İçeriğe Yönlendir

Ford Connect Yakit Testi...

Umeyr Sadık Turan

Recommended Posts

Umeyr Sadık Turan

ARAÇ 2006 delux 90 lık 67500 km de testimize gelince uşak-denizli, denizli-uşak toplamda 300-315 km gibi bir mesafe ve yakıt değerlerim şöyle

açıklama: giderken:110-125 km/sa klima full açık yokuşlar hariç,

gelirken: kendim direksiyon başına geçtim ortalama 90 km/sa klima kapalı yaradandan klima olan camımız açık

yol durumu: yol ise 5 km kadar birde gelişi eklersem 10 km sini 30-40 km/sa hızla gidebildim artı olarak bir miktar şehir içi ışıklarda bekleme ve toplasak 20 km ş.içi gittiğim yol

ve sonuç olarak ş.dışı tüketim mi olur ort. tüketim mi siz karar verin abilerim ort.yakıt: 5.6 litre

yorumlarınızı bekliyorum connect kullanıcısı olarak

eklemeyi unuttum babam 95 kg ben 73 kg =168 kg ağırlık ....

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Yakıt ucuz olsa güzel bir değer. Ama yakıt pahalı olunca çok yakmış gibi gözküyor benim gözümde. Kangoo olsaydı 1 lt. az yakardı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Normal değerler.. Hele o Denizli yolunda 1km gitmek ölüm ölüm... :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan
(düzenlendi)

klima açmasam giderkende hızım düşük olsa 5 lt ye kadar düşecek herhalde diyeceğimde o zaman da yol ne bitmek biliyor ne gitmek biliyor birde son senelerde klima işi uzun yolda olmazsa olmazlardan biri klimasız aracın içinde insan pişiyor ... borpower var herkes biliyordur bunun katkısı olurmu araca ben gözümle ya psikolojik bi his bilmiyorum focus muydu megane miydi hatırlayamıyorum da araca gözümün önünde koydular ve 5-6 dk çalıştı o zaman sürecinde aracın sesinde değişme oldu gerçekten az miktarda olsa azalmıştı ama yakıtta da etkisi olurmu bunu sormak isterim eğer olacaksa aracın yağı yeni değişti hemen ekleyebilirim borpower i tavsiyelerinizi ve bilgilerinizi bekliyorum

tarihinde Umeyr Sadık Turan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

Yakıt ucuz olsa güzel bir değer. Ama yakıt pahalı olunca çok yakmış gibi gözküyor benim gözümde. Kangoo olsaydı 1 lt. az yakardı.

hocam fiyat günden güne artıyor yapacağımız bir şey yok geçenlerde yine bi 400-500 km gibi bir yol daha yapmıştık onda shell den gtl miydi adını tam bilemeyeceğim onu aldım fiyat farkı vardı yalnız pahalıydı ama litre ve alt devir performansı iyiydi. litre olarak az yaktık ama parasala dökünce de 25 kuruş gibi bir mevla çıktı km de ama eurodiesel almış olsaydım 23 kuruş yakıyordu onun için fiyatlar değişiyor artıyor kar yapmak zorlaşıyor hocam ...

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Ben de Connect çok yakar biliyordum. Değerler iyi.

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

Ben de Connect çok yakar biliyordum. Değerler iyi.

açık konuşmak gerekirse uzun yolda değerleri tutturuyorum hatta istesem altına da düşürebilirim fakat ş.içinde en az ölçümüm ort. 7.3 lt bu değeride baya dikkat etmem sonucunda elde ettim onun dışında 7.6 - 8 lt arasında, kışın ben 10.5 litreyi bile gördüm yol bilgisayarı yok aracımda kendi depo hesaplamam genelde de doğru hesaplayabiliyorum ...

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Connect aslında çok yakan bir araç değildir..

Sınıfında performans olarak en seri araç olduğu için insan da haliyle seri kullanıyor vesile ile doğal olarak yakıt tüketimi artıyor..

Uzun yolda 100-120 km/sa sabit hızla Muğla-Antalya gidiş geliş 4,7 litre tüketim yakaladım..

Şehir içinde de gereksiz vites değişiminden kaçınarak 7,1 lt tüketimi yakaladım..

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin
(düzenlendi)

Bana samsun yolunda bi tokat çekmişti iyi bilirim :D

Valla yalan değil 0-160 km arası 2.0 vectraları az tokatlamadım.. :f1:

Gerçekten fena gidiyor.. İnsan ticari araçta olduğunu unutabiliyor.. :yes:

110 ps 280 N/m Tork vardı namussuzda :D

tarihinde Sercan Eskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

CC alıcaz inşallah kısmetse :D o zaman görürüm o dizelleri :D 1.4 tsi 160 bg :D :D

Ohoo vay arkadaş.. Foruma üye olan herkes wv alıyor.. :D

Nasıl bir virüstür anlayamadım..

Bende bunu sattırıp AMAROK aldırayım bari zaten adına karşı ayrı bir hassasiyetim var :hahahoho:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Milas yolu üstünde mor ev diye bi yer var :D acayip tabelalar var paris falan diye :D orda bitane önüme çıktı amarok :D ezicekti beni :D :D :D :D :D bu arada CC fena araba bakalım kısmetse hayırlısıysa düşünüyoruz :D

Allah korusun..

Hadi hayırlısı.. Forumun 2. CC'sini bekliyoruz.. :yes: Beyaz olacak değil mi?

Yorum bağlantısı
Umeyr Sadık Turan

Şeker beyazı inş :D

inşallah... CC ye söylenecek lafımız yok önünde boyun eğeriz artık :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
DİREN YILDIZ

iyi günler arkdaşlar aracım 2007 model connect k230l serisi 196.000 şuan 90 ps bu özelliklere göre bu aracın otobanda giderken daha az yakması için kaç km hızla gidilmesini önerirsiniz saygılar. Herkezin fikirlerini almak isterimm

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

iyi günler arkdaşlar aracım 2007 model connect k230l serisi 196.000 şuan 90 ps bu özelliklere göre bu aracın otobanda giderken daha az yakması için kaç km hızla gidilmesini önerirsiniz saygılar. Herkezin fikirlerini almak isterimm

Diren Bey konunuzu buraya taşıdım. Buradan devam edelim.

Teşekkürler.

Not: Burayada bakabilirsiniz. Burada da konuşulmuş. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/159534-tourneo-connect-yakit/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...