İçeriğe Yönlendir

App Plaka Sorunu

Doğukan İlkar

Recommended Posts

Ben geçenlerde plakaları yeniledim prosedür şöyle:

En yakın trafik tescil şube müdürlüğüne gidiyoruz. orada kimlik ve ruhsat fotokopileriyle araç üzerindeki eski plakaları ve bir dilekçe istiyorlar.

............... trafik tecil şube müdürlüğüne

00 aa 000 plakalı aracımın tescil plakaları yıpranmadan dolayı eskimiş olup yenilenmesini arz ederim şeklinde bir dilekçe yazıyoruz.

fotokopileri, dilekçeyi ve araçtan söktüğümüz eski plakaları götürüyoruz. görevli memur yeni plaka basım kağıdını dolduruyor. o kağıtla şoförler odasına gidip plakaları bastırıyoruz. plakalara orada cemiyet mührü basılıyor. aracımıza takıyoruz işlem tamam.

emniyet mührü kasım 2011 den beri kaldırıldığı için ona gerek yok.

tabi ki yazayım standart plaka 21 tl

ancak bazı odalar farklı yazı karakterlerinde basım yapabiliyor. mesela benim bastırdığım oda 3 farklı yazı kalıbı kullanıyor. biri dediğim gibi 21 tl tüm türkiyede aynı. diğerine 31 tl fiyat dediler. 3. olarak app plakayla aynı punto yazı karakteri, sadece harfleri kesik olmayan kalıp var 51 tl. plakanın dışındaki çerçevede siyah çizgi olmasın derseniz plaka hangisi olursa olsun 5 tl daha alıyorlar.

fiyatlar çift plaka fiyatı ancak uygulamalar odadan odaya değişiklik gösterebiliyor. bazı odalar işi biraz daha ticarete dökmüş anlaşılan.

örneğin sahibinden.com da rastgele bayburt iline ait ilanlara göz atın çok farklı bir plaka harf karakteri göreceksiniz bazı araçlarda. gördüğünüz plakalar yasal ve mühürlüdür. bir problem yaşayanı duymadım hiç. velhasıl ilden ile ilçeden ilçeye değişiyor uygulamalar. standart fiyat 21 olarak kalmak şartıyla.

bayburt örneğine ait bir ilan koyayım mesela

http://www.sahibinde...-96251437/detay

Hocam çok teşekkürler paylaşım için.

Olmaz Hakan Bey :)

Önce Engin Abiyi bekliyorum :biggrin:

Sıramızı bekleriz ne yapalım :p

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat SÜSLÜ

Param olduğunda bende mühürlü yaptırıcam yakın bi tanıdığım muamelecim var 100 liraya hallediyor isterseniz yardımcı olurum ;)

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan
(düzenlendi)

Bir APP Plaka yaptıramadım.İçime dert oldu... :( :( :(

tarihinde Mustafa_Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Mehmet Kaya

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.Aracımı aldığımda takılına turuncu berbat pleksiliği sökmek istiyorum ve App plaka yaptırmaya düşünüyorum.app polis çevirmesinde falan sıkıntı olur mu?

Konunuz birleştirilmiştir. Bu konudan devam edelim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.Aracımı aldığımda takılına turuncu berbat pleksiliği sökmek istiyorum ve App plaka yaptırmaya düşünüyorum.app polis çevirmesinde falan sıkıntı olur mu?

Mühürlü app sorun olmuyor,ben yıllardır kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Emre Akbas

Bende app plakadan çevrilmiştir hergun donus yaptığım dönüşün yasak oldugu yerden dönerken :) polis takıldı peşime hem yasak olan yerden dönüyorsun hemde plakan app dedi bidaha olmaz dedim tamam dedi polisin o anki psikolojisi iyiydi sanirim :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Alkan

Bilen biri olarak smylüyorum eğer plakanızda mühür varsa kinse birşey diyemez ama yoksa kanun maddesindeki cezai işlemi uygulayabilir

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...