Halis Parlak 26 Ağustos 2012 Paylaş 26 Ağustos 2012 İlkokul ve Ortaokul Derslerinin nasıl ve neler olacağı konusunda şahsıma sorulan sorular üzerine bu çizelgeyi paylaşma gereği hissettim. 4+4+4 sisteminin uygulanmasında ortaya çıkan ders türleri ve saatleri aşağıdadır.Çizelgeyle ilgili açıklamaların yeterli olmadığı noktada,ben ve meslektaşlarım bu başlık altında sizlere bilgimiz dahilinde yardımcı oluruz.Faydalı olması dileğimle... Yorum bağlantısı
Guest Levent Akgöz 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Allah yardımcımız olsun.. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Hocam 36 saat ders var. Peki giriş çıkış saatleri nasıl olacak merak ediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Gayet başarılı.Allah çocuklarımıza zihin açıklığı versin. Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 (düzenlendi) Hocam 36 saat ders var. Peki giriş çıkış saatleri nasıl olacak merak ediyorum. Yeni sisteme kademeli bir şekilde geçilecek, yani bu yıl sadece 5. sınıfların ders saati sayısı artacak, okul saatleri güneşten yararlanma durumuna ve illere göre değişiklik göstereceğinden saatleri valilikler belirleyecek. Bu konuda ikili eğitim yapan kurumlar biraz zorlanacaklar, yeni ders çizelgesine göre ders programına haftada en az 3 gün ikişer saat ders eklenmesi gerekecek, bu da ortaokulların 14:30 gibi okuldan ayrılmalarına ve haliyle okula geç girmek durumunda kalan ilkokulların 19:30 gibi okuldan çıkabilmelerine neden olacak, bu yıl sadece 5. sınıfların ders saati sayısı 36 olacağından burada okul idareleri sadece bir ilkokul sınıfının ders saatlerini ileri alabilecekler, örnek vermek gerekirse; sadece 5. sınıflar 14:30'da okuldan ayrılacağından, 5. sınıfların dersliklerinde ilkokulların 4. sınıfları okutularak yalnızca 4. sınıflar 19:30 gibi derslerini tamamlayabilecekler. Derslik sayısı yeterli okullar için böyle bir sorun oluşmayacaktır... 27 Ağustos 2012 tarihinde Erkan Kıyak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 (düzenlendi) Ders saatlerinin erkene alınması ve tenefüs sürelerinin kısaltılması gibi önlemler konuşuluyormuş; http://www.kamudanha...ak-h104878.html 27 Ağustos 2012 tarihinde Erkan Kıyak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Bu köprü daha çok sular götürür Halis hocam, emeğinize sağlık. Teşekkürler bilgilendirme için..... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Saat 19:30 da dersten çıkan öğrenci eve gidip ne yapacak?yemek mi yesin , ders mi çalışsın , ailesiyle zaman mı geçirsin? Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Halis hocam, 60/66 aylık çocuk okula başlayınca 10 saat Türkçe, 5 saat matematik, 4 saat hayat bilgisi, 1 saat sanat, 1 saat müzik, 5 saat oyun dersleri görecek. Doğru mudur? Ama çok çok uzun çalışmalar sonrası,pilot uygulamaların ardından değiştirilen yeni müfredata göre Çağdaş eğitim yöntemleriyle,üstün hizmet içi eğitim almış öğretmenlerin yardımıyla ,hamd olsun! Görecekler.Doğrudur!? Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Halis hocam, 60/66 aylık çocuk okula başlayınca 10 saat Türkçe, 5 saat matematik, 4 saat hayat bilgisi, 1 saat sanat, 1 saat müzik, 5 saat oyun dersleri görecek. Doğru mudur? Evet aynen o şekilde. Ayrıca 4 saat serbest etkinlik dersi de alarak haftalık 30 saat ders alabilecek. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Normal sınıflarda yani okul öncesi eğitim sınıfları gibi değil.Bilmiyorum nasıl bir sınıf düzeni kullanılacak.Müfredeatı da bilmiyoruz sadece bakanın söyledikleri. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 (düzenlendi) Sildim gitti.... 27 Ağustos 2012 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Dere 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Oğlan'ın bu gerizekalı sistem yüzünden değiştimek zorunda kaldığı (eski okulu ortaokul haline geldi) yeni okulunun forma ve eşofmanın faturasını (yaklaşık 200 TL) saymayın ömer dinçer'e göndermeyi plankıyorum. Durup dururken masraf çıkardı ... (neydi o yeni çıkan spor gastesinin adı?) Kervan yolda düzülür Ben -şahsen- düzülmek istemiyorum ki... Sildim gitti.... İyi yaptın, keşke ben de silebilsem... 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Ersin 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 ford gibi makyajlanma istiyor hele bu sene bir uygulasınlar nasıl olsa çocuklarımız kobay faresi sonradan değişir nasıl olsa 1 Yorum bağlantısı
