İçeriğe Yönlendir

Mondeo'Mun Torpido Gözü Kilidi Bozuldu

İzcem Fırat Oktar

Recommended Posts

İzcem Fırat Oktar

Arkadaşlar,

2005 model mondeo aracımın torpido gözünün kilidi bozuldu.Bunun tamiratı veya yedek parça temini için önerebileceğiniz bir site veya yer varmı?Kilit yerinde iki vida var,söküp uğraşsam sizce tamir edebilirmiyim?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
İzcem Fırat Oktar

ne olmuştur bilmem de, eliniz yatkın ise yapabilirsiniz bence

Torpido gözü açılırken kapak zorlandı içerisinden birşeyler kırıldı,bir şekilde açtım fakat kapak hala sağlam sanırım kapağı açan yayla kapak arasında yer alan küçük plastik parçalardan biri veya birileri kırıldı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ürün bu ise eğer bizim torpido kollarına benziyor.

Tamiri için Mehmet abi'nin kendi sitesinde hazırladığı bi konu vardı:

http://www.ozyurek.o...deo_torpido.htm

pr_01_633_min.jpg

Farklı yerler zarar görebiliyor.. Benimki yıllarca sorunsuz çalıştı, hal çalışıyor... iyi yapmışım :)

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Torpido tamiratını ben de yapmıştım mk3 te. Eliniz yatkın ise kolayca yapılabilecek bir şey. içinde aman aman bir mekanizma yok.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

mk3 lerde kronik sorun herhalde...

Aynı sıkıntıyı ben de yaşamıştım...15-20 tl ye oto elektrikçi arkadaşım,sanayide birkaç yere girdi,çıktı...hızlı soğutuculu yapışkanlardan falan kullanarak tamir etmişti,sorun çıkarmadı bir daha...

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Farklı yerler zarar görebiliyor.. Benimki yıllarca sorunsuz çalıştı, hal çalışıyor... iyi yapmışım :)

Benim de alt eşofmanıma mal oldu ama ben de senin sistemin aynısını yaptım abi 1 senedir tıkır tıkır çalışıyo :good1:

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Caner Tiryaki

Dün benimkininde açma mandalı kırıldı. Şu anda torpido kapalı durumda ve evin anahtari içinde olduğu için açmam lazım. Torpidoyu kırmadan açmam mümkün mü?

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Dün benimkininde açma mandalı kırıldı. Şu anda torpido kapalı durumda ve evin anahtari içinde olduğu için açmam lazım. Torpidoyu kırmadan açmam mümkün mü?

Sağ deliğe ince tornavida tarzı bişey sokarak aşağı bastırmak çalışın. Bu olmazsa torpidoyu kastırıp dilin tam olarak nerede olduğunu tespit edin ve bir bıçak vs yardımı ile dili ittirin. Ben 2.şekilde açmıştım
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Atanur Sevim

Benimkinin de  yay mekanizmasını hareket ettiren kısım kırıldı. Orjinalini samsunda bulamadım 40 ytl'ye yan sanayi ürün aldım 1 mm büyük geldi, tam oturmadı. Yan sanayi üründen mandal kısmını alıp orjinale taktım. Sorunsuz çalışıyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI

Hocam yedek parça internette mevcut.. Yalnız bir tavsiyem var..  Benimki de kırılmıştı.. Sana önerdiğim yan sanayi ürünü aldım.. Orjinaline göre adi bir ürün.. Ben   yan sanayi üründen kırılan parçayı alıp orjinaline taktım..  o parçayı 2 tane yay destekliyor.. bir tanesi parçaya sarılmış çelik yay diğeri de kilidi aşşağı indiren mekanizmadaki yay.. parçaya sarılı çelik yayı çıkartıp al.. O çok  zorluyor parçayı.. Onu alınca daha esnek ve kibar oluyor kilit kolu.. 

http://www.fordyedekparcacisi.com/Urunler/Ford-Mondeo-2001-2006-Torpido-Acma-Mandali-Siyah-Komple.html

Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI

Bununla ilgili bir mazim var.. Kırılan torpido kilidini alıp parçacıya gittim, adam tezgaha yöneldi ve   kilidin bulunduğu yere gidip elime bir tane kilit tutuşturdu.. benim kırık olanla karşılaştırıyordum.. Bu arada adam başka müşteriye yöneldi.. Parça çok adi idi... kırık olan parçayı cebime koyup.. Ordan bir kilit daha aldım..   Birbirleri ile karşılaştırırken tamam dedim bir tanesini alayım.. Elimde 2 sağlam parça....  dalgınlıkla birini benim kırık parça sanıp tekrar cebime koymuşum.. Bir tanede aldım parayı verdim  ve çıktım gidiyorum....  elimi cebime attım tekrar kırık parçayı çıkarttım yine bakıyorum ikisine..  Bi baktım kırık parçada sağlam. La dedim ne oluyor... Ceplerime baktım  kırık parçadan hariç bir tane daha aşırmışız bilmeden :) Önce sevindim.. Bir kaç adım attım.. Tamam dedim ya kırılırsa hazır bir parça daha var.. :) Sonra sağ yanımdan acı bir fon müziği girer gibi oldu.. La dedim Allah buna müsade etmez. Sanırım sınanıyorum.. Başıma bir kaza gelebilir.. Gittim geri verdim parçayı :) 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Muhlis Yeniçerioğlu

arkadaşlar.ebaydan ben bu parçayı 6 dolara aldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...