İçeriğe Yönlendir

Gaz Kelebek Sensörü Sorunu

Mustafa Güreli

Recommended Posts

Mustafa Güreli

lpgli focus 1.6 comfort manuel benzinli 2011 model aracımın motor arıza lambası yandı. serviste hata kodu op133 gaz kelebeği sensörü hatası ve sonuçta sensör değişecek değişecek dediler. uzun yola çıkacam illaki değiştireyim mi dedim gerek yok dedi orda ki adam bişey olmazmış ama başka motor arızası olursa o anlaşılmazmış 200tl mış ve garanti kapsamının dışında dedi. araştırayım bi neymiş bu kelebek olayı dedim . baktım bazı sitelerde kelebek boğazı temizlenince sorun düzeliyor denilen forumlar var. değiştireyim mi . yoksa temizleteyim mi. servis temizlemeyi tavsiye etmedi. bişey değişmez dedi. bir forumda da birisi bu kelebek kısmına dokunmayın oynamayın temizletmeyin parçayı tümden bozarsınız. çok pahalı bir parça diyor. hangisi doğru. bilenler yardım eebilirmi. bir de deva özel servis var kayseri de. onu tavsiye edenler var. orda değiştirsem daha mı uygun olur? fiyat açısından?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Güreli

Aracınızda lpg varmı ? Neden garanti dişı ?

evet.her şeyi yazmışım aracın lpg li olduğunu yazmamışım:)

Yorum bağlantısı
Mustafa Güreli

aracı uzun yolda yaklaşık 1000km kullandım. lamba yana yana gittim. 3 gün kontak açmadım. 4. gün lamba söndü kendiliğinden. ve 100o km yapıp geri döndüm. 2 haftadır şehir içi biniyorum. hala arıza lambası yanmıyor. bi sıkıntı da yok. çalıştırırken kontağı çevirirken yanıyor normal yani . lamba geçmemiş . onu biliyorum. iyiki sensör falan değişmemişim.

çok yardımcı olan forum üyelerine çok teşekkürler. böyle güzel forum sitesi görmedim. ilgi alaka süper!

Yorum bağlantısı
Adem Üzüm

Selamlar kardeş,benzer bir arıza benede vardı,az daha arabayı satıyodum...

Neyseki ustam 1 yılın sonunda arızayı buldu...

Arıza tespitinin uzun sürme nedeni,ustaya gidince arıza yapmamasıydı...

Sen veya başka biri motoru suyla yıkattıysa muhtemelen "gaz kelebeği pozisyon müşürü bağlantı soketi kablo girişi"nde oksitlenme vardır.Bende de ne zaman arıza vereceği belli olmuyodu,ve motoru stop edip bekleyince arıza kendiliğinden gidiyodu.Ama olmadık yerde "hız sınırlama kipi arızası" ve "motor sistem arızası" alarmı verim motoru stop ettiriyodu. Allah kolaylık versin...

Yorum bağlantısı
Adem Üzüm

sayın Adem bey;

sanırım bende de aynı sorun var. arıza nereden ve nasıl halloldu. link: http://www.fordclubt...lismamasi-acil/

Yukarıda anlattığım gibi,gaz kelebeği pozisyon müşürü bağlantı soketi kablo girişlerinde oksitlenme vardı,ustam muhtelen otor su ile yıkanmıştır dedi...

Ama ben araç 3.el ve 2006 model...Bence garanti devam ederken biran önce ana bayiine götürün.Ancak önce yakıtınızın temiz olduğundan emin olun...

Yorum bağlantısı
Mustafa Güreli

Selamlar kardeş,benzer bir arıza benede vardı,az daha arabayı satıyodum...

Neyseki ustam 1 yılın sonunda arızayı buldu...

Arıza tespitinin uzun sürme nedeni,ustaya gidince arıza yapmamasıydı...

Sen veya başka biri motoru suyla yıkattıysa muhtemelen "gaz kelebeği pozisyon müşürü bağlantı soketi kablo girişi"nde oksitlenme vardır.Bende de ne zaman arıza vereceği belli olmuyodu,ve motoru stop edip bekleyince arıza kendiliğinden gidiyodu.Ama olmadık yerde "hız sınırlama kipi arızası" ve "motor sistem arızası" alarmı verim motoru stop ettiriyodu. Allah kolaylık versin...

yok benimki bir kere yandı ve söndü. yani ısrarla yandı. maakine bağladılar söndürdüler yine yandı ve sadece 1 kere kendiliğinden söndü bir daha da yanmadı. halada yanmıyor lamba. ayrıca performansda hiç sıkıntı yaşamadım ben.

Yorum bağlantısı
Yalçın Karaca2

Benzer bir sorun arkadaşımın başına da gelmiş. Gaz kelebek beyni bozuk değiştirelim demiş yetkili servis . Araba yolda giderken gaz kesiyormuş ve arıza lambası yanıyormuş Ayrıca servis beyne 2000 tl demiş ve garantide vermiyormuş tüplü diye.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
İsa Bulut

aracım 2011 focus benzin lpg var yaklaşık 1 aydır kafayı yemek üzeriyim arabada tekleme vardı sanayiye gittim babin değişmesi gerek dedi değiştirdik sorun gitmedi sonra usta abi bunun buji buji kablosunuda değiştirlim dedi değiştr dedim sorun hala geçmedi rabbim arabaya verdiği beyni insanlara vermemiş allahtan arıza lambası yandı hız sınırlama kipi dedi servise gittim servis boğaz kelebeğini değiştirlim yada temizleyelim dedi şuan için bir şey yaptırmadım haftasonu temizletmeyi düşünüyorum bir fikri olan varsa paylaşsın lütfen. yoksa satacam

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Güreli

aracım 2011 focus benzin lpg var yaklaşık 1 aydır kafayı yemek üzeriyim arabada tekleme vardı sanayiye gittim babin değişmesi gerek dedi değiştirdik sorun gitmedi sonra usta abi bunun buji buji kablosunuda değiştirlim dedi değiştr dedim sorun hala geçmedi rabbim arabaya verdiği beyni insanlara vermemiş allahtan arıza lambası yandı hız sınırlama kipi dedi servise gittim servis boğaz kelebeğini değiştirlim yada temizleyelim dedi şuan için bir şey yaptırmadım haftasonu temizletmeyi düşünüyorum bir fikri olan varsa paylaşsın lütfen. yoksa satacam

konunun başında yaşadığım sorunumun nedeni yakıtmış. sonradan anladım. aygaz mogaz katkılı lpgler motor ikaz lambasını yakıyor. bugün ise antalyadan gelirken bu tecrübeme güvenerek en ucuz gazlardan aldım ve motor ikazı yanmadan motor arızası yazdı ana panelde ve araba gaz kesti. kontağı kapatıp çalıştırınca her şey normaldi. servisten bir ustayla konuştum gaz kelebek sensöründen olmuştur dedi. 140 km de en az 10 kere arıza verdi. eve zar zor ulaştım. yarın servise gideceğim. sen kelebek olayını nasıl hallettin hocam?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Rıdvan İskender

konunun başında yaşadığım sorunumun nedeni yakıtmış. sonradan anladım. aygaz mogaz katkılı lpgler motor ikaz lambasını yakıyor. bugün ise antalyadan gelirken bu tecrübeme güvenerek en ucuz gazlardan aldım ve motor ikazı yanmadan motor arızası yazdı ana panelde ve araba gaz kesti. kontağı kapatıp çalıştırınca her şey normaldi. servisten bir ustayla konuştum gaz kelebek sensöründen olmuştur dedi. 140 km de en az 10 kere arıza verdi. eve zar zor ulaştım. yarın servise gideceğim. sen kelebek olayını nasıl hallettin hocam?

gaz kesme sorunu bende de var 2 aydır uğraşıyorum, uzun yola çıktığımda 100 km sonra yapıyordu arızayı,  gaz kelebeğini temizlettim uzun yola çıktım bu sefer 700 km sonra verdi bunun kesin çözümü nedir? cihaza takıldığında gaz kelebeği yakıt oran hatası/ sensör hatası gibi uyarılar veriyor..  bir kere bilmediğim istasyondan aldım gaz ondan sonra başladı bu sıkıntı...

mustafa bey siz sorunu çözdünüz mü?

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Rıdvan İskender

gaz kesme sorunu bende de var 2 aydır uğraşıyorum, uzun yola çıktığımda 100 km sonra yapıyordu arızayı,  gaz kelebeğini temizlettim uzun yola çıktım bu sefer 700 km sonra verdi bunun kesin çözümü nedir? cihaza takıldığında gaz kelebeği yakıt oran hatası/ sensör hatası gibi uyarılar veriyor..  bir kere bilmediğim istasyondan aldım gaz ondan sonra başladı bu sıkıntı...

mustafa bey siz sorunu çözdünüz mü?

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

iyi günler

öncelikle şunu belirteyim arabalar konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim. yaklaşık 5 ay önce yukarıdaki mesajdaki sıkıntılarımı yazdıktan sonra forum forum ve  usta usta dolaştıktan sonra eylül ayında arkadaş tavsiyesi ile ankarada bir ustaya götürüp bıraktım aracı, usta 1 saat sonra sorun 4. bujide diye telefon etti ve bujileri değiştirdi. o gün den bugüne henüz bir sıkıntı yaşamadım bu kadar geç yazmamın sebebi de tekrar aynı sorunu yaşayıp yaşamayacağımı tespit etmek içindi.

4. buji sorununun neden olabileceğini araştırırken yine bu forumdaydı sanırım ön cam plastik ızgarasından sızan suların motor eğimi nedeniyle 4. bujinin orada biriktiği yazıyordu, öncam plastik ızgarası kabarma sıkıntısı bende de vardı, sorunu bulan ustaya bunu sorduğumda birşey demedi ama forumdaki o ifadeleri okuduktan sonra ondan dolayı olabileceği şüpheleri oluştu bende. 

biraz uzun oldu ama sorunu bulup çözene kadar çok sıkıntı çektiğim için, bundan sonra benzer sıkıntıyı yaşayacak arkadaşlar olursa onlara biraz olsun faydam olsun diye ayrıntılı yazıyorum

son olarak bu uzun süreç sonunda araç cihaza takıldığında gaz kelebeği arızası/ sensör arızası dese de,aracın kilometresi az (benim araç sıkıntı yaptığında 19.000 km idi) ve araç yeni de olsa ve ustalar bujiden olsa ateşleme sistemi yazardı bujilerde sorun yok dese de buji ve buji kablosunu kontrol ettirmem gerektiğini,aylarca sıkıntı çekip çok daha büyük masraflara girmeden sorunun bu kadar basit bir şekilde çözülebileceğini, gittiğim yer yetkili servis de olsa her usta denilenin usta olmadığını öğrendim. inş. kimse böyle sıkıntılarla kapı kapı dolaşmaz çok zor bir durum...

herkese kazasız sıkıntısız günler diliyorum...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Bülent Acar

Dün 350km uzak bi şehire düğün için çıktım ve gece dönecektim, varışa çok az bir yol kala "motor arızası" ile "hız sınırlama kipi" adında 2 uyarı mesajı verip motor durdurdu kendini. Cumartesi akşamı olduğundan yol yardımı sadece gelmek için 200tl istedi, bir usta sağolasun yardım etti ve gaz kelebek gövdesinden bu dedi. 1 kere mesaj çıkıyor kapatıp açınca bi süre çıkmıyor sında tekrar çıkıyordu. Kendimi geri 300 km attım ama bi de bana sor. Hız sabitleyici yardımı ile döndüm ve hata mesajlarını hiç almadım. Araç 2011 50bin lpg li. Tavsiye edebileceğiniz bi durum olur mu acaba bana.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...