İçeriğe Yönlendir

Audi'Nin Rezil Krikosu

Rıdvan Ergün

Recommended Posts

Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Önceki gece son iftarın ardından bayram tatilini değerlendirmek üzere Kastamonu'dan Bodrum'a doğru yola çıktım. Çok rahat bir yolculuğun sonlarına doğru Muğla yakınlarında bizim Karayolları Genel Müdürlüğü'nün çok başarılı yol yapım tuzağına ben de düştüm. Yola döşedikleri mi desem, öylesine döktükleri mi desem, her biri en az patates büyüklüğündeki taşlar, yüklü arabamın sol ön lastiğini yardı. Neyse, her işte bir hayır vardır lastik değiştirme tecrübem de iyi nasılsa diyerek, bagajdaki 6 bavulu indirdim. Stepneyi çıkarttım. Krikoyu buldum. Sorun da bundan sonra başladı.

AUDİ, bizim ülkenin vergi sisteminin de katkılarıyla 105 bin euroya sattığı arabaya yerden kazanmak için mi desem bilmiyorum, dandik m.ktrib.ktan bir kriko koymuş. Krikonun arabayı doğru dürüst kaldırabilmesi için arabanın düz bir zeminde olması gerekiyor. Tabii bizim lastik bunu bilmediği için dağ yolunda, araba sağ tarafına eğimli bir yerde sol önden patladı. Sağ ön kapı ile çamurluğun birleştiği noktadan marşpiyelin altından krikoyu vurdum. Kaldırmaya başladım. Fakat araba düz zeminde olmadığı için yukarı kalktıkça zemine paralelliğini kaybetmeye ve dışa doğru açılıp, kirokun yukarıda kalan üst kafa kısmına dayanmaya başladı. Baktım kaporta çiziliyor. Biraz çare aradım, ama ne yaptıysam olmadı. Kasko yol yardımı aradım. Bana bir kriko bulun dedim. Yarım saat sonra geri dönüp, bayram sabahı ulaşmak kolay ollmadı kusura bakmayın bizim asistans hizmetimiz yok. isterseniz 100 km mesafeden çekici yollarız dediler. Onlardan umudu kesip AUDİ yol yardımı aradım. En yakın servis 150-200 km mesafedeki Fethiye'de. Beklerseniz yollayalım dediler. Beklerim yollayın dedim. Biz sizi konuşturalım onlarla dediler, ama bekle bekle arayan yok.

Sabaha karşı saat 06.30 falan. Çoluk çocuk dağınbaşında kalmışız. Ya herro ya merro nolursa olsun dedim. Krikoyu çevirmeye başladım. Kriko dayandı dayandı. Çamurluk kaportası ve marşpiyel çatırdayarak göçmeye başladı. Çare yok dağın başında kalmaktansa, diyerek çevirmeye devam ettim. Sonunda patlayan lastiği sökmeyi başardım. Fakat diğer lastiğin yerine girmesi için daha fazla kaldırmak gerekiyordu. Biraz daha çevirdim artık neredeyse çamurluk delinecek, fakat krikonun kaldırma kapasitesi bitti. Yoldan kamyoncu geçmiyor. Otobüslerse durmuyordu. Bir iki özel araç dursa da, kimi krikom yok dedi, kimi bu bagajı nasıl boşaltıp kriko bulayım dedi. Bu arada hala AUDİ yol yarrdımın telefonunu bekliyordum.

Yaklaşık iki saatin sonunda yoldan geçen (Allah razı olsun) bir doblocu aile durdu da, arabadan çıkarttığı adam gibi bir krikoyu bizim dandiğin yanına vurup kaldırdık. Lastiıği taktık. Tam bu sırada AUDİ yol yardımdan telefonumu aradılar. Oğluma verdim. "Size ihtiyacımız yok de" dedim. Yola devam ettim.

Şimdiki durumda, çamurluk yamulduğu için sol ön kapıyı açıp kapatırken takılıyor. Mecburen akrobatik hareketlerle sağ kapıdan inip biniyorum. Geçici de olsa, bir düzeltme yaptırmam gerekiyor. Bodrum- Yalıkaak civarmlarınnda bir kaportacı bulup, el attıracağım.

Bu arada çektiğim fotoğrafları AUDİ Almanya'ya gönderip, alın krikonuzu .... diyeceğim. :angry:

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin
(düzenlendi)

Büyük geçmiş olsun.. :(

Çok can sıkıcı bir durum..

tarihinde Sercan Eskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Geçmiş olsun. Gerçekten kötü bir durum.

