İçeriğe Yönlendir

2006 Focus Ghia Techno Paket O/V

Mehmet Pınar

Recommended Posts

Mehmet Pınar
(düzenlendi)

Herkese merhabalar.

Uzun zamandır foruma giremiyordum.1 Ağustos itibari ile tam 35 günlük yıllık iznimin ardından Çarşamba günü işbaşı yaptım.İlk 15 gün Ankara'daydım.Eşiminde 17 ağustos itibari ile izne ayrılmasıyla birlikte memleketim Giresun'a gittim.Gittiğim günden geldiğim güne kadar köyde kaldım.Tertemiz havası ve yemşeşil doğası ile Karadeniz bir başka güzel.Her anını anlatmak çok uzun sürer eminim.Ama dalından koparıp mevye (incir,üzüm,armut,elma,kivi,böğürtlen)yemek,yaz gecelerinde yorgana sarılıp uyumak,sabah kalktığınızda yağmurlu sisli bir hava,toprak kokusu ,kuş sesleri size ne anlatmak istediğimi az biraz özetliyordur sanırım.Hele birde ana baba kardeş özlemini gidermek gibisi yok.Gurbette olmanın zorluğunu bir kez daha anladım.

Planlarımız dahilinde kısa bir Ege tatili vardı.Ancak 1 Eylül tarihinde İstanbul'daki teyzeoğlunun düğününe son anda gitme kararı alınca tatil rotamızı İstanbula daha yakın olan Balıkesir tarafına çevirdik.Yorucu ve uzun(yaklaşık 1250 km) bir yolculuğun ardından Edremit/Akçay'da şirin bir pansiyona yerleştik.Konu arabam bölümünde olduğu için tatil yöresindeki gezdiğim gördüğüm yerleri anlatmayacağım.Daha sonra Çanakkale üzerinden İstnabul'a doğru yola çıktık.Yol üzerinde Keşan'a uğradık.Bir arkadaşımıza süpriz yapıp yemeğini yedik ,çayını içtik.3-4 saatlik mola verdik.Bunun büyük bir hata olduğunu akşam kınaya yetişmek için İstanbul trafiğinin içinde boğuşurken anladık.Zorda olsa İstanbul'a vardık.Kına düğün derken 2 gün İstanbul'daydık.İstanbul ekibi ile buluşma programı elbette yapmıştım.Ancak son anda eşimin işyerindeki acil bir nedenden iznimizi 3 gün erken bitirmek durumunda kaldığımızdan dolayı böyle bir buluşmayı gerçekleştiremedim.Tüm İstanbul ekibini burdan saygıyla selamlıyorum,bir dahaki sefere görüşmek üzere diyorum.

Gelelim konumuzun asıl içeriğine.2004 Focus 1 Comf.aracımı ev almak için elden çıkarmıştım.O süreçte işler pek istediğim gibi gitmedi.Alacağımız ev üzerinde haciz ipotek v.s. gibi bir çok borç çıkınca evi almaktan vazgeçtim.Başka ev ararken arabasız kalmak istemediğimden,ufak bir bütçe ile araba arayışına girdim.Üyemiz Akan Belen'in 306 sına talip oldum.Bu işe oldu gibi bakarken,plalarımda ufak bir değişiklik oldu.25 bin civarında otomatik bir araç aramaya başladım.Derken forum üyemiz Fatih Ada'nın aracına talip oldum.Bir çok arkadaş ve abimizin tavsiyeleri üzerine Fatih Ada ile telefonda araç hakkında görüşüp pazarlığı bitirdik.Kendisine telefon açtığım andan,aracı alıp yola çıktığım son ana kadar anlayışı,hoşgörüsü,kibarlığı,misafirperverliği ile yardımları için ;öncelikle Fatih Ada arkadaşımıza burdan teşekkürü bir borç bilirim.

