İçeriğe Yönlendir

Windows Update Sorunu

Recep Mura

Recommended Posts

Recep Mura

Merhaba arkadaşlar kardeşimin Toshiba marka dizüstü bilgisayarında güvenlik uyarısı alıyoruz. Virüs programı yüklüyoruz çalışmıyor avast freeyi denedim olmadı Avira free yi denedim yükledim internet koruması var anca pc koruması yok bilg. güvende değil diyor sorun gider diyorum düzelmiyor...

Windows Güvenlik merkezini açıyorum otomatik güncelleştirmeleri kapalı, açık konuma getiremiyorum güvenlik merkezi otomatik güncelleştirme ayarlarını değiştiremiyor diyor...El ile düzeltme de olmuyor...

Zararlı yazılımdan koruma bölümünde virüsten koruma izle diyorum program bulunamadı diyor halbuki virüs programı var...Windows defender'ı da güncelleştiremiyorum orada güncel değil diyor güncelle deyince de windows defender tanımlarını güncelleştiremiyor uyarısı veriyor.

Acaba ne gibi bir problem var. Kardeşimin hotmail hesabının şifresi çalınmış hala geri alamadık 12 sene evvel gizl soruya verdiğimiz cevabı bir türlü hatırlayamadık...bir virüs bulaşmış olmalı bu durumda ne yapmalıyım...Bilg.da Wista var orjinal... Marka Toshiba Model Satellite L40-18R tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse çok memnun olurum...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok büyük ihtimalle virüs yemişsiniz. Combofix ile pc'yi taramayı dener misiniz?

Hotmail için de, google da aratın geri almak için bi yere mail atıyordunuz, size bazı sorular soruyorlardı, doğru cevap verirseniz şifrenizi reset linki yolluyorlardı. Tabi herşey ingilizce.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Çok büyük ihtimalle virüs yemişsiniz. Combofix ile pc'yi taramayı dener misiniz?

Hotmail için de, google da aratın geri almak için bi yere mail atıyordunuz, size bazı sorular soruyorlardı, doğru cevap verirseniz şifrenizi reset linki yolluyorlardı. Tabi herşey ingilizce.

Teşekkür ederim Sani Bey, bende öyle tahmin ediyorum kardeşim bilg. benim kadar da anlamaz o yüzden ben çözmeye çalışıyorum ama benim de çok fazla bilgim yok deneme yanılma yoluyla çözmeye çalışıyorum sanırım hala bilg. virüs olmalı avira ile tarattım bazı şüpheli dosyalar bulup kendince temizledi ama durum aynen devam ediyor combofix nasıl bir program virüs programı mıdır?

Evet aynı gün bende kardeşimin bilg. hotmailime girmiş sonra benimkide çalınmıştı ama ben gizli soruyu hatırladığımdan geri aldım ama krdeşiminkine en güzel çiçek demişim kaç tane çiçek ismi yazdım kabul ettiremedim biçk farklı bilgi yazdım ama hala olumlu evap alamadık hayırlısı aldık outlook tan yeni hesap açmak lazım...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Combofix spy tarayan bi programdır. inndir.com dan combofix'i indirip sadece iki kere tıklamanız sonra da next demeniz yeter. Herşeyi kendisi hallediyor. Çok basit kullanımı vardır.

Ardından update'leri falan deneyin.

Bu arada, aynı anda birden fazla antivirus programı kullanmayın.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Combofix spy tarayan bi programdır. inndir.com dan combofix'i indirip sadece iki kere tıklamanız sonra da next demeniz yeter. Herşeyi kendisi hallediyor. Çok basit kullanımı vardır.

Ardından update'leri falan deneyin.

Bu arada, aynı anda birden fazla antivirus programı kullanmayın.

Teşekkürler şimdi indirdim taratıyorum inş. işe yarar...daha kötü olmasında...şuan bilg. CCleaner, Advanced system care ve Avira free antivirüs var diğerleri tam virüs programı değil diye acaba bunlar aynı anda sıkıntı oluşturur mu?

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Yok, şu an için sıkıntı oluşturmazlar. Tabi hepsi aynı anda çalışmıyorlarsa ;)

Benim kendi bilgisayarımda da Avast free ile iobit malware figther var her ikisini de aynı anda taratıyordum öyle yapmamak mı lazım yada avast varken ona gerek yok mu ben hep malware programlarının daha çok basit trojenlere hassas olduğunu düşünüyordum...Sanırım combofix işe yaradı hemen yeni güncelleştirme var dedi inş. dosyaları silmeden çözmüştür işi teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim kendi bilgisayarımda da Avast free ile iobit malware figther var her ikisini de aynı anda taratıyordum öyle yapmamak mı lazım yada avast varken ona gerek yok mu ben hep malware programlarının daha çok basit trojenlere hassas olduğunu düşünüyordum...Sanırım combofix işe yaradı hemen yeni güncelleştirme var dedi inş. dosyaları silmeden çözmüştür işi teşekkür ederim...

Aynı anda asla olmasın.

Bir antivirus surekli çalışsın, bir de gerektiğinde malware'leri silecek bi yazılım olsun.

Umuyorum çözülmüştür sorununuz.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Şuan için bilg. update yaptı avira free kurmuştum o da pc korumasını etkinleştirdi ancak zamana zaman Autorun otomatik çalıştırma güvenliğiniz için durduruldu gibi uyarı veriyor ve bazı bölümlerde Autorun.inf ve Rycle bin dosyaları görünür hale gelmiş. acaba hala sıkıntı var mıdır eskiye göre çok daha normal ama...Klasör seçeneklerinde korunan işletim sistemi dosyalarını gizli sekmesi işaretli olunca gözükmemesi gerekmez miydi bu dosyaların...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Şuan için bilg. update yaptı avira free kurmuştum o da pc korumasını etkinleştirdi ancak zamana zaman Autorun otomatik çalıştırma güvenliğiniz için durduruldu gibi uyarı veriyor ve bazı bölümlerde Autorun.inf ve Rycle bin dosyaları görünür hale gelmiş. acaba hala sıkıntı var mıdır eskiye göre çok daha normal ama...Klasör seçeneklerinde korunan işletim sistemi dosyalarını gizli sekmesi işaretli olunca gözükmemesi gerekmez miydi bu dosyaların...

Combofix bir çok sorunu düzeltmiş ancak pc yine de kötü durumda. Bana göre yapılması gereken, yedekler alınıp format atılması gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Combofix bir çok sorunu düzeltmiş ancak pc yine de kötü durumda. Bana göre yapılması gereken, yedekler alınıp format atılması gözüküyor.

Haklısınız sanırım Sani Bey, kardeşime söyledim bilg.orjinal cdsini nereye koyduğunu bulamadı bilg. yedekle cdyi bulda format atalım dedim hayırlısı bakalım herşey için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Haklısınız sanırım Sani Bey, kardeşime söyledim bilg.orjinal cdsini nereye koyduğunu bulamadı bilg. yedekle cdyi bulda format atalım dedim hayırlısı bakalım herşey için teşekkürler...

Orjinal cd'ye gerek yok, herhangi bi windows cd si ile format atılabilir.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Orjinal cd'ye gerek yok, herhangi bi windows cd si ile format atılabilir.

Bilgisayarın orjinal kurtarma cdisin bulamadık benimki windows 7 32 bitlik ürün kurtarma cdsi var onunla yapabilir miyiz acaba? kardeşiminki wista açıkçası laptoplara daha önce hiç format atıp yükledim nasıl bir yl izlemeliyim?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bilgisayarın orjinal kurtarma cdisin bulamadık benimki windows 7 32 bitlik ürün kurtarma cdsi var onunla yapabilir miyiz acaba? kardeşiminki wista açıkçası laptoplara daha önce hiç format atıp yükledim nasıl bir yl izlemeliyim?

Onunla yapamazsınız. Kurtarma cd'leri bilgisayarlara özeldir. Ama birinden alacağınız windows 7 cd'siyle kurabilirsiniz.

Eğerki daha önce hiç format atmadıysanız yardımcı da olmaya çalışırım.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Onunla yapamazsınız. Kurtarma cd'leri bilgisayarlara özeldir. Ama birinden alacağınız windows 7 cd'siyle kurabilirsiniz.

Eğerki daha önce hiç format atmadıysanız yardımcı da olmaya çalışırım.

Teşekkür ederim, daha önce masaüstü bilg.lara format atmıştık eski usül başlangı disketileriyle ama yeni nesil bilg.lara özellikle de dizüstü bilg. lara hiç atmadım elimde de şuan wista ve windows 7 cdsi felan yok xp vardı onlarda yanımda değil başka bir zamana kaldı format işi...Siz yine de bana basit bir şekilde yapmam gerekenleri belirtirseniz bir cd edinince bu işi hallederim...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Backup'larınızı aldıktan sonra tek yapmanız gereken windows 7 için, ileri tuşlarını basmak :)

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Eskiden 98 cdisi birde başlangıç disketi olurdu başlangıç disketi ile format atılıp sonra cd ile kurulum yapılırdı ben ozamanlarda masaüstü bilg. o şekilde fprmat atardım ama yeni sistemlere format atmadım dediğiniz gibi win 7 cdsi bulduğumda direkt bilg. attığımda format atıp da mı yeniden yükleme yapıyor eskiden formatı ayrıca atmak gerekiyordu yoksa sadece üzerinde yeniden windows yüklenmiş oluyordu...Kardeşiminki Wista acaba Win 7'yi kaldırır mı? Acaba Wista veya Win 7 cdsini netten bulabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Nette Wista ve Win 7 cdsi arıyorum ama bulamadım gerek kardeşimin gerekse de benim windowslar orjinal ben nasıl ve nereden bu wista ve Win 7 kurulum cdlerini bulabilirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...