Halis Parlak 27 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2012 Hocam 36 saat ders var. Peki giriş çıkış saatleri nasıl olacak merak ediyorum. Mehmet Hocam,bakalım nasıl yapacağız derse 6 da başlayacağız sanırım.Bunu hazırlayanlar düşünmüşlerdir herhalde!!!! Bu köprü daha çok sular götürür Halis hocam, emeğinize sağlık. Teşekkürler bilgilendirme için..... Bu sular geleceğimizi de bir yandan götürüyor abiciğim. Saat 19:30 da dersten çıkan öğrenci eve gidip ne yapacak?yemek mi yesin , ders mi çalışsın , ailesiyle zaman mı geçirsin? İstanbul trafiğinde 19:30 da etilerdeki okuldan çıkan bir öğrencinin 3 km ötedeki mecidiyeköy'e gelmesi en az 40-50 dakika olacaktır.Bizzat bu yolu 3 sene çektim ordan aklımda kaldı. Kervan yolda düzülür Bizdeki icraatların temelinde hep bu düşünce var.Çok doğru tespit Halis hocam, 60/66 aylık çocuk okula başlayınca 10 saat Türkçe, 5 saat matematik, 4 saat hayat bilgisi, 1 saat sanat, 1 saat müzik, 5 saat oyun dersleri görecek. Doğru mudur? Aynen doğrudur. Peki bu dersleri anaokul gibi oyun eşliğinde mi alacak yoksa klasik yöntemle sıraya oturup kara tahtaya bakarak mı? Klasik yöntem sınıf ortamında,aralarında 22 ay fark olan çocukların bir arada olduğu bir ortam düşünün artık.Vatandaş sanıyor anaokulu eğitimi verilecek,böyle birşey yok.Kitaplar basıldı yakında dağıtılacak. Ben -şahsen- düzülmek istemiyorum ki... Kim istiyorki veya kime soruyorlarki... ford gibi makyajlanma istiyor hele bu sene bir uygulasınlar nasıl olsa çocuklarımız kobay faresi sonradan değişir nasıl olsa Aynen bu sene okula başlayacak öğrenciler çok şanssız,hepsi sistemin birer deneği olacaklar malesef. 3 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Makinaları yıllarca test ederiz,arabaları ,test ederiz,insansız hava taşıtlarını test ederiz göreve vermeden önce Eğitimde Tabiri caizse ,affınıza sığınarak !Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.Hepimizin bir denekliği vardır sanırım eğitimde 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Ersin 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Makinaları yıllarca test ederiz,arabaları ,test ederiz,insansız hava taşıtlarını test ederiz göreve vermeden önce Eğitimde Tabiri caizse ,affınıza sığınarak !Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.Hepimizin bir denekliği vardır sanırım eğitimde ilkokula gittim sistem değişti orta okula gittim tam günden yarım güne, 10 luk sistem 5 lik sisteme çevrildi liseye gittim kredili sitem kalktı 2 kere sınıf geçme puanları değiştirildi lise bitti öys kalktı öss kaldı üniversitede okuduğumuz dersleri değiştirdiler bizde haybeye aldığımız kredilerle kaldık bunlar olurken hep bende şansızlık diye düşünmüştüm ama şanssız olan benim güzel ülkemmiş neyazık ki 3 Yorum bağlantısı
Borga Tansel 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Makinaları yıllarca test ederiz,arabaları ,test ederiz,insansız hava taşıtlarını test ederiz göreve vermeden önce Eğitimde Tabiri caizse ,affınıza sığınarak !Ölen ölür kalan sağlar bizimdir.Hepimizin bir denekliği vardır sanırım eğitimde Zamanın da liselere giriş sınavına girerken sınavdan önce tercih yapıyorduk. Sınava giriyorduk ondan sonra kısmet neresi ise orası olurdu.Şansıma iyi bir gerçek Anadolu Lisesi'nde okudum.DERKEN; sistem değişti ben lisedeyken ve atık sınavdan sonra tercih yapılır oldu. Lise 2'deyim (tabi o zamanlar liseler 3 sene, Anadolu Liseleri hazırlık+3 sene), hocam "derslerinize iyi çalışın, bu lazım olmaz demeyin,tak sistem değişir ortada kalırsınız" dedi. Demeye kalmadı lise 2 bitti lise 3 e geçtiğim yaz öss sistemi değişti, içeriği değişti falan filan. DERKEN; Esogü'de bulduk kendimizi. Üniversitedeyim ilk sınıf bitti, ikinci sınıfa geçtim ders geçme sistemi değişti. Çan eğrisi vardı, 35 sınırı geldi. 35'in üstü yine çan eğrisi ama 35'in altı sınıfta kalır.DERKEN; bir baktım mühendis oldum. Şimdi çalışıyorum, ara sıra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ve yerel belediyelerden yazılar geliyor, " şu kanun değişti, şu yönetmelik artık böyle böyle oldu" diye. Ve DERKEN.... 1 Yorum bağlantısı
Halis Parlak 31 Ağustos 2012 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2012 5.sınıf öğrencileri için seçmeli ders dilekçesi yayımlandı.Ayrıntıları linkten okuyabilirsiniz.İlginize ve bilginize. http://orbay.k12.tr/Client/DuyuruDetay.Aspx?Sira=Yeni&DuyuruNo=3154 Yorum bağlantısı
Murat Dere 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 5.sınıf öğrencileri için seçmeli ders dilekçesi yayımlandı.Ayrıntıları linkten okuyabilirsiniz.İlginize ve bilginize. http://orbay.k12.tr/...i&DuyuruNo=3154 Öğrencinin ilgi alanlarına göre seçm yapılır herhalde. Yoksa ailenin ya da etrafın düşüncesine göre mi? 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts