İçeriğe Yönlendir

App Plaka Sorunu

Doğukan İlkar

Recommended Posts

Doğukan İlkar
(düzenlendi)

Arkadaşlar foto atamadım yüksek görüntüye sahip telefonum olmadığı için .Bugün polis çevirdi app plakanın üstünde mühür yokmuş ( bende bilmiyordum böyle birşeyi ilk defa ondan duydum. )ceza kesiyordu yalvar yakar zor kurtardık

Ceza yememek için ne yapmam lazım mühürmü damgamı nerde nasıl yapabilirim bu işi ?

tarihinde Doğukan İlkar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

app üstünde emniyette atılan mühür olmadığı için yasak zaten.cezadan kurtulmuşsunuz birdahaki sefere kesin yersiniz merak etmeyin.

Yorum bağlantısı
Bülent Şahin-2

bendede app var ama orjınallerını bagajda saklıyorum bır kez cevırdı bende orjınallerı gosterınce sıkıntı olmamıstı

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Şöförler cemiyeti 60 TL karşılığı mühürlü app basıyormuş , duyanınız varmı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğukan İlkar

app üstünde emniyette atılan mühür olmadığı için yasak zaten.cezadan kurtulmuşsunuz birdahaki sefere kesin yersiniz merak etmeyin.

Trafik şubeden mi yapıyoruz bu işi ?

gittiğimizde hemen mühürü atıyorlar mı ? ne kadar ücret ödüyoruz ?

Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu

trafik şubeleri artık mühür basmıyor.bu uygulama cok uzun zamandır yasak.ceza yemeniz an meselesi.app plaka çok hoş duruyor ama size tavsiyem orjinal plakalarınızı kalınlaştırıp kullanın...

Yorum bağlantısı
İbrahim KAMALI
(düzenlendi)

Eğer aracında App plaka varsa mutlaka orjinal plakalar bagajında olsun çevirme anında sıkıntı yaşadığın anda hemen değiştirme girişiminde bulun o taktirde çoğu trafik polisi ceza kesmiyor,şayet orjinal plakan aracında yoksa aracı bağlayıp otoparka çektirebiliyor,çalıntı olarak işlem başlatabilir.

tarihinde İbrahim KAMALI tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu

Eğer aracında App plaka varsa mutlaka orjinal plakalar bagajında olsun çevirme anında sıkıntı yaşadığın anda hemen değiştirme girişiminde bulun o taktirde çoğu trafik polisi ceza kesmiyor,şayet orjinal plakan aracında yoksa aracı bağlayıp otoparka çektirebiliyor,çalıntı olarak işlem başlatabilir.

+1

aynı uygulamayı bende yaptım ama polis busefer aracında 2 takım plaka taşıdıgın için yazarım dedi.yani her türlü yasak :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim KAMALI

trafik şubeleri artık mühür basmıyor.bu uygulama cok uzun zamandır yasak.ceza yemeniz an meselesi.app plaka çok hoş duruyor ama size tavsiyem orjinal plakalarınızı kalınlaştırıp kullanın...

+1

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Orijinal plakaları bagajda saklamanızın hiç bir anlamı yok, polisten polise göre değişir tutum bir defa yemezseniz ötekinde yersiniz cezayı. Olması gerekenle olan farklı, farkındayım, başka yerlere çekilmesin iletim. :)

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim KAMALI

aynı uygulamayı bende yaptım ama polis busefer aracında 2 takım plaka taşıdıgın için yazarım dedi.yani her türlü yasak :)

Tabiiki yasak ancak aracın bağlanmasını engellersiniz şunu unutmamak lazım trafik polisi istesin ceza yazmayı mutlaka bulur birşey yazacak. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şöförler cemiyeti 60 TL karşılığı mühürlü app basıyormuş , duyanınız varmı.

yok?

Yorum bağlantısı
Doğukan İlkar

app plakasızda olmuyor ki :) cezayı göze alıp geziyorum .

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

APP Plaka hep içimde kalan bir uktedir.Ama ceza yememek için asla yaptırmayacağım.Uğraşamam bu saatten sonra...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Eskişehirde orj. plakaları APP gibi kalın basmaya başladıkları için böyle bir derdim yok. Bize genelde siyah çerçeveleri silip plastik plakalıkları çıkartmak kalıyor. :)

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Sağlam bir reklamcıda app gibi hatta daha güzel plakalar yapılabiliyor..

İş sadece orjinal plakalara reklamcıda güzel bir folyoyla harfleri kalınlaştırmak..

Bir abimizin orjinal mühürlü trafikten aldığı plakası..

APP değil.. Reklamcıda yapıldı gören app olmadığına inanmıyor.. Ceza sıkıntısı da yok...

Ow9eG.jpg

Yorum bağlantısı
Tamer Akkan

Arkadaşımıza aldığımız yeni araç için Şoförler Odasına plaka çıkartmaya gittiğimizde 50 TL karşılığında APP plaka yazabileceklerini söyledi, orcinal ve mühürlü :) gayette hoş oldu.

Yorum bağlantısı
Alper Keskin
(düzenlendi)

arkadaşlar reklamcılarda rakam ve harfleri kalınlaştırarak + yazı stilini bir miktar değiştirerek (orijinaline sadık kalarak) + plakayı çerçevesiz yapıp plaka üzerinde kenardaki siyah hattı sildirterek gayet güzel app plakaya sahip oluyorsunuz :) mühürüde üzerinde kaldığı için hiçbir sıkıntı yaşamıyorsunuz :biggrin: fotoğraf paylaşmayı bilmiyorum kendi aracımın fotosunu en kısa zamanda yükleyeceğim.. fiyatıda 30 lira civarı bişey tutuyor

tarihinde Alper Keskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alper Keskin
(düzenlendi)
IMG_5569.jpg plakanın son hali... tarihinde Alper Keskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Geçen hafta bagajımda plakam olmasına rağmen 72 tl ceza yedim,cezayı geçen pazartesi ödedim indirimli olarak.aracım haftaiçi garajda yatar sadece cumartesi ve pazar çıkarırım.cumartesi tekrar polis çevirdi başka bir yerde :kafa: yine plaka dedi,yapma etme falan filan neyse tak hadi plakayı dedi yahu nasıl takayım burda dedim.durumumu anlattım daha 1 hafta önce yedim cezayı diye,sonra insafa geldi bıraktı şükür.istanbulda bu sıralar heryerde çevirme mevcut arabanızda göze batıyorsa bundan kaçmanız için bir sebepte yok.açıkcası benim orjinal plakam zaten silik ve yamuk yumuk olduğu için bu yolu denemiştim ama işin sonunun böyle olacağını tahmin etmemiştim.trafiğe gidip en yenisinden en mühürlüsünden orjinal plakayı bastırma çalışmasına giricem.açıkcası prosüdür nedir bilmiyorum bileniniz varmıdır ?

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Abi biz burda ruhsatı alıp gidiyoruz yeni plakalarımızı alıp geliyoruz..

Önceleri kaybettim,kaza yaptım, çalındı gibi bahaneler uyduruluyordu..

Ama polisine denk gelindi mi kayıp ilanı isteyebiliyor.. Yani tam prosedür hakkında benimde bilgim yok..

Yorum bağlantısı

Abi biz burda ruhsatı alıp gidiyoruz yeni plakalarımızı alıp geliyoruz..

Önceleri kaybettim,kaza yaptım, çalındı gibi bahaneler uyduruluyordu..

Ama polisine denk gelindi mi kayıp ilanı isteyebiliyor.. Yani tam prosedür hakkında benimde bilgim yok..

Şimdi nette birkaç araştırma yaptım,eski plaka ile trafik şubeye gidiyor ordan yazı alınıyor ve cemiyette'de bastırılıyormuş.

Yorum bağlantısı
Alper Keskin
(düzenlendi)

bununla ilgili prosedürler var tabikide araştırmak gerek...

tarihinde Alper Keskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Polisin açıklamasında, belirtilen yasal mevzuata göre, kiralık ve diplomatik araçlar gibi bazı özel araçlar hariç, bir motorlu araca takılan plakanın zeminin aksettirici (fosforlu); öndeki plakanın zemininin beyaz arkadaki plakanın zemininin ise sarı renkte; plaka üzerindeki harf ve sayıların ise siyah renkte olması gerekiyor.

Plaka üzerinde bulunan harf ve sayıların yüksekliği 7.6 santimetreden az 8.9 santimetreden fazla olmamalı. Harf ve sayıların genişliği ise 1.1 santimetreden az, 1.6 santimetreden fazla olmamalı. Her harf ve sayının işgal ettiği yer ise 5.4 santimetreden geniş olmalı. Komşu harf ve sayılar arasında 1.3 santimetre mesafe olmalı. Sayılarla harflerin alt ve üst uçları ise plakanın alt ve üst kısımları arasında ve plakanın yan kenarları arasında en az 1.3 santimetre bir mesafe olmalı. Bu şekilde kurallara uygun olarak yapılan plaka, aracın ön ve arkasına rahatça görülebilecek bir yere takılmalı ve en az 40 metre mesafeden rahatça okunabilmeli.

Kaynak : http://www.kktcmedya...l#ixzz26j1o1s7n

Yazdığınız/alıntıladığınız malesef okunmuyor :rolleyes:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...