En büyük korkum yolda kalmak veya lastik patlaması :(

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertan Erdoğan

Geçmiş olsun malesef maliyet azaltmak için kastıkça kasıyolar malzemeden :( en küçüklerinden bir yağlı kriko şart

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Oradan ayrılırken öfkeyle krikoyu fırlatıp yolun kenarına attm. Sonra belki şikayet ettiğimde lazım olur falan diye aldım gerisin geri.

Dün KİPA Markette krikolra baktım. Çok büyük krikolar vardı. Şöyle uygun bir şey alıp koyacağımarabaya. Bir de dört kollu bijon anahtarı.

Hayır şuna öfkeleniyorum. Benim arabalarımda her zaman, ilk yardım çantası, tamir kitleri, lastik pompası, akü takviye kablosu olur. Fakat şimriye kadarki hiç bir arabamda böyle rezil bir kriko görmemiştim. Bunu denemek de hiç aklıma gelmedi doğrusunu isterseniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun...

Ben olsam, kasko yol yardımı ile en yakın lastikçiye gider hiç elimi kirletmezdim.. Çamurluğa ve sinirlerinize yazık olmuş..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bim de vardı bir ara ufak ama iş görecek bir şeye benziyordu.Bunun kadar kötü olacağını tahmin etmiyorum incelenebilir aslında.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

geçmiş olsun, bende rezil bijon anahtarı yüzünden yolda kalmıştım, dandik borudan bozma bijon anahtarı bijonu sıyırmış ve açılamaz hale gelmişti.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Bedir

Öncelikle geçmiş olsun..Audi nasıl böyle bir hata yapar anlamış değilim,onun için o kadar para verdikten sonra Merco'dan şaşmamak lazım..İkincisi Karayollarını şikayet etmeniz,Başbakanlığa bir mail atsanız dahi olur.İyi maaş alıp bir çok sosyal imkandan yararlanıyorlar ancak üç kuruşluk işi beceremiyorlar..Bir çok insan Karayollarının güvenlik zaafiyeti yüzünden ya hayatını kaybetti yada çok ciddi tehlikeler geçirdi..hiç olmazsa bir mail atın da ilgilensinler,bayram günü insanların canlarını yakmasınlar..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Şükür bir kere lastiğim patladı geçen ay ilk defa istepne ve krikoyı yerinden çıkardım hiç sorunsuz bir şekilde değiştirdim. Bu arada lastik değişimlerinde çıkardığınız lastiği arabanın krikonun kaldırdığı tarafa yan bir şekilde koymayı unutmayın olur da araç krikodan düşerse en azından boşa düşmez.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Geçmiş olsun...

Ben olsam, kasko yol yardımı ile en yakın lastikçiye gider hiç elimi kirletmezdim.. Çamurluğa ve sinirlerinize yazık olmuş..

Sabahın erken saatlerinde dağın başında çoluk çocuk kalmış olmasak ben de bunun gibi bir şey yapardım elbette. Ama kasko yol yardım ilk konuşmamızdan epey uzunca bir süre sonra bana geri dönüş yapabildi. Asistans hizmetleri olmadığını, kriko gönderemeyeceklerini fakat yardımcı olmak adına çekici gönderip arabayı en yakın lastikçiye taşıtabileceğini, o saatte ulaşabildikleri tek çekicinin bana 130-140 km uzakta Yatağan'dan geleceğini söyledi. Haliyle bu 3 saate yakın bir süre daha dağın başında çoluk çocuk bekleyeceğimiz anlamına geliyordu. :(

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok geçmiş olsun. Demek Audi'de bile olabiliyormuş :(

Geçmiş olsun...

Ben hep öyle yapıyorum :)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Geçmiş olsun...

Sabahın erken saatlerinde dağın başında çoluk çocuk kalmış olmasak ben de bunun gibi bir şey yapardım elbette. Ama kasko yol yardım ilk konuşmamızdan epey uzunca bir süre sonra bana geri dönüş yapabildi. Asistans hizmetleri olmadığını, kriko gönderemeyeceklerini fakat yardımcı olmak adına çekici gönderip arabayı en yakın lastikçiye taşıtabileceğini, o saatte ulaşabildikleri tek çekicinin bana 130-140 km uzakta Yatağan'dan geleceğini söyledi. Haliyle bu 3 saate yakın bir süre daha dağın başında çoluk çocuk bekleyeceğimiz anlamına geliyordu. :(

Bunu bir de benim şartlarımda konuşmak lazım ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Geçmiş olsun. Audi gibi bir araçta böyle kriko bulunması hayret. Allah beterinden saklasın.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Rıdvan Abi bu işte bir yanlışlık var.

2011 model A6 benim amcamda var.

Geçen sene kuzenin düğününde bizede lazım oldu.

Krikonuz nasıl birşey anlayamadım ama marşbiyelde ok işaretinin altında krikonun gireceği delik var.

Oraya soktuk rahatça kalktı lastik değişti ve yeniden indirdik sadece 15 dakika sürdü.

Hatta stepne orjinal jantlarla aynı olduğunu görünce hayret bunu çalmamışlar dedim içimden.

Neyse çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bizim kuzenin Auidi de 20" istepne var anlamış değilim.

Çoğu yeni araçlarda yedek lastik yok tamir kitleri var.. Bu gibi lastik yarılmalarında dağda bile olsanız yolda kalınabiliyor.. Bu çok sıkıcı bir durum.. :(

Geçmiş olsun tekrardan..

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

geçmiş olsun, bence de çok acil bir durum yok ise yol yardımını beklemek ya da ısrarla ve sabırla yoldan geçen birilerinden yardım etmesini beklemek gerekirdi.

Sabah 06.30. Yabancı bir yer. dağın başı. İki çocuk ve eşim yanımda. Tamirci temin edemiyorlar. Aracınızı çekiciyle aldıralım diyorlar. Çekicinin bana ulaşma süresi minimum 3 saat.

Ne kadar acil kabul ederseniz, o kadar acil. :unsure2:

Rıdvan Abi bu işte bir yanlışlık var.

2011 model A6 benim amcamda var.

Geçen sene kuzenin düğününde bizede lazım oldu.

Krikonuz nasıl birşey anlayamadım ama marşbiyelde ok işaretinin altında krikonun gireceği delik var.

Oraya soktuk rahatça kalktı lastik değişti ve yeniden indirdik sadece 15 dakika sürdü.

Hatta stepne orjinal jantlarla aynı olduğunu görünce hayret bunu çalmamışlar dedim içimden.

Neyse çok geçmiş olsun.

Evet krikonun silindirik beyaz parçasını o deliğe oturtuyorsun. Fakat zeminin düz olması gerekiyor. Araç eğimli bir zeminde ve kaldıracağın tekerlek yüksekte kalıyorsa araç havalandıkça teraziden daha fazla uzaklaşıyor. Dışa doğru açılıyor. BU durumda krikonun tepe kısmına dayanıyor.

Aynı konuyu AUDİ forumunda da paylaştım. Benzer şikayetler var. Bu krikonun Avrupa'nın düz yolları için tasarlandığından bahsediliyor. :shok:

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yakında, arabayu şuraya park etmek istiyorum ama yapamıyorum, vinç ile alıp oraya koyarmısınız demeni bekliyorum.. O derecesin yani :p

Bunu bir de benim şartlarımda konuşmak lazım ;)

Senin durumunda beklerdim falan dedim ama, ben sinirliyimdir, herlade o krikoyu orada parçalar, sonra paketler audiye kargolardım..

Neyse çok geçmiş olsun.

Zemin düz olmadığı için yaşanmış bunlar.. kriko, otoparkta tasarlanmış belliki..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Doğruya doğru bizimki düz zemindi onu gözden kaçırmışım.

Tekrar geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Sinir bozucu bir durum.Geçmiş olsun.Bu tamir spreyleri ne kadarlık delikleri dolduruyor acaba?Rallilerde gördüklerim büyük yarıkları bile dolduruyordu.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Yakında, arabayu şuraya park etmek istiyorum ama yapamıyorum, vinç ile alıp oraya koyarmısınız demeni bekliyorum.. O derecesin yani :p

Senin durumunda beklerdim falan dedim ama, ben sinirliyimdir, herlade o krikoyu orada parçalar, sonra paketler audiye kargolardım..

Zemin düz olmadığı için yaşanmış bunlar.. kriko, otoparkta tasarlanmış belliki..

Ben de zaten parçalansın diye fırlattım önce;

sonra "dur yahu, bunu AUDİ ye postalarım, alın uygun şekilde muhafaza edin derim" diye gittim aldım. Şimdi bagajda duruyor.

Tatil sonrası ilk işim o.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...