Araç 2006 model Focus Ghia otomatik vites.Techno paketli,sanırım fırtına grisi diye geçiyor.92 bin kilometrede ,4 lastik yeni,içi dışı pırıl pırıl,kazası değişeni yok.Tüm özellikleri çalışır durumda.Aklımda olan özellikleri şu şekilde:

-Araç içi aydınlatma paketi

-Ön cam rezistansı,

-Adaptif bi-xenon far

-Torpido soğutma

-Hız sabitleyicisi

-Elektrikli sürücü koltuğu

-Arka cam güneşlikleri

-Digital çift taraflı klima

-Yağmur ve far sensörü

-Ön ve arka kol dayama

-Orjinal Sony teyp ve müzik sistemi

Aldığım gün aracı lpg dönüşümü için Şaşmaz oto sanayine götürdüm.Ertesi gün teslim aldım.Muayene plaka değişikliği yapacaktık ancak aynı gün eşimin babaannesi vefat edince işler mecbur yarım kaldı.Araya haftasonu ve bayram tatili girdiği için mecbur eski plaka ile yola çıkmak durumunda kaldım.Lpg sistemi Atiker marka.Bir kaç tavsiye üzerine taktırdım.Maliyeti nakit 1000 tl oldu.Yaklaşık 4000 km yol yaptım.Yol bilgisayarı ne kadar doğru bilmiyorum ama ortalama yakıt 10.8 lt.km7kuruş hesabına göre şehiriçi km'de 0.32 krş,şehirlerarası ise 0.26-27 kuruş yakıyor.Daha hiç ayar yaptırmadım.İşlerden fırsat bulduğum ilk anda ayarını muayenesini yaptıracağım.

Şu an anlatacaklarım bu kadar.Ben sadelikten yana olduğum için araç üzerinde pek fazla modifiye yapacağımı sanmıyorum.Yinede arabamla ilgili gelişmeleri ve fotoğrafları burdan paylaşacağım.Şimdilik Giresun'da çektiğim fotoğrafları koyuyorum.(Telefonla çekilmiştir.) Karşınızda 34BU1241

Vesile ile Allah daha güzellerini sizlere nasip etsin diyerek sözlerimi bitiriyorum.

pdlD7.jpg?1

UTI8H.jpg?1

weZMp.jpg?1

7vZmT.jpg?1

Ov7DI.jpg?1

h77BH.jpg?1

WnyB3.jpg?1

CygFq.jpg?1

FCTR logomuz

0hz9B.jpg?1

XWfFD.jpg?1

xa1fQ.jpg?1

56GOl.jpg?1

07L1y.jpg?1

Yum1m.jpg?1

Edit:Öğretmenlerin izin konusundaki cümlem yanlış anlaşılmıştır.silindi.

tarihinde Mehmet Pınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Maşallah :nazar: :nazar: :nazar:

Hayırlı olsun,iyi günlerde kazasız,belasız kullanın.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cenk Elmastaş

Allah size kazasız ve belasız kullanmayı nasip etsin inşallah ama bi ayrıntıya takıldım aynı paketli aracın 2005 modeli bende var üzerinde orijinal park sensörü var acaba 2006 modellerde bu özellik opsiyon mu oldu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Ben bu model araçlarda orjinal park sensörü olduğunu bilmiyorum.Aracı başkasından aldıysanız ,sizden önceki sahibi taktırmış olabilir.Ama fabrikasyon olacağını zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Guest Levent Akg&#246z

Hayırlı olsun...

Yalnız öğretmenler kadar deyimine alındım...nice adam tanıyorum iş yerinde ama piyasada yok; yıllık iznine bi de rapor ekleyip tatili uzantanlar...

o kadar gürültüye curcunaya katlanıp stres.....vb yetmezmiş gb akşam evde netten doldurman ve hazırlaman gerekli bi sürü evrak...aileme bile vakit ayıramıyorum çoğu zaman...Çok bilmiş Veli ye laf anlat o da yetmez idarenin istekleri ha bi de müfettiş abilerin hesap sorması...içinde olmayan bilmez....bu kadar beyin jimnastiğine 2 ay yaz tatilini çok görüyorsanız diyecek bi şeyim yok...

Zoruma giden okumuş insanların bunları söylemesi yaptığımız işin hafif olduğunu sanması..tatilin çokluğu falan ...unutmayın ki okul dışında da bi sürü görevlerimiz var..

Mesela şuan seminerlerimiz var Eylülün 3 den beri mesaideyiz...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)

Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin..

:nazar: :nazar: :nazar:

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Hayırlı olsun...

Yalnız öğretmenler kadar deyimine alındım...nice adam tanıyorum iş yerinde ama piyasada yok; yıllık iznine bi de rapor ekleyip tatili uzantanlar...

o kadar gürültüye curcunaya katlanıp stres.....vb yetmezmiş gb akşam evde netten doldurman ve hazırlaman gerekli bi sürü evrak...aileme bile vakit ayıramıyorum çoğu zaman...Çok bilmiş Veli ye laf anlat o da yetmez idarenin istekleri ha bi de müfettiş abilerin hesap sorması...içinde olmayan bilmez....bu kadar beyin jimnastiğine 2 ay yaz tatilini çok görüyorsanız diyecek bi şeyim yok...

Zoruma giden okumuş insanların bunları söylemesi yaptığımız işin hafif olduğunu sanması..tatilin çokluğu falan ...unutmayın ki okul dışında da bi sürü görevlerimiz var..

Levent Bey,kusura bakmayın.Orda ufak bir şinas yapayım dedim.Forumda espri konusu olan bu söylemlerim sizi kırmış olabilir.Ancak forum üyelerimiz espri yaptığımı anlayacaklardır.Herhangibir kasıt yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Araç çok güzel abim maşallah :nazar: Hani olurda VW CC gelirse CC bile gölgede kalıcak :D

Cc nin yanında lafımı olur :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tekno ya bir alışın yandınzı, bundan sonra araba beğenmessiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Maşallah.. :nazar:

Ford'un en sevdiğim araçlarından sayılı olanlarındandır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Bir ara o paraya 2008 collection alırsın diye aklımı çelmeye çalışmışlardı.Ancak full donanım olması güzel.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile, geçmişi bilinen forum arabasını şahsen tercih ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Zaten gözüm kapalı aldım.Tanıdık bildik araba almak gibisi yok.Fordclubtr üyesi olmaktan,ve böyle değerli üyelerle tanışmaktan çok mutluyum.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol
:nazar: Rabbim kazasız, belasız kullanmanı nasip etsin. :nazar:
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hayırlı olsun...

Hocam hemen alınmayın. Forumda bu konu geyik konusu. Yoksa bize laf söylemez kardeşim benim :)

Kardeşim araç gerçekten çok güzel ve temiz. Yakıt için daha önce otomatik kullandınmı bilmiyorum ama otomatik kullanım şekline göre az yada çok yakması sana bağlı. Benim araç 110 km ortlamada 10-11lt arası yakıyor LPG de.

Bu arada sendeki park sensörü orjinal olabilir. Çünkü mondeonun Ghiasında orjinalinde yok sahibi taktırırsa var ama Ghia-X paketlerinde fabrika çıkışında park sensörü varmış. Servis hoparlörün yerini bulamadı. Senin araç tekno paket olduğu için sende de fabrika çıkışlı olabilir.

Aracında ESP var onu yazmamışsın.

Kardeşim güle güle kullan. Tanıdık bildik birinden araç almak heleki otomatik bir araç almak çok çok iyi. Allah kaza bela vermesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Levent Akg&#246z

Levent Bey,kusura bakmayın.Orda ufak bir şinas yapayım dedim.Forumda espri konusu olan bu söylemlerim sizi kırmış olabilir.Ancak forum üyelerimiz espri yaptığımı anlayacaklardır.Herhangibir kasıt yok.

Yok farkındayım bizde biraz dert yandık sizin sayenizde mesleğimi seviyorum..

Bir şeyler öğretmek topluma insanlığa faydalı bireyler kazandırmak kadar güzel bi şey olamaz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Yok farkındayım bizde biraz dert yandık sizin sayenizde mesleğimi seviyorum..

Bir şeyler öğretmek topluma insanlığa faydalı bireyler kazandırmak kadar güzel bi şey olamaz...

Hocam onların derdi benimle :D

Geçen sene çok kavgamız oldu şimdi bu şekilde anlaşıyoruz :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Hocam zaten kullandığım cümleyi sildim.Aslında böyle bir espri yapmam ama o an enstantane gelişti.Tekrar kusura bakmayın.

Yorum bağlantısı
  • Yeni Oluştur...