 3-5 dk da olsa soğutmayı çalıştırıyorum.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

doğru, ısı araç motorundan alınıyor. ancak klimayı nem alma fonksiyonuna getirdiğinizde (ön cam buğulandığında) klima yine aktif olarak çalışıyor ve gaz devir daim yapıyor. ancak klima soğutma işlevini yerine getirmiyor. böylelikle kışın da klimayı çalıştırmış oluyorsunuz.

Sadık abi klima çalışıyor ve yaz aylarında olduğu gibi soğutuyor ; ama kaloriferin ısısı klimanın soğuğunu yendiği için sıcak ve nemsiz bir hava üflüyor ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...