İzcem Fırat Oktar 4 Eylül 2012 Paylaş 4 Eylül 2012 Arkadaşlar, 2005 model mondeo aracımın torpido gözünün kilidi bozuldu.Bunun tamiratı veya yedek parça temini için önerebileceğiniz bir site veya yer varmı?Kilit yerinde iki vida var,söküp uğraşsam sizce tamir edebilirmiyim?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2012 Paylaş 4 Eylül 2012 ne olmuştur bilmem de, eliniz yatkın ise yapabilirsiniz bence Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 4 Eylül 2012 Paylaş 4 Eylül 2012 Ürün bu ise eğer bizim torpido kollarına benziyor. Tamiri için Mehmet abi'nin kendi sitesinde hazırladığı bi konu vardı: http://www.ozyurek.org/mondeo_torpido/mondeo_torpido.htm Yorum bağlantısı
İzcem Fırat Oktar 4 Eylül 2012 Yazar Paylaş 4 Eylül 2012 ne olmuştur bilmem de, eliniz yatkın ise yapabilirsiniz bence Torpido gözü açılırken kapak zorlandı içerisinden birşeyler kırıldı,bir şekilde açtım fakat kapak hala sağlam sanırım kapağı açan yayla kapak arasında yer alan küçük plastik parçalardan biri veya birileri kırıldı. Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy 5 Eylül 2012 Paylaş 5 Eylül 2012 Detaylı olarak tamir yöntemi ve resimlerle desteklidir. İngilizceden çevirirseniz kendiniz tamir edebilirsiniz.. Saygılar http://www.fordwiki.co.uk/index.php?title=GloveBox_Handle_Repair Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Eylül 2012 Paylaş 5 Eylül 2012 Ürün bu ise eğer bizim torpido kollarına benziyor. Tamiri için Mehmet abi'nin kendi sitesinde hazırladığı bi konu vardı: http://www.ozyurek.o...deo_torpido.htm Farklı yerler zarar görebiliyor.. Benimki yıllarca sorunsuz çalıştı, hal çalışıyor... iyi yapmışım Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 5 Eylül 2012 Paylaş 5 Eylül 2012 Torpido tamiratını ben de yapmıştım mk3 te. Eliniz yatkın ise kolayca yapılabilecek bir şey. içinde aman aman bir mekanizma yok. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 5 Eylül 2012 Paylaş 5 Eylül 2012 mk3 lerde kronik sorun herhalde... Aynı sıkıntıyı ben de yaşamıştım...15-20 tl ye oto elektrikçi arkadaşım,sanayide birkaç yere girdi,çıktı...hızlı soğutuculu yapışkanlardan falan kullanarak tamir etmişti,sorun çıkarmadı bir daha... Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 5 Eylül 2012 Paylaş 5 Eylül 2012 Farklı yerler zarar görebiliyor.. Benimki yıllarca sorunsuz çalıştı, hal çalışıyor... iyi yapmışım Benim de alt eşofmanıma mal oldu ama ben de senin sistemin aynısını yaptım abi 1 senedir tıkır tıkır çalışıyo Yorum bağlantısı
Caner Tiryaki 26 Eylül 2015 Paylaş 26 Eylül 2015 Dün benimkininde açma mandalı kırıldı. Şu anda torpido kapalı durumda ve evin anahtari içinde olduğu için açmam lazım. Torpidoyu kırmadan açmam mümkün mü? Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 26 Eylül 2015 Paylaş 26 Eylül 2015 Dün benimkininde açma mandalı kırıldı. Şu anda torpido kapalı durumda ve evin anahtari içinde olduğu için açmam lazım. Torpidoyu kırmadan açmam mümkün mü?Sağ deliğe ince tornavida tarzı bişey sokarak aşağı bastırmak çalışın. Bu olmazsa torpidoyu kastırıp dilin tam olarak nerede olduğunu tespit edin ve bir bıçak vs yardımı ile dili ittirin. Ben 2.şekilde açmıştım Yorum bağlantısı
Atanur Sevim 29 Kasım 2015 Paylaş 29 Kasım 2015 Benimkinin de yay mekanizmasını hareket ettiren kısım kırıldı. Orjinalini samsunda bulamadım 40 ytl'ye yan sanayi ürün aldım 1 mm büyük geldi, tam oturmadı. Yan sanayi üründen mandal kısmını alıp orjinale taktım. Sorunsuz çalışıyor.. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Kasım 2015 Paylaş 29 Kasım 2015 Benim hurdacıda yeni olarak vardı bundan ama fiyatını bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Hocam yedek parça internette mevcut.. Yalnız bir tavsiyem var.. Benimki de kırılmıştı.. Sana önerdiğim yan sanayi ürünü aldım.. Orjinaline göre adi bir ürün.. Ben yan sanayi üründen kırılan parçayı alıp orjinaline taktım.. o parçayı 2 tane yay destekliyor.. bir tanesi parçaya sarılmış çelik yay diğeri de kilidi aşşağı indiren mekanizmadaki yay.. parçaya sarılı çelik yayı çıkartıp al.. O çok zorluyor parçayı.. Onu alınca daha esnek ve kibar oluyor kilit kolu.. http://www.fordyedekparcacisi.com/Urunler/Ford-Mondeo-2001-2006-Torpido-Acma-Mandali-Siyah-Komple.html Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Bununla ilgili bir mazim var.. Kırılan torpido kilidini alıp parçacıya gittim, adam tezgaha yöneldi ve kilidin bulunduğu yere gidip elime bir tane kilit tutuşturdu.. benim kırık olanla karşılaştırıyordum.. Bu arada adam başka müşteriye yöneldi.. Parça çok adi idi... kırık olan parçayı cebime koyup.. Ordan bir kilit daha aldım.. Birbirleri ile karşılaştırırken tamam dedim bir tanesini alayım.. Elimde 2 sağlam parça.... dalgınlıkla birini benim kırık parça sanıp tekrar cebime koymuşum.. Bir tanede aldım parayı verdim ve çıktım gidiyorum.... elimi cebime attım tekrar kırık parçayı çıkarttım yine bakıyorum ikisine.. Bi baktım kırık parçada sağlam. La dedim ne oluyor... Ceplerime baktım kırık parçadan hariç bir tane daha aşırmışız bilmeden Önce sevindim.. Bir kaç adım attım.. Tamam dedim ya kırılırsa hazır bir parça daha var.. Sonra sağ yanımdan acı bir fon müziği girer gibi oldu.. La dedim Allah buna müsade etmez. Sanırım sınanıyorum.. Başıma bir kaza gelebilir.. Gittim geri verdim parçayı Yorum bağlantısı
Muhlis Yeniçerioğlu 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 arkadaşlar.ebaydan ben bu parçayı 6 dolara aldım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts