İçeriğe Yönlendir

Kalorifer Motoru Nasıl Sökülür

Cafer Akyıldız

Recommended Posts

Cafer Akyıldız

Merhaba arkadaşlar acaba focus I lerin kalorifer motoru nasıl sökülür bilen var mı?

Sökme nedenim fan soğuk üflerken acayip gıcırtı yapıyor yağlamam lazım, birde bu havayı içerden alıp çevirme düğmesine bastığım zaman motor sesi geliyor ancak fanın kapağı açılıp kapanmıyor....

Yorum bağlantısı
Cafer Akyıldız

Torpido kapağı sökülünce sökülüyor mu? Çünkü kapağı kenarlarındaki tutanaklardan kurtararak iyice açtım ancak motorun içinde bulunduğu o büyük plastik muhafaza nasıl sökülecek.....

Yorum bağlantısı
Cafer Akyıldız

Tamam buldum, torpido altındaki döşeme sökülüyor sonra motoru tutan 3 vida sökülünce motor kısmı yerinden çıkıyor. Tabi sökerken kolaylık olsun diye torpido kapağı ve ayaklara hava üfüren küçük plastik parçayı da sökmekte fayda var. Motor 1. devirde çok gıcırtı yapıyordu güzelce temizledim wd-40 sıktım elektirik parçalarını kontak spreyi sıktım sorun kalmadı. Havayı içeri ve dışarıdan almak için açılıp kapanan kapağı sökemedim ancak biraz kurcalayınca şimdilik o da çalışıyor bakalım.....O motoru muhafaza eden büyük kazan gibi kısım nasıl sökülüyor onu bulamadım ama olsun şimdilik bununla yetinmek lazım...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...